Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Puterea familiilor

Mesajde Adi Hodis » 28 Ian 2012, 17:29

gabi bee scrie:...
vorba ta , de ce 14 si nu 16,18 sau 20 !o sa razi dar drept sa-ti spun , la ce vreau eu ,14 rame este putin . cel mai bine ar fi pe 16 rame cu 2 caturi dar devine cam greu de manevrat chiar si cu o lisa simpla si trebuie facut ceva f teapan ! :D

:) Gabitza, de-ar fi dupa tine, cred ca le-ai da si galeti sa iti aduca miere ... cat de multa, a ?.
Ele iti aduce miere de te sperii ... dar sa aiba de unde si sa fie ele multe ... in rest, mai trebe sa te munceshti si tu, cat te tzine spatele ...
Cu ganditul vad ca "muncesti" din greu ... mai vedem noi peste ani, ce-o sa zici de spate.

Chiar, zi cum a-i proceda la scos mierea din stupul pe 16 ... 20 de rame cu 2 caturi, 1/2 parca, a ? ... presupunem ca e plin, full cu ce-ti doresti.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 28 Ian 2012, 19:23

cum a-si scoate mierea ? :lol: . foarte simplu , izgonitoare model " adi hodis " si apilift pt a ridica orice , inclusiv caturi , stupi , bidoane etc ! ca daca ar fi sa ridic eu caturile de 14 rame cu miere , a-si trece pe mer cu 9 rame ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde victor s » 28 Ian 2012, 20:54

vicpo scrie:gabi pina capeti experienta... timpul trece ,un sfat nu abandona o idee pina nu esti convins ca nu merge la inceput tre imbunatatita pina merge. .

un raspuns ca din carte...mai bine spus de atat nici ca se putea la o fire incapatanata ca a ta Gabi...
sti ce mi-a spus mie nea Gica odata?(odihneasca-se in pace) ...
hai sa dau un copy /paste :
******************************************************************************************
''Si acum vii tu Victor,mare stupar mare sa repeti greseala facuta de altii.''
*******************************************************************************************
bineinteles contextul era altul, dar se potriveste perfect si aici... ;)
si eu sunt o fire ambitioasa, dar in domeniul apicol cred ca apogeul a fost deja atins demult...
P.S.
si cred ca te bazezi pe mine Gabi, sa te ajut sa-ti cari tu mastodontul experimental...asa-i? :lol: :lol:
victor s

Mesajde victor s » 28 Ian 2012, 21:15

uite, prin bunavointa lui JIMM am citit aceasta pagina si o pun si aici...printre cuvinte, ideea este aceeasi ! ;)
Fişiere ataşate
1.jpg
victor s

Mesajde gabi bee » 28 Ian 2012, 22:10

asta mi-a placut , auzi , ti-e frica sa nu pice pe tine mastodontii ! :lol: . nu victore , fac decat 2 sau 3 sa verific eu cum merge treaba si la toamna incep lucrul la apilift pt a nu ne rupe nici cu cei de 10 rame ! te salut ! :D
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Ian 2012, 23:02

mai stiu un coleg care are "uriasi " !!! este vorba de Bunka !!! chiar erau uriasi ai lui !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vicpo » 29 Ian 2012, 07:53

ves.lucian.zabrani scrie:mai stiu un coleg care are "uriasi " !!! este vorba de Bunka !!! chiar erau uriasi ai lui !!!

si intrebati-l si de recolta si mai e si janese care avea snelgrove,stupi lui aveau undeva la 140kg unul daca retin bine
vicpo

Mesajde Adi Hodis » 29 Ian 2012, 10:33

gabi bee scrie:cum a-si scoate mierea ? :lol: . foarte simplu , izgonitoare model " adi hodis " si apilift pt a ridica orice , inclusiv caturi , stupi , bidoane etc ! ca daca ar fi sa ridic eu caturile de 14 rame cu miere , a-si trece pe mer cu 9 rame !

Nu asa mai Gabitza ... la cata ambitzie ai tu, mai bine munceste-ti neuronii sa-i dovedesi lui Victor ( si mie ) ca apogeul apicol nu a fost atins, inca ... la ce sa te mai complici cu toate cele in circuitul mierii ... cand a-i putea apela la o scurtatura, o inventie, mierea din stupii amplasati pe o platforma autopropulsata :arrow: direct in tancul ( ma, nu d´ala militar :) ) de depozitare amplasat sub platforma.
Si uite asa fain frumos, albinele aduce mierea ... tu poti sa stai la umbra sub platforma si sa ambalezi mierea in borcane ... ascultand muzica popoluara, d´aia care-ti unge tie " gandurile " ... sa mai zic ? ... sa continui cu ... gandurile ? :roll:
Te las pe tine. :)

@Victoreee !
Cata dreptate avea nea Gica ! ... odihneasca-se in pace.
Mi-i dor de el.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 29 Ian 2012, 12:23

gata , de acum orice a-ti zice, eu o sa incerc si voi vedea daca este mai avantajos sau nu ! :D . de nu o sa ma sunati sa ma intrebati ce si cum despre stupul meu pe 14 rame , mai vedem noi :lol: ! sau o sa aud :" ti-am zis ca pierzi timpul degeaba , ai fost incapatanat , acum na , schimba modelul de stupi ! :lol: ! din doua una ! :D
gabi bee

Mesajde vicpo » 29 Ian 2012, 13:51

gaby in sfirsit esti pe drumul bun ai grija sa nu fi deturnat
vicpo

Mesajde gabi bee » 29 Ian 2012, 14:02

va salut dle vicpo ! nu o sa ma abat de la plan ! e bine totusi sa incercam cateva modele sa vedem ce n-i se potriveste si care e modelul ce ne avantajeaza . pana la urma toate modelele sunt bune si tehnica de lucru este cea care face diferenta insa , asa cum stim , familiile puternice sunt cele care aduc cele mai bune rezultate si ele pot valorifica superior culesurile ! numai bine !
gabi bee

Mesajde vicpo » 29 Ian 2012, 14:15

fa corpurile pe 14 rame asa incit sa poti face inversarea atunci nu lucrezi cu rama si creezi si spatiu ,metoda se preteaza mai bine la multietejati
vicpo

Mesajde gabi bee » 29 Ian 2012, 14:33

pai la corp de 14 rame 1/1 ce inversare sa fac ? eventual sa pot baga un cat sub el dar sa aplic medodele de la multietajati cred ca e prea mult . sau va referiti la faptul sa pot suprapune doua corpuri 1/1?
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 29 Ian 2012, 15:58

Gabitzaaa ... fi-i atent la shoapta asta ( deci "vorbesc" in shoapta ) :) ... incet incetisor poti sa ajungi la stupii viitorului. 8-)
Adi Hodis

Mesajde jimm » 29 Ian 2012, 16:50

Hadeti mah cu soaptele :D ... intrati adanc sa vedem si sa intelegem si noi ciberstupu!
Ce tot atat vorbiti in dodii, ori sunteti stupari ori nu mai sunteti!
jimm

Mesajde vicpo » 29 Ian 2012, 18:14

gabi bee scrie:pai la corp de 14 rame 1/1 ce inversare sa fac ? eventual sa pot baga un cat sub el dar sa aplic medodele de la multietajati cred ca e prea mult . sau va referiti la faptul sa pot suprapune doua corpuri 1/1?

pai fi atent ;ai 2 familii despartite de diafragma,sa zicem 7 +7 sau cite decizi tu,pui cat peste el din toamna despartit cu alta diafragma care etanseaza peste prima ,pe vremea asta albina se afla in corpul de deasupra cind umple ramele de sus cu puiet faci inversareasi creezi spatiu apoi...intii sa ajungi pana aici ps fi atent la soaptele lui adi ar trebui sa te motiveze
vicpo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR