Mircea_63 scrie:Intreb... cu ce va supara inelele?
Carpatina ar trebui sa fie negru cu brun/gri, cand o vezi cu inele portocalii aia nu mai este carpatina.
Este o dovada ca este corcita, nimic mai mult.
Mircea_63 scrie:Intreb... cu ce va supara inelele?
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:Jonny, dl Balaban a poluat zona in care isi are vetrele permanente astfel ca acum majoritatea "amatorilor" din zona respectiva cauta disperati sa isi refaca efectivele de altadata prin incercarea de a reveni la albina autohtona (acum ceva ani in urma luand drept "somitate" in apicultura pe acest domn , cu totii au facut greseala monumentala de a achizitiona BK si acum platesc un pret mult prea mare si anume "dezastru" ) ....
Dovezi ceva, sau discutam doar asa ca sa ne aflam in treaba?
eduard.rotaru scrie:Cand exista un minim de 50 de apicultori din zona care ma cauta pentru material biologic si toti spun aceeasi poveste cam ce dovezi mai vrei?
Daca te duci pentru 20 min la ACA Barlad si te vei intalni cu diversi care vin suparati si isi spun problemele si cauta cu disperare solutii, atunci o sa te convingi singur.
Sa ma apuc sa fac liste cu semnaturi si marturii ca sa dovedesc asta si in scris??!...cred ca am mult mai multa treaba cu ameliorarea si selectia ca sa mai am timp de umblat si sa arat niste lucruri mult prea evidente.
jonny_it scrie:....
Cei cu carpatina ar trebui sa fie multumiti, trantorii BK din zona lor(daca exista) le imbunatatesc genetica lor.
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:Cand exista un minim de 50 de apicultori din zona care ma cauta pentru material biologic si toti spun aceeasi poveste cam ce dovezi mai vrei?
Daca te duci pentru 20 min la ACA Barlad si te vei intalni cu diversi care vin suparati si isi spun problemele si cauta cu disperare solutii, atunci o sa te convingi singur.
Sa ma apuc sa fac liste cu semnaturi si marturii ca sa dovedesc asta si in scris??!...cred ca am mult mai multa treaba cu ameliorarea si selectia ca sa mai am timp de umblat si sa arat niste lucruri mult prea evidente.
Pai si pe mine ma cauta pentru regine, nu doar 50, dar asta nu inseamna ca e dezastru cu carpatina![]()
Cred ca e disperare mare acolo la voi.
eduard.rotaru scrie:jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:Cand exista un minim de 50 de apicultori din zona care ma cauta pentru material biologic si toti spun aceeasi poveste cam ce dovezi mai vrei?
Daca te duci pentru 20 min la ACA Barlad si te vei intalni cu diversi care vin suparati si isi spun problemele si cauta cu disperare solu.tii, atunci o sa te convingi singur.
Pai si pe mine ma cauta pentru regine, nu doar 50, dar asta nu inseamna ca e dezastru cu carpatina![]()
Ma refeream la zona "Malusteni"....in fine....
teinegru64 scrie:eduard.rotaru scrie:jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:Cand exista un minim de 50 de apicultori din zona care ma cauta pentru material biologic si toti spun aceeasi poveste cam ce dovezi mai vrei?
Daca te duci pentru 20 min la ACA Barlad si te vei intalni cu diversi care vin suparati si isi spun problemele si cauta cu disperare solu.tii, atunci o sa te convingi singur.
Ma refeream la zona "Malusteni"....in fine....
Malusteni era pe buk.Daca ai prins cantracte ...e o mare lovitura.
eduard.rotaru scrie:As fi foarte fericit daca intr-o zi s-ar pune bazele unui proiect pentru infiintarea unor arii protejate pt albina autohtona...as participa cu mare interes la un asemenea proiect...dar pana atunci ma voi chinui singur sa tin in frau ceea ce detin ...
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:As fi foarte fericit daca intr-o zi s-ar pune bazele unui proiect pentru infiintarea unor arii protejate pt albina autohtona...as participa cu mare interes la un asemenea proiect...dar pana atunci ma voi chinui singur sa tin in frau ceea ce detin ...
Sunt dispus sa te ajut, cu conditia ca cineva sa se ocupe serios de selectie.
Cateva regine carpatine de la munte iti dau si eu.
eduard.rotaru scrie:Jonny, asta nu se poate face oricum... e nevoie de un cadru legislativ, de implicari ale organelor statului, si abia apoi putem sa aderam la proiect si sa putem face ceva....Degeaba ma apuc eu si fac selectie si ameliorare pe o raza de 10 km daca vine unul in pastoral la granita si imi f..e meciul....ariile protejate trebuie sa fie mari si pazite cu sfintenie, legi foare bine puse la punct, aplicabilitatea lor sa sa faca cu simt de raspundere...
Fac inseminari instrumentale pentru a putea sa imi mentin cat de cat liniile pe care le am, dar sunt constient ca nu voi obtine prea curand acuratete de 100%....asa ca...noi sa fim sanatosi!
Catalin Rotaru scrie:Jonny,vezi ca ai luat febra banului de afara ....mai exista si alceva inafara de bani.
Catalin Rotaru scrie:Ai sa intri in istorie pentru distrugerea rasei Carpatine ,si daca magandesc bine ar trebui sa fii la extras,daca e asa de exceptionala bk.
yuonyuon scrie:marketing la greu . ceva modalitati le lucru cu Bk la noi? ce iar trebui in plus sau in minus fata de carpatina? de e asa buna ?.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori