echo scrie:Reteta de Orez Sarbesc
(ca o fi sarbesc sau nu, eu asa stiu reteta

)
Se face optional cu carne sau fara (eu sunt carnivourius, asa ca dau reteta cu carne).
2 pulpe de pui
1/2 piept de pui
1 cana orez
3 cepe
1 ardei gras
3 rosii
1 morcov
sare
piper
ulei
Ingredientele se impart asa:
carnea de pui se pune la fiert cu 1 ceapa, 1/2 morcov si 1/2 ardei gras.
Se fierb la foc potrivit-mic pana cade carnea de pe os (cam 60-90 min)
Orezul se pune intr-un castron mai inalt si se lasa sub jet mic de apa 10-15 min, sa se spele bine, apoi se lasa in apa calduta pana pregatim urmatoarele
Cele 2 cepe se taie marunt si se pun la calit in ulei (3-5 linguri). (daca rezulta prea multa ceapa, cand e calita iti poti pune pe o felie de paine, eu pun intentionat mai multa ceapa ca sunt mort dupa ceapa calita pe paine). Cand s-a calit, atat cat sa fie aurie, se adauga ardeiul gras (jumatatea ramasa) taiat marunt, morcovul ras si se calesc impreuna inca vre-o 3 min.
Intre timp se dau rosiile prin razatoarea mare. (e si aici o explicatie - se pot indeparta pielitele prin diverse metode - oparit, masina de bulion, etc. Eu fac mai simplu - dau prin razatoare, toata pulpa se duce in razatoare si ramai cu pielita in mana) .
Se adauga sucul de rosii rezultat peste ceapa si restul care se prajesc si se mai calesc pana scade sucul de rosii.
Se adauga orezul scurs de apa si se mai caleste pana cand orezul absoarbe tot uleiul (2-3 min).
Atunci se adauga supa de pui (strecurata), carnea care a fost separata de oase, se potriveste de sare, piper si se da in fiert. Supa trebuie sa acopere orezul cam cu 2 degete ca altfel scade prea repede.
Se baga la cuptor si se tine pana scade.
Se serveste cu pofta mare si un vin alb....
Din pacate nu am fotografii, ca am bagat scoaba in cratita inainte sa imi aduc aminte sa fotografiez
Nea Gica, ce se aude cu reteta aia de orez ala la tzest?