gabi bee scrie:pai eu tot vertical vad lada de 14 rame + caturi . cu o singura familie in primavara intr-adevar nu culegi la salcam dar daca iernezi doua unitati in lada si la rapita ai stupul ochi de albina , scoti o matca , pui catul si cu albina si puietul ce al ai atunci in lada culegi f bine si la rapita si la salcam 1 si 2 . problema ar fi dupa s2 ca ramane puterea familiei la o singura matca dar daca lasam in stup 4 rame cu miere la acoperire [2 de fiecare parte a cuibului] , albina va urca in cat culesul viitor . nu stiu, ma gandesc , sunt mai multe variante , ideea este sa umblu cu mai putini stupi insa mai puternici si sa fac mai multa miere !
vicpo scrie:acum daca acei stupi ai llui gabi(de 14 rame+caturi) sint plini de albine... vreo 70-80 de bucati valoreaza cit 200.
vicpo scrie:acum daca acei stupi ai llui gabi(de 14 rame+caturi) sint plini de albine... vreo 70-80 de bucati valoreaza cit 200.
vicpo scrie:.Apropo de eliminarea unei regine prin sita ... nu am intilnit.
Gabysgg scrie:de ce a ales 14 rame ???si nu 16??? sau 18??? sau 20 si deja a ajuns la vertical sau 24 si a ajuns la 12 rame
parerea mea ,cel mai bine daca consideri ca 10 rame este insuficient si orizontal nu este eficient cum zice Dl Adi deorece trebuie sa lucrezi cu rama ,ramane decat varianta 12 rame ,care eu unul consider ca este cel mai bun(cuib cu rama intreaga)![]()
risti sa folosesti resurse inutil si sa constati ca nu sunt suficienti,dar unul ,doi de proba nu ar strica si apoi sa ne spui cum este
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori