pot sa zic ca sunt intro situatie medie din punctu de vedere a colectari paduchilor .......maximu a fost la luncavita(tulcea) anu trecut ...si totusi nu am avut depopulari sau perderi anu urmator ....am tratat doar cu varachet...(de peste 10ani)Balian scrie:yuonyuon scrie:eu nu mai am depopulari de vreo 3 ani(adica nu mai am deloc) ....total invers cu ce se intampla in alte stupini
varachet doar 2 tratamente am dat ....chiar nu am nici o problema cu varachetu....
Înseamnă că aveți un loc bun. Departe de alte stupine. La noi pe câmpie e festival de albine și varroa.
la inceputul(dupa primi 4 ani) am pierdut aproape toti stupii din cauza varooa....stiu cum sa nu pregatesti o stupina ...dar stiu si cum sa pregatesti ca sa ai pierderi ZERO! cea ce face 80% in lupta cu varoa iar restu de 20 % reprezinta tratamentul ...indiferent decare (eu am ales varachet) ...
am roi facuti in august care acum sunt pe 4 rame si nu iam trata in august...sunt aproape identici cum erau in noiembrie....deci nu e chiar asa draq al draq
dar va spun varoua in combinate cu lipsa de imunitate e bomba atomica.....pierdeti tot...