Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde gica.mosu » 01 Mar 2018, 14:05

DA, dar atunci cu N ani in urma, nu era-"ursul cu 2 chicioare"...si LACOMIA +FONDURILE...:shock: ...Cat despre avantaje-dezavantaje...,le simte fiecare pe BUZUNARUL lui,gen cum i-ti asterni...asa dormi=culegi in anul ce urmeaza :o.P.S- cine nu "RISCA" nu CASTIGA...,indiferent in ce domeniu activezi 8-)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 01 Mar 2018, 14:18

Bambucha scrie:
Relu s scrie:
De la 1 dec-1 mar atat au consumat, 3 kg?

Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!

...Cu acelasi consum(3kg)...,m-am incadrat si eu la "MATOI-ROI"..iar la fam,cu toata selectia mea...,ar fi 5-6kg/fam minim(oct- martie).....P.s- iar i-mi da cu VIRGULA...SCUZA-TI,mi-am pierdut ..ABACUL :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde peterneamt » 01 Mar 2018, 14:31

gica.mosu scrie:
Bambucha scrie:
Relu s scrie:

Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!

...Cu acelasi consum(3kg)...,m-am incadrat si eu la "MATOI-ROI"..iar la fam,cu toata selectia mea...,ar fi 5-6kg/fam minim(oct- martie).....P.s- iar i-mi da cu VIRGULA...SCUZA-TI,mi-am pierdut ..ABACUL :mrgreen:

Ești .....simpatic ! Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână, care este necesarul unei familii de albine pentru a ajunge la 8 rame de puiet până la începutul culesului de salcâm ? :D
ps. nu mai întreb ( respectând rațonamentul anterior ) câte rame de puiet ar trebui să avem la stupii de producție la 1 aprilie ? ;)
peterneamt

Mesajde tiih » 01 Mar 2018, 15:51

ignatov andrei scrie:
kovacslg scrie:Orice familie, oricum strans are puietul in fata acum, iernat pe rama 1/1. Exceptand superfamiliile cu 30 de kg rezervesi alte curiozitati.
Cine sustine altfel fabuleaza.
Cum se poate deduce ca puietul pozitionat in fata reflecta o restrangere necorespunzatoare? 99% din familii astazi au puiet pe 1 2 3 rame in fata sus.
Cateodata cei care striga si trag concluzii tin fam mai larg, decat cei la care se refera.

Ca sunt multi "apicultori" care nu stiu apicultura, asta am vazut, dar sa fie 99%, e prea de tot!

Cei care se pretind cunoscatori, de fapt FABULEAZA dom'le...!!!

Fiti atent la procentul de 99%!!!!
Ultima oară modificat de tiih pe 01 Mar 2018, 15:58, modificat 1 dată în total.
tiih

Mesajde tiih » 01 Mar 2018, 15:58

peterneamt scrie:
gica.mosu scrie:
Bambucha scrie:
Relu s scrie:

Ești .....simpatic ! Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână, care este necesarul unei familii de albine pentru a ajunge la 8 rame de puiet până la începutul culesului de salcâm ? :D
ps. nu mai întreb ( respectând rațonamentul anterior ) câte rame de puiet ar trebui să avem la stupii de producție la 1 aprilie ? ;)

"Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână"....asta de unde ati scos-o?dati-ne bibliografie....eu stiam altceva despre corelatia dintre rama de miere si rama de puiet!!!!!
tiih

Mesajde kovacslg » 01 Mar 2018, 16:43

Eu am afirmat ca, acum 99% din familii au puietul pe 1-3 rame pozitionat in fata sus.
Asta cu miere peste puiet... De acord, ca asa ar fi ideal, probabil sunt si cateva familii asa, insa in realitate situatia e alta si cand ne vom uita saptamana viitoare trebuie sa fim atenti ce s a intamplat pe media stupinei.
Acolo unde ghemul nu s-a ridicat sigur nu vom gasi probleme.
kovacslg

Mesajde Bambucha » 01 Mar 2018, 17:16

gica.mosu scrie:
Bambucha scrie:Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!

Nene Gica, sa traiti, atat au servit ai mei, eu ce sa le fac :o anul trecut astfel de "MATOI-ROI" m-au cam spart la rapita, in sensul in care nu mai stiam cum sa ma mai organizez. D-ai dracu ce sunt mai ierneaza si pe 20-30 de rame, cred ca vor sa-mi faca in ciuda!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 01 Mar 2018, 17:21

tiih scrie:Nu e vorba de nici o teorie...
Cine nu are la aceasta data 1.03.2018 macar 1 cm(centimetru)de miere capacita deasupra ramelor centrale..(si 3...5 cm minim la ramele marginase) are niste probleme
1.Nu a aranjat rezervele de iarma corect in luna octombrie,sau nu a avut suficiente rezerve....
.

Eu nu prea ma pricep la aranjamente, cand ma voi pensiona probabil ca o sa ma indeletnicesc mai indeaproape cu asta.

PS> Oricum e bine! Lumea in loc sa vorveasca despre bilant pierderi si mortalitati discuta cu inflacarare despre puiet si proteina! :mrgreen: Asa da!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ignatov andrei » 01 Mar 2018, 17:38

kovacslg scrie:Acolo unde ghemul nu s-a ridicat sigur nu vom gasi probleme.

Aici e problema: de ce nu facem "poza", retinem ce am facut (n-am facut) in toamna, iar anul urmator scade procentul de 99%.
Faptul ca acel procent ramane (am dedus dupa siguranta afirmatiilor), e clar ca asta e nivelul atins de apicultor(i)!
De aici si pana la afirmatia cu "99% din apicultori", nu e decat un pas!

Se scriu hectare de idei filosofice despre iernare, dar nimeni nu vrea sa recunoasca de ce febra cea mai mare din august e cu procesatorii si nu cu iernarea familiilor!
Raman, inca, la parerea ca am avut multe intalniri cu surzi, dar sa particip si la cele cu orbi ar fi prea-prea!

Vorbesc de foarte mult timp despre acel "corp gras", dar vad in continuare apicultori - cu experienta - care sustin ideea "albinei la troaca" pentru "acumulare de colesterol".
Ideea stimularilor din toamna aprinde foarte multe luminitze false pe la capetele tunelurilor (trecerile peste iarna), dand nastere la discutii interminabile, care au un singur rezultat: eu stiu, sunt sigur, ceilalti... asa si pe dincolo...

Iernare usoara, atat cat a mai ramas!
ignatov andrei

Mesajde kovacslg » 01 Mar 2018, 17:47

Vine si bilantul in cateva zile.
Eu am scris aici fiindca parcurgem o perioada atipica, daca ne raportam la cativa ani atunci unica.

Perioada f calda in decembrie - 10 ianuarie urmat de o perioada cu temperaturi constant peste medie si cu zile de zbor / polen destule in multe zone.
Puiet inceput mai devreme, cuplat cu o tentatie de stimulare din partea apicultorilor.
Ceea ce e de inteles, sansele sa vina o saptamana de ger la final de luna erau infime.

Indiferent cum avem in momentul de fata albinele toti putem invata trage concluzii acum, fie ele pozitive sau negative.

Acest topic poate gazdui relatari de situatii care sa aiba valoare pt comunitatea de apicultori care scriu si citesc aceste randuri.

Pentru acesta, informatiile, situatiile concluziile trebuie sa fie adevarate si postate cu intentia de a oferi ajutor si sprijin reciproc din care sa putem invata cu totii.
Eu am prezentat in mare situata personala inainte de perioada asta si voi revenii cu concluzii dupa ce verific familiile.
kovacslg

Mesajde jonny_it » 01 Mar 2018, 17:48

ignatov andrei scrie:Iernare usoara, atat cat a mai ramas!

dl Ignatov, cred ca trebuia sa spuneti: "Iernare usoara la cei care au mai ramas!" :lol:
(Prin ianuarie unii puneau poze cu turte :) )
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 01 Mar 2018, 17:50

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Iernare usoara, atat cat a mai ramas!

dl Ignatov, cred ca trebuia sa spuneti: "Iernare usoara la cei care au mai ramas!" :lol:
(Prin ianuarie unii puneau poze cu turte :) )

:lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 01 Mar 2018, 20:01

Kovakslg,scrie:
Pentru acesta, informatiile, situatiile concluziile trebuie sa fie adevarate si postate cu intentia de a oferi ajutor si sprijin reciproc din care sa putem invata cu totii.
Eu am prezentat in mare situata personala inainte de perioada asta si voi revenii cu concluzii dupa ce verific familiile.

FF bine ,ar fi daca ar mai face si altii ca D-ta...,ca mine(eu am scris....,si-am fost luat la" STOU") sa mai dea din "casa"(chiar daca mai"FABULAM" uneori, cred unii 8-) ...)si da, cred ca f multi dintre apicultori stiu sa aleaga graul de neghina si sa retina info care li se potriveste metodei lui de lucru... :shock: ..cu riscul de a nu se potrivi la toiti :o Da,avand in vedere ca lamine...,au facut un ZB de K..a ff bun/1-3 ferb,mi-am permis ,sa le pun cate o ENERGETICA-PROTEICA la o parte din ei..., :P Ce v-a iesi va voi scrie, sper sa nu mor curand de gerul aista napraznic care i-si face parca de cap cu noi stuparii si nu numai....P.s-Ac an,bilantul despre pierderi cre' ca-i pe la 1 aprilie...,de nu v-a fi o PACALEALA din nou cu vremea :mrgreen:
gica.mosu

Mesajde peterneamt » 01 Mar 2018, 23:01

tiih scrie:
peterneamt scrie:
gica.mosu scrie:
Bambucha scrie:
Relu s scrie:

"Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână"....asta de unde ati scos-o?dati-ne bibliografie....eu stiam altceva despre corelatia dintre rama de miere si rama de puiet!!!!!

Pentru ca o familie să-și mărească cuibul de puiet cu încă o ramă, albinele trebuie să aibă în grije și ramele de unde eclozează albine tinere.....

ps. am ridicat mingea pentru cei ce vor să treacă de la țiitori de stupi la apicultori ! Nu trebuie să răspundeți public acestor întrebări ci doar vouă ! ;)
peterneamt

Mesajde mellis » 02 Mar 2018, 00:26

Iarăși rezolvați capra vecinului..
Dacă citiți alte forumuri, croat de exemplu ce arata identic cu acesta...oamenii au alte griji..
Dacă vreți pun turta la o familie sănătoasă și chiar nu pățește nimic..pt că nu-i pasa de turta mea...mai are până la ea destulă treabă...
Trebuie și cei ce vând turta să trăiască...credeți că renunță clienții să cumpere?
Sănătace buna!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde teinegru64 » 02 Mar 2018, 01:59

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:P.S. Vă dați seama ce ar ieși dacă cei care mai cunosc ceva apicultură ar colabora și fiecare ar aduce ce știe el mai bine?

Colaboreaza, dar in cercuri restranse si doar pe anumite domenii(valorificare productie, imperechere regine)
Pe dl Ignatov l-am ivitat de vre-o 3-4 ori pana acum la o cafea si ma tot amana. Nu-l mai invit, chiar daca suntem foarte aproape. Cred ca nu vrea sa fie intepat de BK-uri si sa devina fan BK :lol:

Sunt la munte.In aria ta de infuenta.La minus 2 grade ...albinelele sunt active. Scot cadavre.Albina care scoate un cadavru e condamnata la moarte .Daca nu da ortul popii in zapada ...o halesc pitigoii.Pitigooi care sunt lesinati cu zecile la urdinis.Nici Lucian Avram nu avea atatea prigorii :lol: In toti stupii de la munte aveam puiet in ianuarie.Da...eu.....care sucesc gatul reginelor care au puiet inainte de 1martie. :)
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR