ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta?

unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe.

Am buckfast de cativa ani, ierneaza la fel de bine ca si carpatinele.
Isi canibalizeaza puietul, dar daca sunt perioade reci prelungite. La mine nici buckfast-ul /carpatina nu au puiet.
Totusi sunt deosebiri fata de carpatina, in special in perioadele dificile:
- iarna de obicei ierneaza cu un numar de albine mult mai mare decat carpatina dar consumul la 2 familii identice(ca numar de albine) una carpatina si una buckfast este acelasi;
- in primavara daca apar perioade reci de 1-2 zile nu canibalizeaza puietul, in special daca au rezerve de polen si miere in cuib. Daca nu au rezerve sau daca perioada rece tine mai mult de 3-4 zile canibalizeaza puietul.
- regine mai prolifice, deci automat albina si productie mai buna, asta ca sa nu mai vorbim de polen
"nu este uniform" - din contra!
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.