are doua rame cu mancare dupa diafragama ...isi ia deacolo cand are nevoiecristi_vidican scrie:Mânarea pentru cei roi pe 1 ramă unde este? în ramele de după diafragmă?
Vă rog să explicați cum gestionați în cuib ramele cu polen!
Adică, dacă ridicați din cuib în etaj rame cu polen și când este perioada asta
Balian scrie:E f interesant. Magaziile din film erau alimentate cu albinā din acel cuib? Au adunat în magazii cu albina rezultatā din 5 rame de cuib de 1/1? Asta înseamnā: cuib 10 rame de MER şi 4 corpuri de magazii de 1/2. E mai performant ca srupina lui Dan Mārgārit. Gratulații. Toatā stima!
asta este o rama din catcristi_vidican scrie:Mânarea pentru cei roi pe 1 ramă unde este? în ramele de după diafragmă?
Vă rog să explicați cum gestionați în cuib ramele cu polen!
Adică, dacă ridicați din cuib în etaj rame cu polen și când este perioada asta
Balian scrie:La asta m-am referit că unitatea d-voastră în mic este proporțional cu stupul lui DM.
Ce am observat: vara după salcâm din partea stuparului e nevoie de f mare atenție la hrană.
De toate tipurile. Zonele diferă, poate f mult și la 10km distanță. Unde este nevoie trebuiue
intervenit. Cum spuneți ca anul trecut, era o situație de foamete f accentuată. Nu există ca
în sezonul activ matca obrește ponta, sau albinele alungă trântorii prematur. Când se ajunge
acolo, demult este f mare bai.
Pe mine mă sperie cel mai mult scăderea îndelungată de cerere pentru miere. Dacă în timp
se menține această stare, apicultura pierde principalul obictiv al mucii. Va rămâne un moft.
Momentan nu este prioritate să faci miere multă. Poate numai părerea mea este și mă inșel.
yuonyuon scrie:domnu balian mierea este gratis in copaci...nu o fac eu....de ceva ani buni eu nu am mai investit nimic in apicultura si la o medie de 50 kg minim....nu este chiar asa de grav..adica la mine nu e nimic grav....
mierea se poate depozita si de pe un an pe altul daca este in exces...
situatiile de foamete sunt create si de catre apicltor ...pentru ca alege sa se extinda prea mult cand nu este momentul...
noi facem ce dorim dar cand este de cules sa avem culegatoare multa care v a asigura hrana pentru toate perioadele posibile....
si daca nu ...exidta zahar .
o familie produce 400 E ...oare nu merita un sac de zahar sau 100E din productie alocata pentru perioadele de seceta si iarna...?.
nu exista sa nu ai sa le dai de mancare...albina nu consuma mai mult decat aduce...ea aduce mai mult decat consuma....Balian scrie:yuonyuon scrie:domnu balian mierea este gratis in copaci...nu o fac eu....de ceva ani buni eu nu am mai investit nimic in apicultura si la o medie de 50 kg minim....nu este chiar asa de grav..adica la mine nu e nimic grav....
mierea se poate depozita si de pe un an pe altul daca este in exces...
situatiile de foamete sunt create si de catre apicltor ...pentru ca alege sa se extinda prea mult cand nu este momentul...
noi facem ce dorim dar cand este de cules sa avem culegatoare multa care v a asigura hrana pentru toate perioadele posibile....
si daca nu ...exidta zahar .
o familie produce 400 E ...oare nu merita un sac de zahar sau 100E din productie alocata pentru perioadele de seceta si iarna...?.
Asta numai una din posibile probleme. Dacă stuparul a exploatat peste măsură și nu este miere în stup sau intrare de nectar, se
poate rezolva cu zahăr. Pentru pontă și puiet însă e indispensabil să aibă polen/păstură suficientă. Dacă nu este ce fac? Nici la rapiță
nu a fost polen excesiv să pun deoparte și să le dau la urmă. Cine nu a întâlnit asemenea situație, nici nu poate închipui. Îmi rămâne
sau să dau proteine, care funcționează sau mă iau după vorba celor experimentați ”las că găsesc ele, doar e vara”. Nu mai suntem în rai.
paul scrie:Sa revenim putin la ... metoda.
La mine floarea soarelui abia a inceput de vreo cateva zile, poate o saptamana . Ieri ma suna ciobanul care mai arunca cate un ochi la stupina ca este un stup rasturnat. Azi cand am ajuns, l-am gasit rasturnat. ME 4 caturi + cuib. Catul de deasupra full, abia l-am ridicat , celelalte 3 destul de pline, mai era loc, putina inclinatie pe suport + inaltimea suportului, centrul de greutate fiind sus, s-a rasturnat. Alta era ideea, aproape nu mai au unde sa bage, caturi goale nu mai am, de extras nu pot extrage ca-i doar nectar, stupii se prabusesc din cauza greutatii si inaltimii ...Ce ma fac Yuoane ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 82 vizitatori