Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde cristian bh » 15 Apr 2017, 20:11

La apicultorii consacrati,printre care ma enumar binenteles :lol: ,pierderile nu sunt la mijlocul iernii.
Ele incep sa apara din martie spre aprilie.
Din 14,cate intrau cu surle si trambite in iarna,9 pot fi catalogate ca familii,3 sunt la cap statistica gen incercarea moarte poate fi probabila iar doua se taraie cu vreo doua trei rame,deci depopularea a continuat in loc sa stopeze pe masura ce puietul isi face intrarea.
Au iernat pe miere,care a ramas neatinsa aproape jumate,umiditate si condens nu a fost decat in limita normala.
Aceiasi situatie ca iarna trecuta cand totul a fost ok,...
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristi_vidican » 15 Apr 2017, 20:16

cristian bh scrie:La apicultorii consacrati,printre care ma enumar binenteles :lol: ,pierderile nu sunt la mijlocul iernii.
Ele incep sa apara din martie spre aprilie.
Din 14,cate intrau cu surle si trambite in iarna,9 pot fi catalogate ca familii,3 sunt la cap statistica gen incercarea moarte poate fi probabila iar doua se taraie cu vreo doua trei rame,deci depopularea a continuat in loc sa stopeze pe masura ce puietul isi face intrarea.
Au iernat pe miere,care a ramas neatinsa aproape jumate,umiditate si condens nu a fost decat in limita normala.
Aceiasi situatie ca iarna trecuta cand totul a fost ok,...

Păi, dacă le pui în sicrie? ce să înțeleagă albina? că urmează să fie îngropată.
Ce nu ți-ai oprit și tu niște stupi bine lucrați, din ăia pe verticală, reduși, să vezi ce stupi sănătoși ai fi avut (în viitor)?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 15 Apr 2017, 20:31

Pentru ca este saptamana spovedaniilor iaca fac si io bilantu':
Dupa unificări in toamnă au rămas fo 30 de familii. In iarna am " vandut" 20 de bucăți. Cauza, nu sunt sigur da' banuiesc: varoua ! 10 am gasit cutiile goale pusca, miere in rame, cateva albine pe fund ( antivaroua). 4 a dat cacarea in ei. 6 doar o mana de albine moarte in rame cu miere consumata foarte putin. Din aia 10 ramasi , 5 duduie de albina si ma tem ca iar nu am reglat ...tiru' si ii apuca dardaiala inainte de salcam. Restu' cu siguranta adun miere de tei.
Da' io sunt optimist, anu' ăsta voi avea productie record de....bostina! V-am tzucat!
Shrek

Mesajde cristian bh » 15 Apr 2017, 20:37

cristi_vidican scrie:
Ce nu ți-ai oprit și tu niște stupi bine lucrați, din ăia pe verticală, reduși, să vezi ce stupi sănătoși ai fi avut (în viitor)?

Daca lucrati nu e cu ghilimele poate o fi adevarat! :)
Astept ca mausica sa ia atestatul pe ei,ca e mai aproape ! :lol:
Poate atunci te induri si tu sa faci o vizita de lucru,cum se zicea e vremuri.
cristian bh

Mesajde cristian bh » 15 Apr 2017, 20:44

Shrek scrie:Pentru ca este saptamana spovedaniilor iaca fac si io bilantu':
Dupa unificări in toamnă au rămas fo 30 de familii. In iarna am " vandut" 20 de bucăți. Cauza, nu sunt sigur da' banuiesc: varoua ! 10 am gasit cutiile goale pusca, miere in rame, cateva albine pe fund ( antivaroua). 4 a dat cacarea in ei. 6 doar o mana de albine moarte in rame cu miere consumata foarte putin. Din aia 10 ramasi , 5 duduie de albina si ma tem ca iar nu am reglat ...tiru' si ii apuca dardaiala inainte de salcam. Restu' cu siguranta adun miere de tei.
Da' io sunt optimist, anu' ăsta voi avea productie record de....bostina! V-am tzucat!

Nici GM,nu ti-ar fi fi putut ura succes mai mare! :lol:
PS,....ar fi cazul sa va imprieteniti! :D
Vorba ceea,scopul scuza mijloacele,o aghiasma,un cozonac,de ce nu si niste matanii...pana treci puntea!
cristian bh

Mesajde mausica » 15 Apr 2017, 21:42

cristian bh scrie:
Nici GM,nu ti-ar fi fi putut ura succes mai mare! :lol:
PS,....ar fi cazul sa va imprieteniti! :D
Vorba ceea,scopul scuza mijloacele,o aghiasma,un cozonac,de ce nu si niste matanii...pana treci puntea!

Te mananaca rau degetutele bag seama :lol:
cristian bh scrie:
Astept ca mausica sa ia atestatul pe ei,ca e mai aproape ! :lol:

Nu merge fara atestat ?
Anu asta bag in constructie macar 10-15 bucati
Nu de alta dar s-au adeverit niste treburi/socoteli dupa o toamna si o primavara in test.basca ca nici nu mai stai la baga rama/scoate rama...
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 15 Apr 2017, 22:12

cristian bh scrie:Daca lucrati nu e cu ghilimele poate o fi adevarat! :)

Nu e cu ghilimele.
Da, să-ți zic!
După primele două corpuri, era format deja numărul să sun la 112.
Am o poză să ți-o arăt când o fi.
Apoi mi-a venit inima la loc și pe telefon am pus știri.
Ia te uită ce faină a ieșit. Așa de bună a fost vopseaua că se vede ce am scris cu markerul pe lemn (după grund și 2 straturi de vopsea).
M-au păcălit cei de la Coramet. Ar ti trebuit să iasă ca C1 și C2. Alea au fost date anu trecut. Cea verde și galbenă sunt de anu ăsta.
Sperăm să facă miere.
Socotește cât se scoate din 80 de corpuri dacă în fiecare sunt 10 kg?
Mă refer la bani.

Să trăiești.

P.S. Când ne-am întâlni, ți-oi mai spune unde să mai îmbunătățești. Ca să iasă treaba parfum.
Imagine
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristian bh » 15 Apr 2017, 22:38

Mai demult am avut niste contre cu Ion Ardelean pe Apiardeal referitor la subiectul sfert de milimetru.El imi cerea sa-i arat lada lucrata la sfert de mm,io nu te cunoscusem inca! :lol:
Mai rar stupi cu fabricatie diversa sa potriveasca perfect ca la tine! :)
,...ti-am zis(si marius la fel)sa mergi pe tiffel,..da na, tre sa te convingi singur! ;)
ps,...merg la toate pe mana ta cu incredere,cu exceptia pretului. :lol:
cristian bh

Mesajde gica.mosu » 16 Apr 2017, 19:49

Cristi vidican,noroc de vopseaua verde ca am aflat ce si cuuuum.... :idea: i-mi zice postasul din Bogdanesti ca am de ridicat un "pachet dubios"...ceva gen"bomba cu nit.........n "... :mrgreen: ...imediat m-a dus gandul la.....Cr Bh si la alambicul lui (am vrut sa fac scavai analizeee sa vaz daca nu e o....a.....mai stii :!:)dar numele de Voicu de pe corpul verde,a rezolvat dilema ,in acel colet (din foto erau 2 sticle de MONA cu palnca de Bihor veritabila)...Multumesc mult "parintele" bogdaproste,am sa o folosesc la masa de pomenire=40de zile....Da,oamenii adevarati(si au fost destui) la necazuri i-si arata adevarata fata= valoare...scuze pt OF topic...In luna martie am primit n informatii cu pierderi intre 40 si 100%..cauzele au fost scrise de multe ori..Tratamente putine,lasa bre ca merge asa,nepasarea si multi au crezut ca v-a urma o iarna ca 2015 dar,au tras-o si ei din nefericire albinele NEVINOVATE....Paste fericit-G.M :!:
Fişiere ataşate
17974638_1916458408575977_827018010_n.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Arhivistu » 16 Apr 2017, 20:05

pierderi 0...familiile nu sunt insa f puternice...intre 6 si 8 rame
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde cristian bh » 16 Apr 2017, 23:47

gica.mosu scrie:Cristi vidican,noroc de vopseaua verde ca am aflat ce si cuuuum.... :idea: i-mi zice postasul din Bogdanesti ca am de ridicat un "pachet dubios"...ceva gen"bomba cu nit.........n "... :mrgreen: ...imediat m-a dus gandul la.....Cr Bh si la alambicul lui (am vrut sa fac scavai analizeee sa vaz daca nu e o....a.....mai stii )dar numele de Voicu de pe corpul verde,a rezolvat dilema ,in acel colet (din foto erau 2 sticle de MONA cu palnca de Bihor veritabila)...Multumesc mult "parintele" bogdaproste,am sa o folosesc la masa de pomenire=40de zile....Da,oamenii adevarati(si au fost destui) la necazuri i-si arata adevarata fata= valoare..

Bine ca te-ai linistit Mosu, ....era pacat sa-ti cheltui banii dejaba pe analize,
Ti-ar fi analizat-o baietii pan la ultima picatura! :lol:
Cam greu un rezultat concludent numa din doua sticle,...mai ales daca spui ca-s veritabile.
de altfel ,teroristii astia nu prea au obiceiul sa-si treaca numele si adresa completa pe colet!
Numa baga bine de seama ca io-l cunosc pe Vidican si spui sigur ca nu poarta numele asta dubios de Voicu! :idea:
As zice ca io am si mai mult noroc cu poza lui CV,....ca de nu o punea,mie cine stie ce cadou mi-ar fi adus mascatii de Paste! :D
cristian bh

Mesajde ignatov andrei » 17 Apr 2017, 12:13

cristian bh scrie:
gica.mosu scrie:Cristi vidican,noroc de vopseaua verde ca am aflat ce si cuuuum.... :idea: i-mi zice postasul din Bogdanesti ca am de ridicat un "pachet dubios"...ceva gen"bomba cu nit.........n "... :mrgreen: ...imediat m-a dus gandul la.....Cr Bh si la alambicul lui (am vrut sa fac scavai analizeee sa vaz daca nu e o....a.....mai stii )dar numele de Voicu de pe corpul verde,a rezolvat dilema ,in acel colet (din foto erau 2 sticle de MONA cu palnca de Bihor veritabila)...Multumesc mult "parintele" bogdaproste,am sa o folosesc la masa de pomenire=40de zile....Da,oamenii adevarati(si au fost destui) la necazuri i-si arata adevarata fata= valoare..

Bine ca te-ai linistit Mosu, ....era pacat sa-ti cheltui banii dejaba pe analize,
Ti-ar fi analizat-o baietii pan la ultima picatura! :lol:
Cam greu un rezultat concludent numa din doua sticle,...mai ales daca spui ca-s veritabile.
de altfel ,teroristii astia nu prea au obiceiul sa-si treaca numele si adresa completa pe colet!
Numa baga bine de seama ca io-l cunosc pe Vidican si spui sigur ca nu poarta numele asta dubios de Voicu! :idea:
As zice ca io am si mai mult noroc cu poza lui CV,....ca de nu o punea,mie cine stie ce cadou mi-ar fi adus mascatii de Paste! :D

Sticlele de MONA sunt semnatura unui singur OM!
Sa-L tie Dumnezeu sanatos si fericit!

Hristos a Inviat!
ignatov andrei

Mesajde Donbazil » 17 Apr 2017, 14:11

Fişiere ataşate
mona-c.jpg
Donbazil

Mesajde Hunbee » 17 Apr 2017, 14:17

:) :)
Hunbee

Mesajde lucky5strike » 17 Apr 2017, 19:05

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 17 Apr 2017, 23:12

Il sun pe Mosu azi,la amiaza,...alooou,Hristos a inviat,...condoleante pt necazul din familie,...el,cinii la telefon?
Pai teroristu cu nitrogliserina aia,ce-o aduse postasu!
EL,...Vidican din hidisel,Vidican?
Dapai mosu nai vazut pe adresa ca scrie leheseni du hidisel?
N-am avut ochelarii la ochi zice mosu cu glas domol,AAAA,Cristinel-BH,...tU esti,m-am tot gandit la alambicul tau,..da care-i treaba cu numele de pe stup si di la postas,..zice mosu mai confunz?
Daca ar fi fost scris pe un orizontal(sicriu)in loc de MER,..poate ca Mosu n-ar fi pacatuit (fara vreo vina de altfel :lol: )de Paste sa-lbanuiasca pe Pastorul Vdican de a imbia si ispiti credinciosii cu palinca.
Il rog pe Cristi sa nu se supere ca a fost implicat fara voia lui in aceasta intamplare comica !
PS,...dupa alte discutii mi-a ramas de aminte o chestie de la Mosu,..cica daca-ti raman acolo un pumn de albine,.iaca iei una cu cateva rame,o adaugi peste ele si iaca ai salvat acea familioara,si uite-asa trec anii,zejdeani,si n-ai paguba in prisaca! :D
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR