Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pomi fructiferi 2013 - Lucrari in stupina

Mesajde alin75 » 24 Apr 2013, 10:57

7Rame scrie:..... ramanem la pomi si pungi
salcamul pare ca e prompt, va inflori normal in zona, fara prea multa intarziere.
deci va fi mai rau
spor la toti!

Pai acum pentru ce sa mai hranim la punga? Unde este rentabilitatea?

Eu am remarcat o dezvoltare destul de exploziva, dar nu ma ajuta, deoarece salcamul (cel aflat la soare) are floarea cam de 1 cm, cel aflat la umbra abia are mugurasii sparti - deci cred ca peste 2/3 saptamani daca este tot asa cald, va fi plin cules. Eu acum am maxim 3 rame capacite, iar restul ou sau puiet diverse stadii (deci ma pot baza pe ce este acum in cutie si sa zic puietul tanar de pe la maxim 4 rame / 3 de acum si 1 de pe restul). Recunosc ca am iesit cu familiile mai slabite fata de ce vad pe la altii prin poze (dar decat multe rame si sa nu aiba acoperire, mai bine putine si acoperite), de asta am si plecat cu ei de pe vatra, sa-i mai dezvolt, numai ca am ramas uimit de explozia avuta, si acum ma gandesc ca dupa salcam cade culesul pentru mine (nu-mi permite timpul sa-i tin numai in pastorale), si voi avea cutiile pline de albina care nu vor avea ce sa manance...........
Tragand linie, nu-mi pare rau, de miscarea facuta....

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde lucky5strike » 24 Apr 2013, 23:34

Ieri si azi a mers treaba la pruni, ciresi, visini si toate astea care anul asta au inflorit deodata!

Azi chiar a fost bine!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Trantorul@ » 25 Apr 2013, 00:31

De duminica dupa masa pana astazi pe la 12 a fost un cules extraordinar dar din cauza calduri foarte mari astazi nu a mai fost cine stie ce , din ce am observat eu in zona mea fructiferi anul asta au fost cam vax albina le nectar , polen au dat bine in special corcodusii , pe primul loc anul asta pe la mine este puta tiganci ia mers foate bine si a secretat nectar la greu si inca mai secreta care este pe la umbra si pe la umezeala, majoritatea culegatoarelor vin rosii pe ceafa :lol: , daca ar ma fi fost inorat cateva zile ar fi fost de vis.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde izavoianu » 25 Apr 2013, 22:21

A pus cineva caturi la pomii fructiferi? Duminica am pus la cativa care sunt mai puternici deoarece am observat ca stropea bine din rame. Pana acum le-am pus prima data la salcam.
izavoianu

Mesajde FlorinBee » 26 Apr 2013, 09:15

le-am pus eu catul la jumatate din familii, ce e drept la mine a inflorit rapita :)
Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.
FlorinBee

Mesajde alin75 » 26 Apr 2013, 13:31

izavoianu scrie:A pus cineva caturi la pomii fructiferi? Duminica am pus la cativa care sunt mai puternici deoarece am observat ca stropea bine din rame. Pana acum le-am pus prima data la salcam.

La mine sunt infloriti doar ciresii, visinii, ceva porumbar, dar nu tin mai mult de 3/4 zile. Oricum nectar parca nu mai dau asa mult. Salcamul a ajuns la 2-3 cm (la soare). Dupa 2-3 mai se anunta zile urate, deci exclus un cules puternic (nici nu prea mai au de unde). Inainte de salcam, pun caturile pentru curatat ramele.

P.S. Daca nu este albina multa (la mine, dar si la alti colegii din discutii, se remarca o depopulare din schimbul de generatii), cuibul poate sa se raceasca si dezvoltarea sa stagneze.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde macko2001 » 26 Apr 2013, 15:14

Am mutat 4 familii la rapita, intr-o gradina. Pe vatra veche nu am avut probleme, dar aici sut foarte agresive, mi-e teama pentru vecini. Ati mai intalnit caz asemanator? Daca da, va rog sa-mi spuneti ce e de facut.
macko2001

Mesajde CORNEL V. » 26 Apr 2013, 15:25

O sa se linisteasca ele,asa este cand le muti...isi fac zborul de recunoastere
CORNEL V.

Mesajde macko2001 » 26 Apr 2013, 15:27

Sper sa se linisteasca, dar a trecut o saptamana si inca tot asa de agresive sunt.
macko2001

Mesajde octav88 » 26 Apr 2013, 22:35

Sunt rele si de la rapitza...
octav88

Mesajde paul » 28 Apr 2013, 20:52

Incredibil ...
Pe 23 aprilie au inflorit zarzarii . Astazi ... erau scuturati . ;) Dar ...au inflorit ciresii , visinii , prunii si perii . Toti odata :oops: In 2 zile incepe si marul ... Familiile de albine care au mai supravietuit sunt ramase tare in urma cu dezvoltarea ! De vreo 2 sapatamani scot saptamanal cate o rama din cuiburi din cauza de depopulare (schimbul de albina) . Naspa ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde popik50 » 28 Apr 2013, 21:04

Paulica vor veni si vremuri mai bune ;)
popik50

Mesajde badguy_goodguy » 29 Apr 2013, 00:24

izavoianu scrie:Cei din vest sunt mai occidentali (pesticide=productie marita=sindromul disparitiei albinelor).

Adevarul e altul...
Aici in vest... avem un pamanat atata de prost... galben, argilos si foarte greu in care multe plante nu cresc. Retine si apa cu greu, la ceea mai mica seceta apar cruste,etc. In restul tarii pamantul este cu mult mai bun. Gandi-ti-va ca eu inafara de peri, mar, ciresi, visini , corcodus si prun nu pot planta nimic. Daca am pus un puiet de cais/piersic, etc in maxim 2 ani e USCAT. Nucul creste dar da nici jumate de plasa de nuci.

Am incercat atat eu , cat si bunicii sa punem pepene verde (lebenita i se zice aici , stiu ca la voi are alta denumire). Nu cresc mai mari in
dimensiuni decat o NUCA. Nici morcovii nu se fac.

Desigur vorbesc de Bihor, nu de Timisoara,Arad etc. Desigur ca cei care au teren fix langa o padure o duc cu mult mai bine.
badguy_goodguy

Mesajde jenica67 » 29 Apr 2013, 21:39

badguy_goodguy, te-ai uitat prea mult la meteo la ProTV, de zici ca esti in vest. :lol: Ce sa mai zic eu, ca nici nu sunt pe harta, pana si Craiova este in Sud-Vest. :o Daca se mai modifica mult legea invatamantului, nu o sa ma mir, daca nepotul meu, nu o sa mai stie nici raurile, ca de orase numai poate fi vorba.
jenica67

Mesajde octav88 » 29 Apr 2013, 22:30

Eu nu stiu de unde vor veni vremuri mai bune.... albinele culeg preponderent dimineata pana la 11 maxim apoi pe seara cat mai au timp pana se face intuneric ... daca in max o sapt nu da o ploicica sa vedetzi distractie...
octav88

Mesajde joohny » 01 Mai 2013, 16:42

Va salut. Si totusi cind ar trebui sa punem caturile indiferent ca e la pomi fructiferi ,rapita ,salcim? Am in general 6-7 rame puiet de toate categoriile intre 40-60 la suta pe fiecare rama.Si sa nu credeti ca la toti sint asa ,am si mai slabiAzi am deschis urdinisurilela 15-17 cm.O fi bine o fi rau?Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR