Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Septembrie- Pregatirile de toamna

Mesajde TDI » 11 Sep 2014, 21:29

Discutam la 1-10 noiembrie Paule. Asa era si la mine anul trecut. Vezi de hrana, niciodată nu-i prea putin.
TDI

Mesajde Mircea_63 » 11 Sep 2014, 21:32

TDI scrie:Discutam la 1-10 noiembrie Paule. Asa era si la mine anul trecut. Vezi de hrana, niciodată nu-i prea putin.

Esti sigur? :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 11 Sep 2014, 21:38

TDI scrie:Discutam la 1-10 noiembrie Paule. Asa era si la mine anul trecut. Vezi de hrana, niciodată nu-i prea putin.

....Eu zic sa amanam discutia pe 1 martie ;) ....Majoritatea stupilor au rez de iana 60% din "marchet" si.... :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde alt stupar » 11 Sep 2014, 21:39

cornelioandanciu scrie:Din pacate anul asta sint la limita cu rezervele de iernare! Evident ca vina este a mea,dar si anul a fost ploios, albinele nu si-au adunat suficiente rezerve pentru iernare.O sa le mai completez cu sirop, este singura sansa sa le scot in primavara.Le voi ierna in Arieseni, jud.Alba.Doamne ajuta!
Joaca-te :shock:
Anul trecut i-am dus acolo in august cu coronitze groase si i-am adus acasa in octombrie chei de miere :oops:
I-am dus la iarba si... iarba au pascut !
Noroc ca, nefiind multe familii, am compensat cu rame pline "speriate" din cei ramasi acasa.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 11 Sep 2014, 22:38

paul scrie:Drag mi-e mie de voi ... Cum ar fi, oricum nu-i bine !
Daca ploua-i naspa , daca nu ploua -i tot naspa ...
Daca reginele intrerup ponta-n septembrie nu-i bine; daca oua cum trebuie-n septembrie, iar nu-i bine ...
Daca le dai numai miere si polen , nu-i bine, daca le dai apizemuri, nici asa nu-i bine ...
Una va spun, chiar daca stau mai prost cu constituirea rezervelor pentru iarna (lucrez intens la asta), in 4 toamne de cand am albine, niciodata n-am avut stupi asa bine populati la ora asta ! Si sunt mai mult decat multumit, chiar daca mi-as dori o ploicica sa mai relanseze aportul de polen .

Paul, scrie o carte cu "AXIOME", ca de... "teoreme" te-ai cam plictisit... si se vede de ceva timp... din poatarile tale !!!
Mai e un pic... si datorita "mentorilor tai" se inchide forumul... !!!
Chiar nu-ti este mila de noi, cei nestiutori, care n-am avut ocazia sa calcam pe "ceva" de stupar "adevarat" ??? ;)
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 11 Sep 2014, 22:41

Mircea_63 scrie:Esti sigur? :D

Da, Mircea, e sigur !!! :D
ignatov andrei

Mesajde paul » 11 Sep 2014, 23:08

ignatov andrei scrie:
Paul, scrie o carte cu "AXIOME", ca de... "teoreme" te-ai cam plictisit... si se vede de ceva timp... din poatarile tale !!!
Mai e un pic... si datorita "mentorilor tai" se inchide forumul... !!!
Chiar nu-ti este mila de noi, cei nestiutori, care n-am avut ocazia sa calcam pe "ceva" de stupar "adevarat" ??? ;)

Andrei, se pare ca iti este din ce in ce mai dificil sa interpretezi corect o postare ! Probabil varsta o fi de vina, sau ... criza varstei ! ;)
Eu am spus, in context, ca unii sunt nemultumiti ca au oaresce suprafete de puiet la ora asta ! Cei care au putin, ca-i seceta, cei care au prea mult, ca vezi Doamne nu se va transforma in albina viabila ... Daca nu am fost suficient de explicit, pentru tine pot sa mai fac un efort !!! ;)
Am mai spus ca eu, in ignoranta mea, sunt multumit cu ce am in stupi la ora asta ! N-am spus nici ce am, nici cat am si nici ce mare stupar sunt eu ... Am spus doar ca sunt multumit. Atat !!! Capisci ???
N-am inteles-o pe aia cu ... mentorii?! Vezi, nu esti singur, nici eu nu le inteleg pe toate ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 11 Sep 2014, 23:11

Discutam ...
La capitolul hrana ... lucrez intens ! Topesc zahar pe viata si pe moarte ! Am bagat pana acum vreo 220 kg. si am mai cumparat astazi 120. Pentru 24 de ... unitati biologice ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vslsilviu » 11 Sep 2014, 23:18

paul scrie:... Am bagat pana acum vreo 220 kg. si am mai cumparat astazi 120. Pentru 24 de ... unitati biologice ! :)

Paul sa nu te superi pe mine, dar matematica nu ma lasa sa nu fac o gluma, cand ma prinzi la colt sa nu ma ierti :lol: , deci:

(220+120)/24 = 14.17

acum sunt doua variante: fie nu aveai nimic in stupi si nu as vrea sa fiu in pielea ta, fie te pregatesti de extras :)

Iti doresc o iarna mai blanda, decat imi doresc mie!
vslsilviu

Mesajde ignatov andrei » 11 Sep 2014, 23:24

Paul, eu am postat si... mai postez, uneori... "la misto", uneori... CAT SE POATE DE SERIOS !!!
Dar tu, mai baiatule, nu-ti dai seama ca foarte putini vor intelege "subtilitatile" tale... ?!?
Multi, de pe aici, suntem "oameni din brazda", nu prea le avem cu "scolitii de la oras"...!!! ;)

Macar odata sa vad ca postezi serios si... ai respectul meu ca si stupar !!!
ignatov andrei

Mesajde paul » 11 Sep 2014, 23:35

vslsilviu scrie:
Paul sa nu te superi pe mine, dar matematica nu ma lasa sa nu fac o gluma, cand ma prinzi la colt sa nu ma ierti :lol: , deci:

(220+120)/24 = 14.17

acum sunt doua variante: fie nu aveai nimic in stupi si nu as vrea sa fiu in pielea ta, fie te pregatesti de extras :)

Silviule ... calculul tau este ABSOLUT CORECT !
Cand am adus stupii de la floare, nu prea era mare lucru in ei, ma refer la miere. In schimb erau ramele placate cu pastura. Am inceput sa le dau cate 2-3 l de sirop la 2-3 zile. Si ... s-a declansat ponta ! Si ... puietul consuma ! Si eu ... bag zahar ! Fara minimum 20kg de miere capacita in rame, nu vreau sa intru in iarna ! Cum va fi iarna ... Dumnezeu stie ! Fac tratamente, bag sirop, restrang cuiburi (daca o sa pot), izolez stupii la exterior si ... Dumnezeu cu mila !
paul

Mesajde Dragos2006 » 11 Sep 2014, 23:44

Paule ce fel de hranitoare folosesti ? cat dai odata ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 11 Sep 2014, 23:47

ignatov andrei scrie:Paul, eu am postat si... mai postez, uneori... "la misto", uneori... CAT SE POATE DE SERIOS !!!
Dar tu, mai baiatule, nu-ti dai seama ca foarte putini vor intelege "subtilitatile" tale... ?!?
Multi, de pe aici, suntem "oameni din brazda", nu prea le avem cu "scolitii de la oras"...!!! ;)

Macar odata sa vad ca postezi serios si... ai respectul meu ca si stupar !!!

Reiterez, ai dificultati in interpretare !
In postarea la care faci referire, nu am fost subtil deloc, ba chiar am fost direct, sugerandu-le colegilor sa se hotarasca, cum e bine ...
Nu tin mortis sa ma fac inteles ! Cateodata mi-e greu si mie sa ma inteleg. Mai deunazi facusem o oaresce pasiune pentru ... o uratica ! Nu stiu ce, ceva ma atragea la dansa, chiar daca eram constient ca-i cam ... naspa(dupa gustul meu) ! 8-) Asa ca, nu va fortati sa ma intelegeti ... :oops:
Andrei, si cu si fara respectul tau sau al altora ... totaiaie :!:
Te salut ... cu mare drag ! :idea:
Ultima oară modificat de paul pe 11 Sep 2014, 23:53, modificat de 2 ori în total.
paul

Mesajde paul » 11 Sep 2014, 23:51

Dragos2006 scrie:Paule ce fel de hranitoare folosesti ? cat dai odata ?

Dragoshelu' ... folosesc pungi de 3 kg., din alea la sul in care bag cam 1l sirop (folosesc un ibric) ! Pun deasupra ramelor la 2-3 zile (cum am timp) cate 2-3 pungi. Siropul inca il fac 1/1, ca sa-mi ajunga sa le dau la toti stupii odata !
paul

Mesajde ignatov andrei » 12 Sep 2014, 00:01

Paule, mancte-ar mama,
Paule, Paule,
Ce-ai sa faci tu toata iarna...
cred ca "uratica" aia va fi omorata... !!!
ignatov andrei

Mesajde cosming » 12 Sep 2014, 12:41

paul scrie:
vslsilviu scrie:

(220+120)/24 = 14.17

Silviule ... calculul tau este ABSOLUT CORECT !
Cand am adus stupii de la floare, nu prea era mare lucru in ei, ma refer la miere. In schimb erau ramele placate cu pastura. Am inceput sa le dau cate 2-3 l de sirop la 2-3 zile. Si ... s-a declansat ponta ! Si ... puietul consuma ! Si eu ... bag zahar ! Fara minimum 20kg de miere capacita in rame, nu vreau sa intru in iarna ! Cum va fi iarna ... Dumnezeu stie ! Fac tratamente, bag sirop, restrang cuiburi (daca o sa pot), izolez stupii la exterior si ... Dumnezeu cu mila !

Paule o regula ti-o va da albina: n-o sa mai traga sirop cand n-o mai avea nevoie. Curios e ca in zona ta chiar nu ai niciun cules de intretinere de le forjezi asa? Apropo pe cate intervale iernezi de obicei?
cosming

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR