Trantorul@ scrie:bmdna scrie:Salut!
Urmaresc si eu postarile de aici si as vrea sa fac niste ajustari nesemnificative la traducerea colegului din rusa. Omul spune acolo ca respectivul tampon se pune peste rame in partea din spate - deci opusa urdinisului. El mai spune apoi ca uleiul de cimbru sau lavanda alunga parazitii (nu ii distruge cum spune colegul). ....
Ba sunt foare semnificative ....
Ma tot intrebam si framantam de zile bune de cand am citit chestia postata cu alcool cimbru si ..... cum daca Alcoolul de 96 grade ... omoara si sub capaceala de nu scriu mai multi de chestia asta ???
... pai daca ai miere necapacita si bagi cimbru sau orice alt miros puternic automat mierea va avea gustul predominant al acelui miros.... alcoolul in cateva ore se duce si .... eu ma gandeam ca tocmai vaporii aceia puternici de alcool de 96 grade sa-i termine pe acarieni ...
Da, și eu iîmi pun aceeași întrebare. ?.alcoolul e ca o lovitura de ciocan, provoacă un soc puternic de scurta durata, ăsta de 96 grade se volatilizeaza extrem de rapid și odată cu el uleiurile care nu știu dacă chiar ucid, nu cred...ar trebui sa văd un adult picat, și nu e...însă ce cred e ca îl tâmpeștede cap sși nu mai știe ce are de făcut. ..de unde vine, unde se duce, și ce are de făcut acolo

Mă tot gândescca alcoolul e posibil sa aaibă efect asupra progeniturilor sub capaceala, masculul și fiicele sunt niște creaturi extrem de mici, fără un schelet exterior robust care sa le protejeze, acum problema se pune...trec vaporii de alcool prin pereții celulei sau prin căpăcel care sștim ca e poros ???
Și acum o veste DDEOCAMDATĂ Bună, am verificat 2 colonii tratate cu alcool și la una nu mai era nici o celula care sa indice VSH, am marcat 3 rame de larvar care vor fi capacite înzilele uurmătoare, după capacire la 3-4 zile ar trebui sa văd iar VSH dacă alcoolul nu a avut eficienta...deși nu cred ca are pe parazitul adult, deci ??
Dacă nu mai apare VSH înseamnă ca exista efect...
VSH ESTE UN INDICATOR PT NOI AL NIVELULUI DE INFESTATIE, cu cât e mai puternic, cu atât trebuie intervenit cu ceva, dar nu cu AMITRAZ sau genul.
Scopul este menținerea coloniilor în viațapt a crea o baza genetica din care sa putem sselecționatun Chew Mite.
Vom avea nevoie de inseminare artificiala pt asta...sper sa găsesc pe cineva sa mă ajute cu treaba ăsta, un aparat e peste 2000 euro.