pst_claudiu scrie:Anii trecuti asemenea topicuri se deschideau prin martie cand se tragea linie si ficare cam stia care e situatia.Astazi s-a ajuns la topic de o multime de pagini la mijlocul lui ianuarie.Ceva nu-i in regula.Daca o sa vina un ger ca cel de anul trecut in februarie?Ce o sa se mai intample?Ce valoreaza mai mult, trei mortaciuni in primavara sau un stup bun?
Tu ai dreptate.
Dar cativa parametrii ca fondurile europene si o toamna dezastruoasa din punct de vedere proteic, cu seceta prelungita de 3-4 luni, influenteaza spre astfel de situatii.
sunt oameni(pe care ii cunosc) care au aplicat pentru 112 si au bagat din 180, mai mult de jumatate pe 2-3 rame.
Daca le iese proiectul, au luat "cascavalu' " - parca e la moda parabola asta , si gata.
Dar inca o data, exceptandu-i pe cei cu proiecte, toamnele devin sistematic foarte secetoase, asta e o evidenta.
In regiunea mea, unde era odinioara patria ciresilor, de cativa ani incep sa se usuce pomi intregi, cu radacini adanci. Aceasta transformare, e evidenta. Am avut lipsa de polen incepand cu 1 iulie, pana in noiembrie. Daca nu aveam alternativa unei vetre cu polen, ce bagam in iarna?
Astea sunt intrebari evidente, care pentru unii colegi nu au raspuns. Nu toti avem alternativa unor vetre cu polen.
Concluzia imediata sunt ghemele mici, albina imbatranita, depopulari masive, boli.
Ce am intentionat sa spun, e ca aceasta atitudine justitiara nu-si are sensul, unii colegi au vrut mai mult, dar natura nu ii ajuta.