yuonyuon scrie:primavara orcum se dezvoltaca se indeplinesc conditiile...problema e ce te faci dupa salcam pana in luna august ca atunci trebuie sa le indeplineasca apicultorul si nu stie cum...
si daca primesc ce?....pe noi ne intereseaza sa munceasca nu sa sa se sature....s.catalin scrie:Cand sunt multi copii si doar o paine, primeste fiecare care un coltisor.....
Dar daca frigiderul este plin, mananca fiecare cat vrea....
Balian scrie:Totuși... să am o imagine, o bază de comparație despre situația sursei proteice în zonele voastre, care
sunt florile furnizoare de polen în perioada august-septembrie? În perioada de formare de albină de iernare
și bineînțeles sursa rezervei poteice depozitate și consumate primăvara devreme, despre care vorbim
yuonyuon scrie:si daca primesc ce?....pe noi ne intereseaza sa munceasca nu sa sa se sature....s.catalin scrie:Cand sunt multi copii si doar o paine, primeste fiecare care un coltisor.....
Dar daca frigiderul este plin, mananca fiecare cat vrea....
sti bancu cu tiganu? : la pus la munca si a zis ca nu poate sta in picioare de foame..." ai vazut sac gol sa stea drept "...apoi boieru l a invitat la masa la hranit bine iar apoi tiganu a zis " ai vazut sac plin sa se indoaie"...
daca esti patron si ai 10 angajati ...incearca si dale salariu corect din prima sau inainte...sa mi zic in cat timp dai faliment.....
lafel si la albine...lupta pentru acumulare "frica de moarte" duce la performate extreme ...odata setata acest ritm al muncii...totul merge de la sine....pana la cate rame cu puiet dorim....
deci le dai de mancare dar nu le dai sa faca surplus in faza de dezvoltare .....adica de 1 la x rame de puiet
faza de dezvoltare prin definitie tocmai asta inseamna "ca nu are surplus" se dezvolta de la putin la mult....
ce parere ai de cei care dau cate 3 turte si galeti de sirop ...au albina pe dezvoltare ?..sau la pomiii fructiferi deja s a saturat cu binele si face "an roitor"...??
pai te plangi ca nu ai polen in luna august -septembrie si zici ca atunci e perioada de formare a albinei de iarna??...dece nu formezi albina de iarna in luna iulie...si cand vine seceta ea deja intra la hibernare pentru urmatorul an....crez ca o luna in plus conteaza ???Balian scrie:Totuși... să am o imagine, o bază de comparație despre situația sursei proteice în zonele voastre, care
sunt florile furnizoare de polen în perioada august-septembrie? În perioada de formare de albină de iernare
și bineînțeles sursa rezervei poteice depozitate și consumate primăvara devreme, despre care vorbim
yuonyuon scrie:primavara nu ai ce sa investesi ca e polen si cules din natura ...sa nu spuneti ca nu aveti pomi fructiferi si papadie /salcie...ca nu va cred...
fazele de dezvoltare ...respectiv acumulare ...le gasiti in DEX...stiti exat cand va uitati la un stup in care din faze este....
dar lafel de bine daca e gestionat prost poate fi in faza de roire sau stagnare...lafel explicatii detaliate in dex....
nu mai incerca sa schimbi subiectu...ai pus o intrebare ...si ti sa raspuns...ai inteles si punct... apoi urmatoarea...s.catalin scrie:yuonyuon scrie:primavara orcum se dezvoltaca se indeplinesc conditiile...problema e ce te faci dupa salcam pana in luna august ca atunci trebuie sa le indeplineasca apicultorul si nu stie cum...
Nu doar dezvoltarea este problema, stupii roiesc si de foame.....) vedeti cum ajungem din nou la dilema noastra, de ce roiesc stupii???
am rame pline cu miere dupa diaragma dar eu tre sa le scot ca deja aduce de afara ...noroc cu ploile ca se mai reorganizeaza....s.catalin scrie:yuonyuon scrie:primavara nu ai ce sa investesi ca e polen si cules din natura ...sa nu spuneti ca nu aveti pomi fructiferi si papadie /salcie...ca nu va cred...
fazele de dezvoltare ...respectiv acumulare ...le gasiti in DEX...stiti exat cand va uitati la un stup in care din faze este....
dar lafel de bine daca e gestionat prost poate fi in faza de roire sau stagnare...lafel explicatii detaliate in dex....
Nu cred ca sunt stupii goi la ora asta, ca se aduce de afara.
Daca aveti cuibul plin cu puiet, aduceti o rama plina cu miere si o zgariati, peste 5-7 zile repetati operatia, deci 7 kg miere intr-o saptamana.
Si asta pentru ca aveti extrudat stanga dreapta, ca altfel mai aveati 2 rame cu ceva miere.
Daca gresesc, va rog sa ma scuzati.
yuonyuon scrie:pai te plangi ca nu ai polen in luna august -septembrie si zici ca atunci e perioada de formare a albinei de iarna??...dece nu formezi albina de iarna in luna iulie...si cand vine seceta ea deja intra la hibernare pentru urmatorul an....crez ca o luna in plus conteaza ???
la mine in august e gata ...tot sezonul ...la 1 septembrie nu mai vezi decat cate 1 dm de puiet capacit ...(stupii ii am in jud bacau zona de deal 300m)
la mine in a doua jumatae a sezonului culesurile sunt cam nesigure....dar eu valorific resursele nu le diluiez cu sirop....
yuonyuon scrie:...ai inteles si punct...
ignatov andrei scrie:Cantitatile de polen ce pot fi calculate ca stoc initial suficient, sunt cele din perioada intrarii in repaosul de iernare, cand familia nu mai are puiet.
Atunci putem spune ca familia are suficienta pastura, numai daca dispune de 1,5-2kg.
Dupa aceasta perioada, cand ciclul biologic este restartat, putem spune ca familia are polen/pastura suficient, daca dispune, in mod continuu. de o rama 1/1 plina.
Balian scrie:yuonyuon scrie:pai te plangi ca nu ai polen in luna august -septembrie si zici ca atunci e perioada de formare a albinei de iarna??...dece nu formezi albina de iarna in luna iulie...si cand vine seceta ea deja intra la hibernare pentru urmatorul an....crez ca o luna in plus conteaza ???
la mine in august e gata ...tot sezonul ...la 1 septembrie nu mai vezi decat cate 1 dm de puiet capacit ...(stupii ii am in jud bacau zona de deal 300m)
la mine in a doua jumatae a sezonului culesurile sunt cam nesigure....dar eu valorific resursele nu le diluiez cu sirop....
Pentru că e secetă și mai mare în iulie. În august +35grade și lipsă puiet numai dacă le dai sulf.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori