Bambucha scrie:Relu s scrie:
De la 1 dec-1 mar atat au consumat, 3 kg?
Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!
gica.mosu scrie:Bambucha scrie:Relu s scrie:
Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!
...Cu acelasi consum(3kg)...,m-am incadrat si eu la "MATOI-ROI"..iar la fam,cu toata selectia mea...,ar fi 5-6kg/fam minim(oct- martie).....P.s- iar i-mi da cu VIRGULA...SCUZA-TI,mi-am pierdut ..ABACUL
ignatov andrei scrie:kovacslg scrie:Orice familie, oricum strans are puietul in fata acum, iernat pe rama 1/1. Exceptand superfamiliile cu 30 de kg rezervesi alte curiozitati.
Cine sustine altfel fabuleaza.
Cum se poate deduce ca puietul pozitionat in fata reflecta o restrangere necorespunzatoare? 99% din familii astazi au puiet pe 1 2 3 rame in fata sus.
Cateodata cei care striga si trag concluzii tin fam mai larg, decat cei la care se refera.
Ca sunt multi "apicultori" care nu stiu apicultura, asta am vazut, dar sa fie 99%, e prea de tot!
Cei care se pretind cunoscatori, de fapt FABULEAZA dom'le...!!!
peterneamt scrie:gica.mosu scrie:Bambucha scrie:Relu s scrie:
...Cu acelasi consum(3kg)...,m-am incadrat si eu la "MATOI-ROI"..iar la fam,cu toata selectia mea...,ar fi 5-6kg/fam minim(oct- martie).....P.s- iar i-mi da cu VIRGULA...SCUZA-TI,mi-am pierdut ..ABACUL
Ești .....simpatic ! Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână, care este necesarul unei familii de albine pentru a ajunge la 8 rame de puiet până la începutul culesului de salcâm ?
ps. nu mai întreb ( respectând rațonamentul anterior ) câte rame de puiet ar trebui să avem la stupii de producție la 1 aprilie ?
gica.mosu scrie:Bambucha scrie:Da, as fi vrut eu sa produca ca la altii, dar asa e in tenis unii castiga altii pierd!
tiih scrie:Nu e vorba de nici o teorie...
Cine nu are la aceasta data 1.03.2018 macar 1 cm(centimetru)de miere capacita deasupra ramelor centrale..(si 3...5 cm minim la ramele marginase) are niste probleme
1.Nu a aranjat rezervele de iarma corect in luna octombrie,sau nu a avut suficiente rezerve....
.
kovacslg scrie:Acolo unde ghemul nu s-a ridicat sigur nu vom gasi probleme.
ignatov andrei scrie:Iernare usoara, atat cat a mai ramas!
jonny_it scrie:ignatov andrei scrie:Iernare usoara, atat cat a mai ramas!
dl Ignatov, cred ca trebuia sa spuneti: "Iernare usoara la cei care au mai ramas!"![]()
(Prin ianuarie unii puneau poze cu turte)
tiih scrie:peterneamt scrie:gica.mosu scrie:Bambucha scrie:Relu s scrie:
Ești .....simpatic ! Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână, care este necesarul unei familii de albine pentru a ajunge la 8 rame de puiet până la începutul culesului de salcâm ?
ps. nu mai întreb ( respectând rațonamentul anterior ) câte rame de puiet ar trebui să avem la stupii de producție la 1 aprilie ?
"Dacă albinele, în Aprilie, transformă o ramă plină cu miere într-o ramă cu puiet într-o săptămână"....asta de unde ati scos-o?dati-ne bibliografie....eu stiam altceva despre corelatia dintre rama de miere si rama de puiet!!!!!
jonny_it scrie:cristi_vidican scrie:P.S. Vă dați seama ce ar ieși dacă cei care mai cunosc ceva apicultură ar colabora și fiecare ar aduce ce știe el mai bine?
Colaboreaza, dar in cercuri restranse si doar pe anumite domenii(valorificare productie, imperechere regine)
Pe dl Ignatov l-am ivitat de vre-o 3-4 ori pana acum la o cafea si ma tot amana. Nu-l mai invit, chiar daca suntem foarte aproape. Cred ca nu vrea sa fie intepat de BK-uri si sa devina fan BK
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori