Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde Ioan Guist » 19 Iul 2012, 22:57

jonny_it scrie:Dl Ioan Guist ca de obicei ne ia cu idei politice/filosofice si tot fara niste idei concrete; le astept de ceva timp.

Cat despre Adamns ,Scklener sau Ruttener, vedeti putin despre ce dimensiuni la carnica/carpatina/etc a scris Ruttener si care sunt masuratorile actuale. S-au modificat in cateva zeci de ani in toata Europa albinele sau Ruttener a facut unele greseli de masurare?

Bai baiete, raman eu la ale mele.Filozofice cum le zici tu.Fiecare preda miere la EG cat are de predat.Ca restul sunt pe alte poteci.Daca are calitate.
Tu ramai la ale tale.Bune-rele.
Da ...eu prieteneste, colegial , indraznesc o vorba catre tine.Nu te supara.Invata.Astazi esti cu vaca la problema.Maine poate sari mai in sus.La tine sanse nula totusi.,Pare rau, asta e.
Cine a vrut sa citeasca a....cetit ce s-a scris acilea.Tu ramai in ale tale.Sa fi ...sanatos si sa ai parte de ce ce-mi doresc eu pentru mine.Pe bune.
Tu, nu meriti (parerea mea) sa cunosti mai mult.Pentru ca nu vrei.De ce sa ti se bage cu forta? de ce?

Fraieratus maximorum.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde janese » 20 Iul 2012, 07:26

dombazel! :lol: ...simt ca ma zgarai pe mine!!! :lol: ca pe forum doar eu am 3,14 stupi!!!!
si mata si l5s...pana nu bagati macar cate o poza cu o botcuta-matcuta macar.... crescuta de manutzele voastre,va acuz ca nu le faceti voi...si ca vindeti pielea ursului din padure!!! :lol:!!!! :lol:

ps ..semneaza janese vanzator de piei de urs polar din australia!!!!
janese

Mesajde Gudas Valentin » 20 Iul 2012, 23:20

Nu vor sa-si dea secretul in vileag,la ce ochi ai mata domn eugen precis le furi meseria si sari de 3, :lol:

:| :twisted:
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde janese » 22 Iul 2012, 12:54

Gudas Valentin scrie:Nu vor sa-si dea secretul in vileag,la ce ochi ai mata domn eugen precis le furi meseria si sari de 3, :lol:

am zis sa-i agatz nitzel,poate vomita vreunu ceva...dar vad ca nu ia momeala!!! :lol:
janese

Mesajde aliuta2000 » 23 Iul 2012, 17:07

janese scrie:
Gudas Valentin scrie:Nu vor sa-si dea secretul in vileag,la ce ochi ai mata domn eugen precis le furi meseria si sari de 3, :lol:

am zis sa-i agatz nitzel,poate vomita vreunu ceva...dar vad ca nu ia momeala!!! :lol:

poate momela ?!! acu bagi mana si aduni un pumn de trantori rapid ca le faci chiar bine ... ata usoara sa fie si apa limpede .. si api gratarul incins ...

referitor la stupi puternici .... Poate ma insel , dar cred ca anul asta am invatat ceva nou .. stupii/ familiile de albine trebuie sa fie bune de cules , nu puternice ... Am avut la inceputul salcamului 2 familii (cele initiale )pe 17-18 rame respectiv cu albina .
in ~2 zile au adunat cam 2 rame full de miere 1/1 + ceva coronita si poi pe timpul nefavorabil au papat toata coronita din cuib aproximativ 4 rame de miere aproximez eu .
bine ca la jumatatea salcamului am prins o fereastra si am impartit din 2 in inca 3 roi si macar am obtinut ceva anul asta .
Asta e parerea mea ...
Cei experimentati numesc aceste familii ... de carne , nu de cules

si ca sa revenim on topic ... cum si de unde sa procuram albina care sa faca miere si din piatra seaca ???!!!

cat am vrea sa "fentam " natura albina cea mai adaptata e cea locala care chiar daca in timp s-a mai curcit , ramane destul de puternica genetic inca in momentul de fata pe meleagurile noastre pentur ca asa cum bine spunea cineva .. ce faci daca matca pe care dai o caruta de banuti cu patalama la antenute nu corespunde nevoilor coloniei si se baga sa o schimbe linistit (si tocmai ce ai dat vreo 6-700 ron pe ea ) si trantorii din zona sunt niste maidanezi de rasa ???
A.D.
aliuta2000

Mesajde Gudas Valentin » 23 Iul 2012, 23:21

janese scrie:

Domn Eugen,incearca cu plasa poate pica ceva. :lol:

Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde jonny_it » 24 Iul 2012, 11:58

Donbazil scrie:Sal'tare!
Mai frate Jane!
Pai tu de ce crezi ca multzi dintre stuparii care au cat-de cat ceva experientza nu se baga la astfel de discutzii?.....
L-ai auzit p-aici pe Valter sau pe Puisoru, pe Alt stupar , sau pe oricare alt crescator de crescator, care produce si castiga din albine?....

Nu, asa cum cei enumerati de dvs mai sus nu i-am auzit ca umbla cu cioara vopsita.

Donbazil scrie:Pupe are mare dreptate!.....

Dl Ioan creste carnica .. sau cel putin asa am inteles. Daca are 600 de familii si este atat de buna carnica la procesator trebuiau sa fie ceva niste cantitati serioase de miere nu?
Cat despre numarul de stupi prefer 80-90 buni decat 300 slabi.

Sanatate! Continuam discutia peste 1-2 ani, o sa fie mult mai interesant atunci ...
jonny_it

Mesajde janese » 24 Iul 2012, 12:42

ma..eu stiu una si buna...tu,eu,noi suntem trecatori prin viata asta......gica raposatu zicea mereu...si mai sunt si niste secrete...si mai sunt si niste chestii pe care nu vi le zic!...si ce a facut???a plecat cu ele!!!la ce i-au folosit secretele???
pe cei care-i enumeri tu...nu se baga in discutii de teama sa nu le ia careva din cashcaval....ca daca vomita ceva.,...... vezi doamne,, li se fura meseria "si s-ar putea sa nu mai poata scoate ceva mai mult ca s-au plafonat si simt pericolul ca vor fi intrecuti de manji!!!!
asa gandesc eu!!!!...
sa traiti astia pomeniti de tine impreuna cu tine!!!
ps...gudashule v... :lol: ..daca nici acu nu i-am momit ...inseamna ca sunt...nemomitiabili!!!.....asta apropo de pushcariabili!!!.BA-SE!!!!.BA-SE!!!....M-AM GANDIT...ZICE CA LA REFERENDUM O SA FIE CALDURA MARE SI NU VREAU SA-MI PUN VIATA IN PERICOL...ASA CA NU MA DUC LA VOT!!!! :lol:
Ultima oară modificat de janese pe 24 Iul 2012, 15:32, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde jonny_it » 24 Iul 2012, 12:46

janese scrie:BA-SE!!!!.BA-SE!!!....M-AM GANDIT...ZICE CA LA REFERENDUM O SA FIE CALDURA MARE SI NU VREAU SA-MI PUN VIATA IN PERICOL...ASA CA NU MA DUC LA VOT!!!! :lol:

Daca te trimite soacra o sa mergi! :lol:
jonny_it

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 15:22

jonny_it scrie:
Donbazil scrie:Sal'tare!

Donbazil scrie:Pupe are mare dreptate!.....

Dl Ioan creste carnica .. sau cel putin asa am inteles. Daca are 600 de familii si este atat de buna carnica la procesator trebuiau sa fie ceva niste cantitati serioase de miere nu?
Cat despre numarul de stupi prefer 80-90 buni decat 300 slabi.

Sanatate! Continuam discutia peste 1-2 ani, o sa fie mult mai interesant atunci ...

Decand iti permiti tu sa-mi numeri predarile ? Si daca tot te ocupi de contabilitate mea, sapa peste tot sa stiu si eu ce si cat cu precizie. Ce te mana in initiativa asta?
Am scormonit eu in viata ta?In stupina ta?
Poartati de treburi pana nu schimb macazul cu tine.Ca o sa crezi ca o trecut trenul prin tine.
Nesimntitule.

PS
O plecat trenul din gara.
Nesimntitule
Ioan Guist

Mesajde janese » 24 Iul 2012, 15:34

:lol: :lol: :lol: ce facuratzi ma???
era un cantec...a trecut trenul prin garaaaaa...si cu el i-ni-ma, meaaa!!!!!
janese

Mesajde jonny_it » 24 Iul 2012, 16:41

Ioan Guist scrie:Decand iti permiti tu sa-mi numeri predarile ? Si daca tot te ocupi de contabilitate mea, sapa peste tot sa stiu si eu ce si cat cu precizie. Ce te mana in initiativa asta?
Am scormonit eu in viata ta?In stupina ta?
Poartati de treburi pana nu schimb macazul cu tine.Ca o sa crezi ca o trecut trenul prin tine.
Nesimntitule.

PS
O plecat trenul din gara.
Nesimntitule

Fara suparare dar eu nu am facut caracterizari si nici nu v-am atacat in vre-un fel. Dvs de la inceputul discutiei discutati doar despre mine si nu despre ce dezbatem aici. O sa vedeti ca v-am scris in mai multe locuri sa discutam despre subiect si nimic.

Nu am scormonit nimic. Daca nu stiai unii mai au si alte preocupari in domeniul apicol nu doar munca efectiva cu albinele si de aceea au acces la mai multe informatii. Am spus doar atat cat era necesar in aceasta discutie, atat si nimic mai mult. Asta pentru ca m-am cam saturat sa tot vad atotstiutori si apicultori care cred ca detin adevarul absolut chiar daca in realitate ...
Eu mi-am prezentat ideile, cunostiintele si parerea mea, asteptam de la dvs si altii sa vina cu ideile lor, sa imi arate unde gresesc(nimeni nu este perfect) si sa discutam, nici macar nu trebuie sa ajungem la o concluzie sau sa fim toti de aceeasi parere; discutam si fiecare alegea ce ii era util. In schimb am citit doar injurii si o atitudine de superioritate.

Probabil ar trebui sa vada si un moderator discutia aceasta, doar sa vedem ce parere are, alte actiuni ar fi inutile oricum; daca as fi reactionat eu cum ati facut dumneavoastra probabil as fi fost banat si pus la colt.
jonny_it

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 20:10

Stimabile
Tu nu ai deschis o discutie.Ai facut niste acuze.De la titlu in jos.Sarlatani, fraieri filozofi si secretomani,
Ideeile tale sunt doar ...ofuri.Pareri prin acuzare.

Cat despre munca ta in afara apiculturii ma intereseaza pre putin pana la momentul cand indrajnesti cu nesimntire sa faci afirmatii mincinoase, la oha sau la plezneala.
Nu esti primul ce vi cu supozitii si manevrem de defaimare, punere in lumina nefavorabila a cuiva de pe forum.
Dovada ca tara e plina de nesimntiti si prosticrescuti.

Nesimntit
Ioan Guist

Mesajde trantor » 24 Iul 2012, 20:31

cornelioandanciu scrie:Eu prefer sa am stupi putuni si puternici, nici nu am timp pentru mai multi, dar vad pe unde merg o adevarata "explozie de stupi", ce sa-i faci, toti sunt stupari de cand cu fondurile.Am tot respectul pentru cei care traiesc din apicultura si nu au accesat fonduri, s-au dezvoltat pe puterile lor.Numai bine.

Hai ca ma otarasc si eu acum .... :evil: dar cei care nu traiesc din apicultura, dar o practica cu suflet si aplecare spre albina de ce nu i-ai respecta?
Cineva la inceputurile noului forum ridica stacheta peste limita de 3,14, la 5 stupi . Am depasot-o de mult (trei luni :D ) asa ca te rog frumos revizuieste-ti atitudinea... :D sper ca sti de gluma?
....
trantor

Mesajde bucursorinelionel » 24 Iul 2012, 21:13

Daca tot au spus greii apiculturii ca ...si ca...despre ce..si cam de ce...Intr-o dilematica discutie ce seamana a dragoste de motani infuriati, imi dau si eu o parere ca , da , exista si ''apis melifera fraieritus'' la fel cum exista si "apis melifera furajatus"...si alte feluri de apis...Fiecare are o particica de adevar...Eu unul am vazut si de alea si de celelalte...dar tot albina mea de acasa e mai buna..si de ce..?? e carnica mai buna ca tine mai bine la frig..?? sau ligustica e mai buna la caldura..??Pentru zona pedo climatica specifica Ro, eu cred ca tot carpatina e mai buna..!!Daca e corect si la timp indrumata si ajutata ea e capabila sa faca fata si la camp si la munte ( ca sa nu mai vb. ca are ecotipuri bine adaptate de cateva zeci de mii de ani)..Am apreciat ca degeaba au adus unii confrati matci de sute de euro...ponta lor nu era cu nimic mai buna decat a " maidanezelor" mele si ale altora...Degeaba ai matca de 400 de euroi..daca obtii tot atata miere ca de la o autohtona..dpdv economic esti chiar mai putin eficient decat unul care produce matca la un cost de productie de 10 lei..
Nu vreau sa acuz sau sa critic, doar o afirmatie am..daca te vrei apicultor, atunci e musai sa faci si selectie, si imperecheri controlate..si investitii in terenuri pentru locatii izolate...si mai multe...
Iar ca material de selectie nu cred ca autohtona noastra e mai putin buna ca Buckfast sau alte minunatii..Iar anecbalia este prezenta si se poate stabiliza inclusiv la carpatina...cine stie si se pricepe , stie la ce ma refer..
Drept urmare, dragilor, poate deschidem un topic despre asa ceva ... eu cred ca da mai bine pentru toti...si la toti..
bucursorinelionel

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 21:46

Au fost scrise 5 pagini de ...informatii cu bla bla.
Atata timp cat invitatia la o dezbatere -discutie vine sau pleaca de la premiza ca noi aia buni si ei aia rai ne adunam sa discutam, e pierdere de timp.
Imediat ce titlul acuza, scopul este clar .Discreditarea unei parti sau a unui grup , ori a unui individ de catre un nesimntit.

Problema mare este alta .Din cauza unora , subiecte extrem de importante si cu multe implicatii , devin subiecte tabu pe forum.Adica filozofie.
Astazi , oameni cu aplecare nu scriu despre rase din motive de indigestie a unora.Secretomanie.
Astazi nu se mai scriu cantare si recolte mari sau mici din acelasi motiv.Ori esti un paria din cauza de recolta mica si deci nu contezi , ori esti un mincinos din cauza de record.Trebuie sa vi cu facturi si dovezi ca sa ... fi spalat dupa afirmatiile unor nesimntiti.Nesimntire.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE