Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

,,ping-pong" intre stupari,,nici o zi fara postare"

Mesajde balasbebe » 26 Mar 2012, 07:15

De azi, in masura timpului liber voi incerca sa postez ceea ce fac pentru albine.
Azi de exemplu, fiind mai rece voi incerca sa fac putina curatenie la stupina. Daca mai ramane timp voi incerca sa curat ramele, de ceara si propolis. De asemenea voi sorta aceste rame. Ce nu este bun voi topii. Sunt ramele pe care au murit unele familii, avand mari pierderi din cauza ciocanitorilor, sau a lipsei de miere. Le-am neglijat poate, sau natura si-a luat tributul.
balasbebe

Re: ,,ping-pong" intre stupari,,nici o zi fara postare"

Mesajde liviu1965 » 26 Mar 2012, 10:19

Sunt atent la tot ce-ai sa postezi.

Succes
liviu1965

Mesajde proapis13 » 26 Mar 2012, 19:27

16 familii pierdute din cauza ciocanitorilor de un coleg apicultor din Mehedinti :shock: :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde balasbebe » 26 Mar 2012, 19:39

Azi o zi pacatoasa. Din pacate alunul s-a terminat, la 11 grade nu prea au iesit albinele pe afara. Este foarte multa loza(martisori), inflorita. Azi am curatat ramele si am facut ordine. Maine o iau de la capat.
balasbebe

Mesajde traian » 31 Mar 2012, 06:06

va urmaresc cu placere.am pus deja colectoarele.astept sa seincalzeasca.
traian

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2012, 06:42

Da este bine sa le pui. Ai numai de castigat. Sunt stupari care le pastreaza tot timpul anului pe stup. Iarna protejeaza albinele de razele solare, de pasari, si rozatoare. In loc de placa activa se poate monta o bucata de PFL, cu orificiu pentru accesul albinelor.
Acum inca trec mai rar pe la albine, maxim de 2 ori pe saptamana, la fiecare dintre stupine. Deoarece stiam ca va urma o perioada mai rece, am preferat sa pun dupa diafragma rame cu miere descapacite. Consider ca stimularea este mai buna asa decat cu sirop. Albinele au iesit uzate din iarna, si inca sunt multe albine batrane. Nu s-a facut inca schimbul de generatii.
balasbebe

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR