Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde Ciprian Leancă » 07 Iun 2013, 21:37

am vrut sa primesc un prieten pe vatra pentru ca spune el e zona buna si frumoasa dar pentru ca nu locuim in timpul saptamanii acolo, n-am avut cum sa+l invit de frica sa nu se intample ceva de genul ce a patit cumnatul tau. cand e pierderea ta mai e cum mai e, dar cand dispar si ai altcuiva de pe vatra ta, te simti cam aiurea
Ciprian Leancă

Mesajde Ioan Guist » 08 Iun 2013, 07:36

cristi_vidican scrie:
BeeeK scrie:In teorie totul pare simplu si mai ales benefic , cand pui in practica iti da cu virgula si aici ma refer nu numai la apicultura . Multi au impresia ca iei niste stupi , ii pui in curte si gata profitul.....

Îi pui în curte și ți-i fură hoții. Azi m-a sunat cumnatu, care și-a cumpărat anu trecut 3 stupi. Anul acesta a cumpărat lăzi, rame etc, au început să roiască, nu mai avea cutii goale ... Azi dimineață din 8, 4 lipseau - cei mai grei. De la el din grădină. Hoții au venit cu câinele, dar când au plecat au uitat câinele, care a rămas închis în livadă.
Dar, cum n-are probe, nimeni nu e hoț.

Nu ai inteles! Oamenii au venit sa ia stupii si au lasat la barter...cainele.Sau au dat de inteles ca o data ce creste cainele ei pot veni si in anii urmatori sa dijmuiasca stupina.De asemenea , hotii au pretuit stupii la nivel de un...caine, deci paguba , din punctul lor de vedere, nu e mare. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde jenica67 » 08 Iun 2013, 08:10

Dar cainele ala asa de prost credeti ca era, daca il ajutau nu se ducea acasa si se vedea cine este hotul ??
jenica67

Mesajde cristi_vidican » 08 Iun 2013, 09:00

jenica67 scrie:Dar cainele ala asa de prost credeti ca era, daca il ajutau nu se ducea acasa si se vedea cine este hotul ??

Ba da, se știe a cui e câinele, dar lipsesc probele.
În ziua de azi, dacă nu descoperi tu cine e hoțul, poliția nu te ajută cu nimic, ba din contră.
Unei vecine i s-au furat anu trecut gâini și curci. Vreo 20 de bucăți. A anunțat poliția. Au venit cu câine, au făcut cercetări, măsurători etc. Nu au găsit nimic. La urmă a chemat-o pe vecină la poliție și a trebuie să plătească femeia 2 milioane și ceva. Femeia stupefiată a întrebat de ce? I s-a răspuns: stai liniștită că v-am dat numai atât, altfel ar fi trebuit să plătiți vreo 30-40 de milioane (adică cheltuielile poliției).
așa că, atunci când reclami un furt, s-ar putea să și plătești.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 08 Iun 2013, 11:37

c'asa-i trebuie!! Baba nesimntita.
Auzi tu?! sa mearga la organ sa-l deranjeze? Pai ce ? ea io platit o viata intreaga? Pe cei ce ia platit , nu mai sunt in militie.Sunt la pensie si deabea se descurca.
Altii sunt acum.Mai tineri.Pa astia-i platesc altii.Hotii adicatelea , ca ...astia au impozit pe ce produc.Si TVA.
O lume intoarsa cu curu'n sus.
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 08 Iun 2013, 12:15

Pe la 13-14 ani, mi-au furat bicicleta. Era a tatei. Plangerea ;)... apoi "lacramatie" la Militie. Dupa vreo 2 luni mi-au dat alta, o ruginitura jalnica, in schimb am semnat ca am primit una care semana cu a mea, chipurile, gasita la fata locului si probabil cineva a luat-o pe a mea in urma unei confuzii.

N-ar fi de mirare ca bietii oameni sa fi venit cu cainele, iar la plecare sa fi incurcat stupii cu dulaul...ca semanau. O fi fost doar o confuzie... :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde priest » 08 Iun 2013, 12:18

Imi cer scuze ca am postat aici dar chiar nu stiam unde pot intreba. De unde pot cumpara rame cu puiet capacit (zona Cornetu- Mihailesti)?
priest

Mesajde Mircea_63 » 08 Iun 2013, 12:39

Ante-penultimul capitol de pe prima pagina http://anunturiapicole.stuparitul.com/
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 08 Iun 2013, 13:40

Ioan Guist scrie:O lume intoarsa cu curu'n sus.

FBI, CIA, Politia Romana se laudau fiecare ca ei sunt cei mai buni politisti. Asa ca li s-a dat un test. S-a luat un iepure si l-au bagat intr-o padure. Ei trebuiau sa-l gaseasca.
CIA: Dupa 2 luni, informatori, urmariri, inregistrari... nimic concludent. Concluzia: iepurele nu exista !
FBI: Dupa 3 saptamani, politisti sub acoperire, iar urmariri, nimic ! La sfarsit intra in padure, omoara toate animalele si dau foc. Oricum, asta merita iepurele ala !
Politia Romana: Dupa 2 ore, ies cu un urs batut mar, care urla:
- OK, OK eu sunt iepurele
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde priest » 08 Iun 2013, 14:16

Mircea_63 scrie:Ante-penultimul capitol de pe prima pagina http://anunturiapicole.stuparitul.com/

Multumesc!
priest

Mesajde Trantorul@ » 13 Iun 2013, 10:40

BeeeK scrie:
Mircea_63 scrie:Roiul l-as putea vinde acum...si as lua 100 lei pe el. Asta e valoarea lui, de ce sa nu-l iau in calcul? Ca doar nu pica din cer!

..., la o stupina mare un roi il faci batand din palme. Mult succes !!

Chiar te rog si pe tine sa bagi zeci de mii de ron si munca cat berila sa ajungi la o stupina mare si pe urma sa faci roiuri batand din palme si sa le vinzi la pretul care ti se va parea atunci corect( nu am vandut si nu vand albine ). Mult succes si tie .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde B.K » 18 Iun 2013, 16:46

Trantorul@ scrie:
BeeeK scrie:
Mircea_63 scrie:Roiul l-as putea vinde acum...si as lua 100 lei pe el. Asta e valoarea lui, de ce sa nu-l iau in calcul? Ca doar nu pica din cer!

..., la o stupina mare un roi il faci batand din palme. Mult succes !!

Chiar te rog si pe tine sa bagi zeci de mii de ron si munca cat berila sa ajungi la o stupina mare si pe urma sa faci roiuri batand din palme si sa le vinzi la pretul care ti se va parea atunci corect( nu am vandut si nu vand albine ). Mult succes si tie .

Fiecare e liber sa ceara cat vrea pe ce vinde , daca sunt doritori cu atat mai bine. Piata e mare si diversificata si ai de unde alege. Mult succes si tie !!!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Ioan Guist » 19 Iun 2013, 21:54

Vrem nu vrem, astazi, cererea e mare.Oferta nu face fata.Se prea poate ca aceasta balanta sa se schimbe peste 5 ani de ex.
Astazi pretul este zic eu corect.Se plateste munca si inventarul la stupii cumparati.Au fost ani cand pretul era o bataie de joc.
Ioan Guist

Mesajde yulian » 21 Iun 2013, 20:45

Fara suparare, dar cei care fac 2-3-4-500 roi/an pentru vanzare, numai din familii "recordiste", "neroitoare" etc nu fac....sau cel putin asta e parerea mea. Oricum pretul e dat de piata...cerere mare,oferta redusa -> pret mare. Cand s-o sparge bula "imobiliara" cu albinele, multi vor ramane cu pantalonii-n vine.
Un sfarsit de an apicol excelent tuturor!
yulian

Mesajde Ioan Guist » 21 Iun 2013, 22:53

yulian scrie:Fara suparare, dar cei care fac 2-3-4-500 roi/an pentru vanzare, numai din familii "recordiste", "neroitoare" etc nu fac....sau cel putin asta e parerea mea. Oricum pretul e dat de piata...cerere mare,oferta redusa -> pret mare. Cand s-o sparge bula "imobiliara" cu albinele, multi vor ramane cu pantalonii-n vine.

Nici-o suparare
Numai ca:
Dumneata poti sa-ti sustii parerea, e drept si legitim.NU insa si ancorat.Nu e ancorat fiinca nu ai controlat pe toti producatorii de roi.
Cand faci sute de roi, nu ai cum sa-i faci pe matci sau botci ce apar cand ...au ele chef.Nu merge.Treburile sunt mai complicate nitel .Mai ales cand vrei sa ai o piata.
Nu o mai ...lungesc fiinca nici nu cred sa va schimb parerea.Poate ca nici nu doresc.
Cat despre pantaloni in vine la cei ce fac roi, la apicultori carevasa zica, atentie unde va uitati in momentul ala. :lol:
Oricum ...butoaie pline.
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 21 Iun 2013, 23:21

yulian scrie:Fara suparare, dar cei care fac 2-3-4-500 roi/an pentru vanzare, numai din familii "recordiste", "neroitoare" etc nu fac....sau cel putin asta e parerea mea. Oricum pretul e dat de piata...cerere mare,oferta redusa -> pret mare. Cand s-o sparge bula "imobiliara" cu albinele, multi vor ramane cu pantalonii-n vine.

Rutner afirma despre cheltuieli, ca cele pentru producerea matcilor sunt de circa trei ori mai mici decat cele cu imperecherea si acceptarea lor. Asta spune multe!!!
Cand ai de facut un roi, doi, trei si ai si un dram de noroc, iti pare ca totul a ţaca-paca. Ca poate roiul ala cu prima ocazie trage o schimbare linistita fiind nemultumit de matca, ceea ce nu e tocmai grozav caci implica riscuri si intarzieri, sau in primavara cand se apropie culesul tu umblii cu scara sa culegi roii din pomii, e alta poveste.

Sigur ca DA! Cand esti cumparator, munca celui care vinde e nimica toata. Ba chiar te poti uita asa...cu ciuda, gen "fir-ar el sa fie , ia uite cati bani face".

La urma urmei, pretul e dictat de piata, dar e urat sa desconsideri sau sa subapreciezi munca si efortul celorlalti. Deseori munca asta nu e chiar asa simpla ca si datul cu sapa, ci are in spate luni sau ani de studii, incercari si esecuri pana invata ce si cum.

Vine reparatorul, dezlipeste doua fire, lipeste alte doua si aparatul merge.
-Cat costa?
-X lei!
-Atataaaa? :o Pentru doua fire si munca de 10 minute??

Da, atata, numai ca pana omul a invatat care sunt alea doua fire a petrecut niste ani de invatatura.

Si nu doar atat... o astfel de atitudine pe forum poate foarte usor sa duca la jignirea si supararea unor meseriasi, care in viitor nu vor mai da din casa.
-E ţaca-paca? Descurcati-va!
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE