De la inceputul lunii mai si pana in la 15 iulie stupii de productie au permanent un cat 1/1 , cuibul format pe 7 rame rame cu pastura/miere iar in cat cel putin 3 rame cu puiet .in perioada culesurilor se mai pun caturi ....
avantajele pe care le vad la caturi 1/1 sunt :
-nu intra in roit sub nici o forma
-am rame cu pastura cate "vrea muschii mei
-nu umblu in cuib tot sezonul pentru ca ce este in cat se regaseste in "oglinda si jos.
-se pot creste faguri 1/1 fara numar (la tei bag 10 odata in shah, 5 rame cu miere si 5 FA in primul cat si inca 5 cu 5 in al 2 lea cat , in 5 zile is gata )
La caturile 1/2 desii am destule dar inca nu vad , sau nu am gasit metoda potrivita de a lucra eficient . am avut surpriza la stupii cu caturi 1/2 sa mearga prost si in dezvoltare si in cules.
Am in jur de 60 de stupi de productie si in ultimi 5 ani au roit 2 stupi , ambii au avut cate 2 caturi 1/2 si nu au "verticalizat . cuibul pe 10 rame dadant nu e suficient.
Cine lucreaza cu C1/2 (de la 2 in sus) poate prezeta un model de lucru eficient ?