[quote="paul"
Irinuco, la situatia actuala din teren, nu-mi convin deloc coronitele !
[quote="Adi Hodis"
Pot sa raspund si eu ? ... am ridicat mîna sus, doar ca nu se vede.
Se vede, cum sa nu se vada!Si chiar bine!
M-am dus la stupi cu inima cat un....purice.Mi-era teama ca au ramas fara mancare in cuib sau/si ca au roit.Asta pentru ca inainte de a pleca la S1 am extras ( e mult spus) rapita din cat, la S1 a fost numai ploaie,pe forum am tot vazut ca e o problema cu mancarea, ca se fac hraniri in aceasta perioada, ca nu mai contenesc cu prinsul roilor,etc.
Am vazut cam 5- 6-7 rame /stup.Si m-am gandit ca si restul trebuie sa fie cam la fel.N-am gasit nicio botca de roire, am coroane frumoase .Puiet pe toate ramele, in toate stadiile, deci matca si-a vazut de treaba.
Si m-am gandit ca, fiind totul OK in cuib ( zic eu) , la S2 tot ce vor culege vor urca in cat, asta daca ne ajuta vremea.Adica voi avea salcam curat.
Sa inteleg ca nu-i tocmai OK?
Cat trebuie sa fie acum coroanele din cuib astfel incat sa nu incurce?Daca n-ar exista, albina nu si le-ar face mai intai si si apoi s-ar gandi la cat? Desi puietul nu mai ocupa toata rama,ca la pomi-de exemplu,nu e suficient puiet pe 8 rame ? Am verticali cu 10 rame Dadant + cat de 3/4.
Si daca le-ai fi descapacit, Paul,ca sa verticalizeze mierea,nu le-ar forma la loc (coronitele), cu nectarul adus?Si atunci n-am avea salcam in cuib si rapita in cat? Si mierea invartita aiurea?
Ma intreb si eu.....
Si eu sper sa umple magaziile!