TDI scrie:Discutam la 1-10 noiembrie Paule. Asa era si la mine anul trecut. Vezi de hrana, niciodată nu-i prea putin.
TDI scrie:Discutam la 1-10 noiembrie Paule. Asa era si la mine anul trecut. Vezi de hrana, niciodată nu-i prea putin.
Joaca-tecornelioandanciu scrie:Din pacate anul asta sint la limita cu rezervele de iernare! Evident ca vina este a mea,dar si anul a fost ploios, albinele nu si-au adunat suficiente rezerve pentru iernare.O sa le mai completez cu sirop, este singura sansa sa le scot in primavara.Le voi ierna in Arieseni, jud.Alba.Doamne ajuta!
paul scrie:Drag mi-e mie de voi ... Cum ar fi, oricum nu-i bine !
Daca ploua-i naspa , daca nu ploua -i tot naspa ...
Daca reginele intrerup ponta-n septembrie nu-i bine; daca oua cum trebuie-n septembrie, iar nu-i bine ...
Daca le dai numai miere si polen , nu-i bine, daca le dai apizemuri, nici asa nu-i bine ...
Una va spun, chiar daca stau mai prost cu constituirea rezervelor pentru iarna (lucrez intens la asta), in 4 toamne de cand am albine, niciodata n-am avut stupi asa bine populati la ora asta ! Si sunt mai mult decat multumit, chiar daca mi-as dori o ploicica sa mai relanseze aportul de polen .
Mircea_63 scrie:Esti sigur?
ignatov andrei scrie:
Paul, scrie o carte cu "AXIOME", ca de... "teoreme" te-ai cam plictisit... si se vede de ceva timp... din poatarile tale !!!
Mai e un pic... si datorita "mentorilor tai" se inchide forumul... !!!
Chiar nu-ti este mila de noi, cei nestiutori, care n-am avut ocazia sa calcam pe "ceva" de stupar "adevarat" ???
paul scrie:... Am bagat pana acum vreo 220 kg. si am mai cumparat astazi 120. Pentru 24 de ... unitati biologice !
vslsilviu scrie:
Paul sa nu te superi pe mine, dar matematica nu ma lasa sa nu fac o gluma, cand ma prinzi la colt sa nu ma ierti, deci:
(220+120)/24 = 14.17
acum sunt doua variante: fie nu aveai nimic in stupi si nu as vrea sa fiu in pielea ta, fie te pregatesti de extras
Iti doresc o iarna mai blanda, decat imi doresc mie!
ignatov andrei scrie:Paul, eu am postat si... mai postez, uneori... "la misto", uneori... CAT SE POATE DE SERIOS !!!
Dar tu, mai baiatule, nu-ti dai seama ca foarte putini vor intelege "subtilitatile" tale... ?!?
Multi, de pe aici, suntem "oameni din brazda", nu prea le avem cu "scolitii de la oras"...!!!![]()
Macar odata sa vad ca postezi serios si... ai respectul meu ca si stupar !!!
Dragos2006 scrie:Paule ce fel de hranitoare folosesti ? cat dai odata ?
paul scrie:vslsilviu scrie:
Paul sa nu te superi pe mine, dar matematica nu ma lasa sa nu fac o gluma, cand ma prinzi la colt sa nu ma ierti, deci:
(220+120)/24 = 14.17
acum sunt doua variante: fie nu aveai nimic in stupi si nu as vrea sa fiu in pielea ta, fie te pregatesti de extras
Iti doresc o iarna mai blanda, decat imi doresc mie!
Silviule ... calculul tau este ABSOLUT CORECT !
Cand am adus stupii de la floare, nu prea era mare lucru in ei, ma refer la miere. In schimb erau ramele placate cu pastura. Am inceput sa le dau cate 2-3 l de sirop la 2-3 zile. Si ... s-a declansat ponta ! Si ... puietul consuma ! Si eu ... bag zahar ! Fara minimum 20kg de miere capacita in rame, nu vreau sa intru in iarna ! Cum va fi iarna ... Dumnezeu stie ! Fac tratamente, bag sirop, restrang cuiburi (daca o sa pot), izolez stupii la exterior si ... Dumnezeu cu mila !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori