Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde vevidadra » 19 Dec 2015, 23:50

feederman scrie:,
vevidadra scrie:Salutare ! Danmirea îți propun să citești o carte de creștere a reginelor. [/color]
Recomandata de un baiat talentat, dar care a alunecat pe o coaja de banana si de atunci este in recuperare. Cresterea reginelor" de Bruno Pasini si M.Teresa Falda.

Salut ! Feederman explică-mi să înțeleg. Dacă este mult de scris o poți face în mesaj privat. Aștept răspuns.
vevidadra

Mesajde vevidadra » 20 Dec 2015, 10:13

vevidadra scrie:
vevidadra scrie:Salutare ! Danmirea îți propun să citești o carte de creștere a reginelor. [/color]
Recomandata de un baiat talentat, dar care a alunecat pe o coaja de banana si de atunci este in recuperare. Cresterea reginelor" de Bruno Pasini si M.Teresa Falda.

Salut ! Feederman explică-mi să înțeleg. Dacă este mult de scris o poți face în mesaj privat. Aștept răspuns.

Salutare ! Dacă vă referiți că am scris greșit denumirea cărții, fie, nu sînt profesor de limbă romană. La limba romană cînd am învățat în școala generală de 10 clase
profesoară a fost viitoarea soacră și aveam cea mai mică notă. Dacă ar fi știut că o să devin în viitor ginerele ei precis că la acest obiect învățam cel mai bine. Fără glume așa a fost. Nu încerc mai mult să mă justific pentru greșelile comise și chiar vă mulțumesc de corectare. Nu mă supăr pentru asta. Dar, aș vrea să scriu de ce unii dintre noi dinafara Romaniei comit greșeli mari.
Sînt uneori bucuros că mai cad pe o coajă de banană. Ea îmi ajută la înprospătarea memoriei. Principalul cînd cazi e să nu-ți muști limba.
Nu am avut vre-o dată intenția de a jigni pe cineva. Înțeles greșit am fost și nu odată.

Sănătate !
vevidadra

Mesajde proapis13 » 20 Dec 2015, 10:53

vevidadra scrie:.... Principalul cînd cazi e să nu-ți muști limba....

....SI NICI SA-TI SCRANTESTI CUMVA DEGETUL ARATATOR... :!: :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vevidadra » 20 Dec 2015, 12:59

Noroc!
Doamne ferește să fie degetul scrîntit ! Asta nu pentru că îl folosesc să arăt în direcția cuiva sau să scobesc nasul ( cu toate că de multe ori ai nevoie de el în atelier cînd se ridică praful ), dar cu el apăs tastele cînd vă scriu. :lol: :lol:

Sănătate și pregătiri frumoase pentru sărbători !
vevidadra

Mesajde alin75 » 20 Dec 2015, 14:37

.... da' de buck mai vb. pe topic?
Nu ma dau in vant dupa rasa ... dar urmaresc topicul si de 2 pagini..... contre pe langa subiect.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde balasbebe » 20 Dec 2015, 16:58

Ca peste tot la fel doar povesti. Un crescator de matci Buckfast nu va trece pe aici niodata. L-am invitat pe Cristi Bratu sa ne contacteze pe forum. Daca ar incepe sa scrie un profesionist ca el sunt sigur ca se va reprosa ca incalca regulamentul, ca isi face reclama si ca locul lui ar fi pe anunturi apicole. Azi am aflat dupa 11 ani foarte multe. Fiecare isi trage plapuma cat mai aproape sa nu-i fie gfrig.
balasbebe

Mesajde proapis13 » 20 Dec 2015, 17:19

Aici ai dreptate...partial...
NICIODATA nu o sa vina reprezentantul apicultorilor ce folosesc BK in Romania
pe Stupatitul si sa promoveze acest hibrid...
LEGAL aceasta rasa NU ARE CE SA CAUTE la noi...si asta doar respectand Legea 383/2013
Sunt bloguri si grupuri atat pe FB cat si site-uri ce se ocupa cu cresterea si promovarea hibridului
Sunt libere si info este la vedere...am intrat,am citit si atat...nu am si nu pot sa-mi dau cu parerea...
Pe acest topic si-au expus ideile cei ce,au citit,au auzit...mai putin cei ce o folosesc... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 20 Dec 2015, 17:20

balasbebe scrie:L-am invitat pe Cristi Bratu sa ne contacteze pe forum.

La fel am făcut și eu. Să vezi atunci discuții, sau poate tăceri din partea unora.
Mi-a spus că nu vede niciun rost să vorbească cu oameni care discută dar nu-l ascultă pe celălalt.
Așa că, omul nu are niciun interes să intre în astfel de discuții.
Rămânem tot noi, să filozofăm despre orice.
Trăiască filozofarea.

P.S. Se zice că dacă un bărbat are parte de o nevastă bună, este fericit. Dacă nu, va fi filozof.
Probabil de aia filozofăm și noi. Nu din cauza nevestei, ci a apiculturii proprii slabe. Am observat că cei cu rezultate scriu mai rar, chiar deloc.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cucubau » 20 Dec 2015, 17:50

cristi_vidican scrie: Am observat că cei cu rezultate scriu mai rar, chiar deloc.

O vorba veche spune : Unui om poti sa ii iei cu forta dar de dat ... niciodata !
........
cucubau

Mesajde alin75 » 20 Dec 2015, 18:41

proapis13 scrie:Aici ai dreptate...partial...
NICIODATA nu o sa vina reprezentantul apicultorilor ce folosesc BK in Romania
pe Stupatitul si sa promoveze acest hibrid...
LEGAL aceasta rasa NU ARE CE SA CAUTE la noi...si asta doar respectand Legea 383/2013
Sunt bloguri si grupuri atat pe FB cat si site-uri ce se ocupa cu cresterea si promovarea hibridului
Sunt libere si info este la vedere...am intrat,am citit si atat...nu am si nu pot sa-mi dau cu parerea...
Pe acest topic si-au expus ideile cei ce,au citit,au auzit...mai putin cei ce o folosesc... ;)

Este ca la "prafuri"......... interzise, dar .....se gasesc. Legat de alta rasa, .... ceva nu se pupa......de ce avem site-uri oficiale si cu "altele"? A nu se intelege ca nu sunt de acord cu BK!!!
balasbebe scrie:Ca peste tot la fel doar povesti. Un crescator de matci Buckfast nu va trece pe aici niodata. L-am invitat pe Cristi Bratu sa ne contacteze pe forum. Daca ar incepe sa scrie un profesionist ca el sunt sigur ca se va reprosa ca incalca regulamentul, ca isi face reclama si ca locul lui ar fi pe anunturi apicole. Azi am aflat dupa 11 ani foarte multe. Fiecare isi trage plapuma cat mai aproape sa nu-i fie gfrig.

............
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 20 Dec 2015, 18:57

alin75 scrie:...Este ca la "prafuri"......... interzise, dar .....se gasesc. Legat de alta rasa, .... ceva nu se pupa......de ce avem site-uri oficiale si cu "altele"? A nu se intelege ca nu sunt de acord cu BK!!!

LEGEA este permisiva si din cate stiu...NU SE APLICA....
...si chiar daca ar fi asa...nici ei nu stiu si nu au prevazut care ar fi pedeapsa.... :lol:
...cum care Ei...???.....legiuitorii care tocmai modificara LEGEA acum 1 luna ... ;)
proapis13

Mesajde nae » 20 Dec 2015, 19:11

balasbebe scrie:Ca peste tot la fel doar povesti. Un crescator de matci Buckfast nu va trece pe aici niodata. L-am invitat pe Cristi Bratu sa ne contacteze pe forum. Daca ar incepe sa scrie un profesionist ca el sunt sigur ca se va reprosa ca incalca regulamentul, ca isi face reclama si ca locul lui ar fi pe anunturi apicole. Azi am aflat dupa 11 ani foarte multe. Fiecare isi trage plapuma cat mai aproape sa nu-i fie gfrig.

Ma bucur pt d-ta .
Pe D Popovici nu l-ai vazut pe BK Romania si pe forum !?, e drept citeste ''rau'' dupa dictare .
Sa vorbesti despre BK nu cred ca este interzis si ,personal,sunt interesat sa ascult (nu cu mainile la spate si unghiile pe batista ;) )
Ne spuneti si noua ce ati aflat astazi sau e secret !?
Topicul unde l-ati mentionat si pe Valter e inchis ; fac o corectura -Valter a scris despre matci si a scris bine .
Nenea Bebe poti sa ma suni sa-ti spun de niste trantorite ''cu cravata'' :lol: si nu-s facute de mine .
nae

Mesajde feederman » 21 Dec 2015, 11:32

vevidadra scrie:

Adica: Bate saua sa priceapa iapa.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ciptheman » 22 Ian 2016, 14:42

au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta? :shock:unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe. :lol:
ciptheman

Mesajde jonny_it » 22 Ian 2016, 15:11

ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta? :shock:unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe. :lol:

Am buckfast de cativa ani, ierneaza la fel de bine ca si carpatinele.
Isi canibalizeaza puietul, dar daca sunt perioade reci prelungite. La mine nici buckfast-ul /carpatina nu au puiet.

Totusi sunt deosebiri fata de carpatina, in special in perioadele dificile:
- iarna de obicei ierneaza cu un numar de albine mult mai mare decat carpatina dar consumul la 2 familii identice(ca numar de albine) una carpatina si una buckfast este acelasi;
- in primavara daca apar perioade reci de 1-2 zile nu canibalizeaza puietul, in special daca au rezerve de polen si miere in cuib. Daca nu au rezerve sau daca perioada rece tine mai mult de 3-4 zile canibalizeaza puietul.
- regine mai prolifice, deci automat albina si productie mai buna, asta ca sa nu mai vorbim de polen

"nu este uniform" - din contra!
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.
jonny_it

Mesajde ciptheman » 22 Ian 2016, 15:15

multumesc, daca ai idee care linie ar merge m ai bine la noi din tarile enumerate de tine ti as ramane recunoscator,multumesc anticipat!
ciptheman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE