Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 08 Dec 2015, 11:47

Financiar stai bine dacă muncești...și eu muncesc de îmi ies okii ca la melc ! :) :) :)
BUNKA

Mesajde manu » 08 Dec 2015, 13:34

ma refeream -financiar - sa nu faci probe prea mari ,costisitoare care iti fura apoi timpul tau pretios familial trebuind sa recuperezi
manu

Mesajde manu » 08 Dec 2015, 13:37

si eu am vrut sa fac de 10 ani MEA dar nu am reusit ,sanatatea nu mi a permis sa fac tot ce vreau, dar acum sunt pe pozitii cu ei si dupa ce voi palpa rezultatele le voi impartasii si cu tine si cu Activ
manu

Mesajde BUNKA » 08 Dec 2015, 16:21

Nu , pai cu câți stupi mă mișc eu acum..nu e nici un risc...nu măcosta nimic, doar timp...ca vb aia tot trec printre ei, mai fac o matca, un roi...tot pierd ceva timp cu ei dar pt mine ăstaeste o delectare vara.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Dec 2015, 16:23

manu scrie:si eu am vrut sa fac de 10 ani MEA dar nu am reusit ,sanatatea nu mi a permis sa fac tot ce vreau, dar acum sunt pe pozitii cu ei si dupa ce voi palpa rezultatele le voi impartasii si cu tine si cu Activ

Bravo...Succes!
O sa meargă bine, te "avertizez "!
BUNKA

Mesajde teinegru64 » 08 Dec 2015, 16:32

manu scrie:si eu am vrut sa fac de 10 ani MEA dar nu am reusit ,sanatatea nu mi a permis sa fac tot ce vreau, dar acum sunt pe pozitii cu ei si dupa ce voi palpa rezultatele le voi impartasii si cu tine si cu Activ

Esti tare .Acum 10 ani aveam doar layens.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde activ » 09 Dec 2015, 00:17

LIKE !!!
Fişiere ataşate
FB_IMG_1440326873555.jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde akmm » 09 Dec 2015, 12:29

BUNKA scrie:....
A vb, sau jigni este extrem de simplu...mai greu este sa te implici sa faci ceva șisa iti asumi ca poate uneori o ppoțida de gard ffărăvoia ta.
Eu îmi fac treaba indiferent de situație, dar gustul uneori e amar...te aștepți uneori la mai multa omenie, da, nu e bine sa ai așteptăriprea mari.
De Asta scriu puțin, atât cât cred ca poate folosi cuiva, dialog în contre aici nu mai servesc de mult, și așava rrămâne. .....

Mai si eu ma caznesc cu Warre-ul asta da' nu pot acuza pe nimeni ca ma ia la plimbare atata timp cat rezultatele nu inlocuiesc vorbele.Ia sa ne gandim ce ar fi fosrt daca toate cele scrise se adevereau si era coada la tehnologie.Asta e soarta celor ce incearca sa inventeze ciocanul, sulita, arcul, roata.Nici lor nu cred ca le-a iesit din prima.Totul e sa prinzi ideea si sa crezi in ea.parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde BUNKA » 12 Dec 2015, 21:43

Așa arătau înainte de venirea frigului...
Fişiere ataşate
rsz_1img_20151009_175211.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 12 Dec 2015, 21:47

Ashe...
Fişiere ataşate
rsz_img_20151009_175151.jpg
BUNKA

Mesajde marco68 » 14 Dec 2015, 09:48

Faina treaba!Cu asta poti planuri pe anul viitor.
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 11:53

marco68 scrie:Faina treaba!Cu asta poti planuri pe anul viitor.

Erau cam în bătaia vântului sși am făcut o mica schema...toți la gramada și oghealu' deasupra...
Și la anul...repet schema de multiplicare adică fac ori 6 sau ori 7 depinde cât mă ține cureaua, și apoi iar iernare pe palet...vedem !
I-am ascultat la furtun...liniște deplina înăuntru...zilele astea primesc și termohigrometru sa culeg niște date din interior..
Fişiere ataşate
rsz_120151214_102932.jpg
BUNKA

Mesajde mellis » 14 Dec 2015, 18:38

Salut Bunka,

Ce temperaturi ai avut pe acolo de i-ai infofolit?
Din cate am auzit a fost cam cald (poate nu la tine).
Ce urmaresti cu aceasta impachetare?
Vezi ca la Hornb.KH - au o folie verde tare rezistenta - vorbeai de ceva asemanator in pagina "canadiana"
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 21:47

mellis scrie:Salut Bunka,

Ce temperaturi ai avut pe acolo de i-ai infofolit?
Din cate am auzit a fost cam cald (poate nu la tine).
Ce urmaresti cu aceasta impachetare?
Vezi ca la Hornb.KH - au o folie verde tare rezistenta - vorbeai de ceva asemanator in pagina "canadiana"
Sanatate.

Noptile sunt cam 3-4-5 grade in palet intre stupi, cred ca afara sunt cam in jurul a -2 grade.
Nu pot spune ca sunt infofoliti, gandeste-te ca nu am nici un impachetaj in afara de cel exterior care se vede, care e facut acum zilele astea, pana acum au stat la pelea goala...fara, ziare, carpe, plapumici...si alte chestii..nu falturi nimic.
Ce urmaresc?...o iernare linistita, fara prea mult zgomot, cu consum cat mai redus si uzura cat mai mica pt ca in aprilie vin siroapele, proteina..si pana la sfarsit de mai sau cel mult iunie..roii pe 6 rame trebuie sa mai construiasca si sa populeze inca 30 de rame de fiecare...deci este treaba.
Daca merge bine cu putin efort sper la 80-100 stiu...frumoasa povestea :) vom vedea !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 22:23

Deci...am cules info din teren :)
Azi 14 decembrie 2015 ora 21:15 am -1 grad afara la 1m de sol, + 5 grade in palet intre stupi, estimez undeva la inca 2 grade cu plus in ladite deci undeva la 7 grade in ladite si -1 afara.
Maine primesc un termohigrometru cu sonda, voi monta sonda intr-o ladita...ma intereseaza mult umiditatea dar cum vad eu...e ok.
La temperatura asta se ierneaza fara efort...povestea aia cu lemnul gros care tine cald...e o poveste..lemnul pierde caldura la greu, daca ea mai zaboveste nitel in jurul lazii inainte sa se piarda e putin mai bine...cumulat pe toata perioada iernii se traduce in consum redus, uzura mica..
BUNKA

Mesajde tuturicius » 14 Dec 2015, 22:36

Lemnul e un bun izolant comparat cu caramida. Polistirenul sau omologi pe langa lemn sunt ca lemnul pe langa caramida.
Lambda (conductivitatea) - caramida =0,90, lemn brad = 0,28, polistiren extrudat = 0,035 :P
Si eu ii am impachetati, dar individual, in polistiren de 2mm si trasa folie stretch neagra peste.
Motivele ... aceleasi :mrgreen:
Ce o sa fac cand o sa am 500? Impachetez cati am chef :mrgreen: Deocamdata nu ii am.

LE
In podisor am 5 cm de burete.
Toate dorm cu burta'n sus si le doare la banana :lol:
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR