de stan ion » 11 Iun 2024, 10:05
Deși este cam târziu, răspund eu la întrebarea- problema expusa de tine , pt ca și eu am pățit aceiași problema ca și tine , din august anul trecut pana în aceasta primăvară am pierdut 36 de familii +încă vre-o 10 , ffslabite (2-3rame ) , am dus albine la institutul apicol pt analize , am repetat aceste analize pt ca prima proba nu a fost concludenta , rezultatul a fost variola și nosema , în luna august nu în primăvara, nu am tratat cu antibiotic , cu nimic de genul , în primăvara am înlocuit toate cutiile de pe pavilion, eu având cutii pe 10 rame cu fund antivarooa , cu cutii cu fundul normal , pe care leam populat cu familii de pe vatra de eroare unde formez și roii, la ora actuala familiile mele sunt perfect sănătoase, se prezintă foarte bine , comparativ cu anul trecut , ca-n după culesul de salcâm stupii mei se depopulau exact ca la tine , concluzia este ca cutiile mele cu fund antivarooua erau infectate ce un virus , pe care cei de la institut nu au reușit sa îl depisteze , de discutat pe acest subiect se poate dezbate , cine vrea detalii ii stau la dispoziție tu ce fel de cutii ai ?