Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gaselnita- nu o neglijati !

Mesajde gerulla77 » 28 Sep 2012, 18:16

Eu am asezat farfuriutele cu acid si deasupra si dedesubtul ramelor si n-am observat nici o diferenta.Daca vaporii sunt mai grei decat aerul cum de se ridica si ii mirosim noi? :(
gerulla77

Mesajde panshe85 » 28 Sep 2012, 20:46

Hristea detaliaza modul de folosire al lui si spune ca se pune pe un tifon, desupra ramelor
nea' Gica Romanescu mi a spus acelasi lucru
eu am observat la o sticla in care mai era cam 1 deget pe fundul ei pe care am uitat o deschisa, ca nu mirosea asa ca am bagat nasul in ea si am strans.....si ce lacrimi mi au mai curs :lol: (practic vaporii nu ieseau din sticla, tindeau sa stea in partea de jos a sticlei)
oricum, la cat de puternic miroase ....este eficient oricum
de specificat ca este coroziv si la unele sarme am oservat rugina, dar cred ca au fost cele la care am pus pe carpe si a intrat in contact direct cu sarma....folositi farfurioare de unica folosinta!!! :idea:
aveti in mesaj privat link ul cu firma din prahova, cu precizarea ca l am luat anul trecut, nu stiu daca au mai umblat la preturi ....
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde gerulla77 » 30 Sep 2012, 18:58

Multumesc pt. informatie,totusi banuiesc ca nu ai luat o cisterna,cum ai procedat? :lol:
gerulla77

Mesajde panshe85 » 30 Sep 2012, 20:31

gerulla77 scrie:totusi banuiesc ca nu ai luat o cisterna :lol:

nu una, ci doua :lol: , glumeam,am luat 10 litri...mai am in doua sticle

cum ai procedat ?

daca va referiti la comanda, am sunat la numerele de telefon, am comandat si mi a venit prin curier cu plata ramburs
daca va referiti la modul de aplicare...stiva de 6 caturi , etansate cu scoci, deasupra puse farfurii de unica folosinta (150ml a.a.c.) folie peste si la fel, etansata cu scoci
o sal folosesc decat pt ramele cu miere de la rezerva, restul cele goale stau (si au stat) toata vara frumos la umbra si scuteala de ploaie, in stiva de caturi cu plasa de sarma sus si jos impotriva soarecilor, pt a circula aerul si curentul (fluturi am mai vazut pe acelel rame insa larve nu)
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde gerulla77 » 30 Sep 2012, 21:59

OK,multumesc.
gerulla77

Mesajde victor s » 02 Oct 2012, 13:36

gerulla77 scrie:Rog sa mi se dea si mie adresa acelei firme care livreaza acid acetic glacial cu 18 lei pt ca eu il iau mult mai scump.

Astazi am cumparat AAG,iar pretul este de 24,8 ron/litrul la o firma din Ploiesti ce comercializeaza acest produs.
victor s

Mesajde dan_tr » 02 Oct 2012, 15:55

Ce parere aveti despre folosirea acidului formic la protejarea ramelor de gaselnita ?
dan_tr

Mesajde pin » 07 Oct 2012, 10:49

Am pus folie sub podisor acum o saptamana. Podisorul avea cateva crestaturi de ceara pe care nu le-am ras. Ieri am gasit larve de gaselnita in acele crestaturi.
pin

Mesajde Dila Daniel » 07 Oct 2012, 15:23

pin scrie:Am pus folie sub podisor acum o saptamana. ...

de ce? ce rost are folia daca ai podisor de lemn?
intrebare retorica,sa nu ne abatem de la topic...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde pin » 07 Oct 2012, 22:13

Ca incepator deranjez albinele mai des sa vad daca sunt bine. Prin podisor nu vad nimic asa ca il ridic si ma uit prin folie cu pierderi mici de caldura.
pin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Oct 2012, 22:16

cu timpul le vei deranja tot mai rar !!! iti spun din proprie experienta !!!
nea Gica spunea ca la un stup trebuie intervenit de 8 ori intr-un an , INCLUSIV STORSURILE !!!
mai avem mult pana acolo !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde oltenasu » 08 Oct 2012, 14:02

La strangerea cuibului la o familie, in data de 6.10.2012, am gasit urmatoarea situatie: nici urma de albine, iar din 10 rame, 8 erau atacate iremediabil de gaselnita. De asemenea si lemnul stupului era atacat de larve. Nu imi explic, cum aceasta familie care acum 3 saptamani era foarte bine, sa dispara complet. Nu am idee ce le-a deranjat, ceea ce ma mira este atacul puternic al gaselnitei in stupul parasit.
Fişiere ataşate
Imagine0535.jpg
Gaselnita 1
oltenasu

Mesajde oltenasu » 08 Oct 2012, 14:04

Poze rame atacate
Fişiere ataşate
Imagine0536.jpg
Gaselnita 2
oltenasu

Mesajde oltenasu » 08 Oct 2012, 14:05

Ramele atacate erau un adevarat insectar (larve si fluturi de gaselnita, furnici, urechelnite, paianjeni); o nebunie ;)
oltenasu

Mesajde warre2012 » 16 Feb 2013, 20:21

Rasfoind o revista de apicultura am aflat ca se pot trata fagurii cu, GALERIN.
warre2012

Mesajde delorin I » 19 Iun 2013, 17:39

Aveti rezultate cu acel Galerin descoperit acum cateva luni?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE