Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde lucky5strike » 10 Aug 2017, 15:14

Bine este cum zicea nenea Matei, in ceasul 7:12. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jonny_it » 10 Aug 2017, 17:18

cristi_vidican scrie:Prea frumos. Prea ca la țară.

Fiecare intelege ce vrea :lol:
Totusi omul acesta creste cateva mii de regine in fiecare an si le vinde in toata lumea.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 10 Aug 2017, 17:28

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:Prea frumos. Prea ca la țară.

Fiecare intelege ce vrea :lol:
Totusi omul acesta creste cateva mii de regine in fiecare an si le vinde in toata lumea.

Tocmai de aceea răspunsul lui mi se pare părtinitor.
Iar tu ești prieten bun cu nenea Keld. ;)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 10 Aug 2017, 17:35

Nu selectezi doar pentru nosema, selectezi familii ce stiu sa traiasca curate...

Toate rasele si hibrizii au, printre ele, gospodine...
Depinde de ce fel de privire are apicultorul...!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 11 Aug 2017, 07:35

ignatov andrei scrie:Nu selectezi doar pentru nosema, selectezi familii ce stiu sa traiasca curate...

Toate rasele si hibrizii au, printre ele, gospodine...
Depinde de ce fel de privire are apicultorul...!

Sunt de aceeasi parere!
Am carpatina care de 4 ani nu a primit nici un tratament AV. La testul cu zaharul pudra au cazut aproape la fel ca si la familiile tratate.
Fiicele nu au iesit la fel .. :?
jonny_it

Mesajde jonny_it » 11 Aug 2017, 07:54

cristi_vidican scrie:Tocmai de aceea răspunsul lui mi se pare părtinitor.
Iar tu ești prieten bun cu nenea Keld. ;)

Da, cumpar de mai bine de 10 ani de la el. Nu avea nici un interesa sa isi faca reclama in fata mea. L-am intrebat daca pot publica acel text dupa ce am discutat. :)
Discutia mea recenta cu el este foarte lunga si pot spune ca am invatat multe de la el despre cresterea matcilor si despre apicultura in general.

Oricum fiecare face ce vrea. La primavara o sa va spun si parerea lui despre carpatina, pana acum este impresionat de ce am trimis. :D
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 11 Aug 2017, 07:59

jonny_it scrie:
Sunt de aceeasi parere!
Am carpatina care de 4 ani nu a primit nici un tratament AV. La testul cu zaharul pudra au cazut aproape la fel ca si la familiile tratate.
Fiicele nu au iesit la fel .. :?

Păi, găsești o linie bună de trântori și .... poate iese ceva, mai ales că faci inseminări
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 11 Aug 2017, 08:30

cristi_vidican scrie:Păi, găsești o linie bună de trântori și .... poate iese ceva, mai ales că faci inseminări

Nu am asa ceva. Carpatinele pe care le am sunt din aceeasi zona si destul de inrudite.
Am incercat sa le combin cu carnica din Slovenia, vedem ce iese in anii care urmeaza.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 12 Aug 2017, 07:39

[urlnew=]aici[/urlnew] e răspunsul lui Dan Mărgărit la ce ai postat tu legat de nosema.
Dar, problema care o constați cumpărând regine de la marii crescători, este că vezi că în practică lucrurile stau altfel decât pe hârtie și la conferințe.
Mi-a plăcut foarte mult când Bratu a recunoscut că nu întotdeauna e cum ne dorim.
Că pui o regină din line f bună, cu trântori din altă line excepțională și nu iese întotdeauna ceva excepțional.

Dar, jos pălăria pentru cei care chiar fac cercetare și muncesc enorm pt a scoate pe piață ceva mai bun
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2017, 14:12

cristi_vidican scrie:Mi-a plăcut foarte mult când Bratu a recunoscut că nu întotdeauna e cum ne dorim.

In special cand unul din Neamt nu vrea sa-i vanda un domeniu de internet + sa creasca preturile, chiar daca este amenintat cateva saptamani la rand!
Dar este alta poveste. :lol:

cristi_vidican scrie:Că pui o regină din line f bună, cu trântori din altă line excepțională și nu iese întotdeauna ceva excepțional.

Aici are dreptate.

Am citit ce a raspuns Dan Margarit, in mare cam acelasi raspunsuri le-am primit si de la Keld.
Daca avem o regina cu albine rezistente la boli nu prea mai conteaza atat de mult cat de prolifica este regina, aici este problema. Degeaba avem 8 rame cu puiet din colt in colt daca albinele traiesc 30 - 35 de zile in timpul verii, ca mai mult de 2 caturi nu o sa umple la un cules. Daca traiesc peste 35 deja avem nevoie de caturi in plus.
Am marcat albine BK si carpatine, cate 100 in mai multe familii. Le-am marcat fix dupa ce au iesit din celula. Concluziile nu sunt pe placul tuturor :lol:
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Aug 2017, 14:42

jonny_it scrie:Am marcat albine BK si carpatine, cate 100 in mai multe familii. Le-am marcat fix dupa ce au iesit din celula. Concluziile nu sunt pe placul tuturor :lol:

S-a sters marcajul dupa 10 zile...?!? :lol:

Normal, cum sa fie pe placul celor ce vand "pixuri de marcat"...
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2017, 16:13

ignatov andrei scrie:S-a sters marcajul dupa 10 zile...?!? :lol:

Normal, cum sa fie pe placul celor ce vand "pixuri de marcat"...

Nu se sterge atat de usor :lol:

Acum pe bune, chiar ca se sterg repede marcajele. Am regine care au 4 ani si au marcajul intact, si la reginele marcate anul trecut abia daca se mai vede. Marker tot de la Posca.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 17 Aug 2017, 16:19

jonny_it scrie:In special cand unul din Neamt nu vrea sa-i vanda un domeniu de internet + sa creasca preturile, chiar daca este amenintat cateva saptamani la rand!
Dar este alta poveste. :lol:

În afaceri rezistă cel mai tare.
Între timp unul vinde, face inseminări, selecție, conferințe, se luptă cu legislația, mentorează, iar altul (doar) cumpără de la Keld.
Acum, e ciudat să ții un domeniu și să nu-l folosești.
Tu te folosești de un nume/brand asupra căruia n-ai niciun drept.
cristi_vidican

Mesajde ciptheman » 17 Aug 2017, 16:21

si pana la urma care albine au trait m ai mult bk sau carpatine?
ciptheman

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2017, 16:43

cristi_vidican scrie:În afaceri rezistă cel mai tare.

Le urez carcotasilor spor la rezistat! :lol:

cristi_vidican scrie:Între timp unul vinde, face inseminări, selecție, conferințe, se luptă cu legislația, mentorează, iar altul (doar) cumpără de la Keld.

Eu fac doar multiplicare, aduc de la altii, multiplic si vand mai departe. Nu combin linii dupa ureche, tocmai de aceea am o legatura destul de stransa cu Keld.
Daca altii fac selectie adevarata si au si timp de conferinte bravo lor! Eu nu am.

cristi_vidican scrie:Acum, e ciudat să ții un domeniu și să nu-l folosești.

Nici masina nu am folosit-o in ultimele 2 zile, sa o dau? :D

cristi_vidican scrie:Tu te folosești de un nume/brand asupra căruia n-ai niciun drept.

[/quote]

Documenteaza-te mai bine ce inseamna o marca inregistrata si in ce conditii se pot inregistra domenii .ro sau internationale. Si vezi cine detine "buckfast", in ce conditii si pe ce clase are inregistrata marca.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2017, 17:15

ciptheman scrie:si pana la urma care albine au trait m ai mult bk sau carpatine?

ruseasca :lol:

.. apoi BK

Varsta pana la cat pot trai albinele este influentata de multi factori, nu neaprat de rasa, cred ca merge un topic separat daca sunt colegi interesati de discutii.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE