Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

pregatirea pentru iernat a familiilor de albine

Mesajde marianpitesti » 25 Aug 2013, 21:00

Pina acum la pregatirea cuibului pentru iarna am pus doar rame pline cu miere.Vizionind un filmulet pe aceasta tema am vazut ca apicultorul baga ramele care avea-u miere pina jos la centrifuga si dupa ce raminea-u pe jumatate goale spunea ca sunt perfecte pentru iernat sa aiba albina unde sa-si formeze ghemul.Voi cum organizati cuibul? E corecta o astfel de procedura?
marianpitesti

Re: pregatirea pentru iernat a familiilor de albine

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 21:47

marianpitesti scrie:Pina acum la pregatirea cuibului pentru iarna am pus doar rame pline cu miere.Vizionind un filmulet pe aceasta tema am vazut ca apicultorul baga ramele care avea-u miere pina jos la centrifuga si dupa ce raminea-u pe jumatate goale spunea ca sunt perfecte pentru iernat sa aiba albina unde sa-si formeze ghemul.Voi cum organizati cuibul? E corecta o astfel de procedura?

BOIERULE....maria ta,de regula albinele sunt asa de bineeee educate de mama natura :!: incit isi organizeaza singure cuibul(daca au ce)cind ,unde si cum cred ele ca e mai bine...UNEORI,cred ca noi le facem mai mul rau deranjid cuibul mereu.Totusi cauta la MS mele si o sa gasesti cum aranjeaza apic din brasov cuibul(la fel) fac eu SI DIN-1984 NU AM MAI PERDUT NICI-O familie ci doar matci...Revin si cu alte precizari...SALVE :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR