Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 17 Aug 2022, 15:01

Piretroizii nu-s sistemici deci vor ramane pe samanta sau in jurul ei si cam atat.
Am testat asta in mod stiintific. De aceea omologarea este doar pentru viermii sarma care vin si iau contact direct cu samanta.
stefanmadalin

Mesajde Balian » 29 Sep 2022, 10:17

În articol scrie cā trebuie sā ne aliniem întro anumitā perioadā. Noi nu nu am reuşit sā ne aliniem cā de 15 ani continuu dām tot derogāri.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 15 Mar 2023, 13:38

Despre efectul asupra albinelor, daca este sau nu daunator nu se soune nimic. . Se pare ca nu erau suficiente neonicotinoidele.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 15 Mar 2023, 14:03

Vasile_Bucovineanu scrie:Despre efectul asupra albinelor, daca este sau nu daunator nu se soune nimic. . Se pare ca nu erau suficiente neonicotinoidele.

Carnadine are la bazā substanța activă "acetamiprid" 20% care este un neonicotinoid. Nu mai scrie pentru că este letal pentru albine.
https://geoponikopontiki.gr/en/product/ ... miprid-20/
La clasificare gāsiți acetamiprid
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Insecticid
Nu existā agriculturā fārā agrochimie. Albina este în aceeaşi categorie biologicā cu dāunātorii. Avem ghinion. :cry:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Balian » 20 Mar 2023, 13:43

”Pentru cultura de sfeclă de zahăr au fost autorizate, ca tratamente pe bază de neonicotinoide, produsele Cruiser 350 FS și Poncho Beta FS 453,34. Sămânța tratată va putea fi semănată doar pe suprafețe din județe puternic afectate de dăunătorii Tanymecus palliatus, Agriotes spp., Bothynoderes puntiventris și Chaectonema tibialis, respectiv județele Alba, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui.”

Acest citat este din materialul susamintit. Albinele am în județul Bihor. Din fericire la noi nu este aplicat din cauza
secetei de Sahara care ne lovește an de an. Deci este interzis unde nici nu se pune sfeclă. Zahărul pe care dau la
albine de unde provine oare? :?
Balian

Mesajde Balian » 23 Mar 2023, 18:34

Putem sta f liniştit. Agricultura nu va rāmâne niciodatā fārā substanțele necesare chimizārii. Eventual vor fi shimbate dar va fii întotdeauna asiguratā cu pesticide. Asta e un interes global.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 24 Mar 2023, 10:43

Nu vreau să țin cu ursu, că nu e cazul.
Dar, de când s-au scos anumite substanțe, cu care eu personal n-am văzut să am probleme. Nu exclud că sunt, dar pe mine nu m-au ras. e drept, am fost și la fermieri responsabili care m-au respectat foarte bine.
Așa ... Anul trecut au început să dea cu alte substanțe, mai mult de contact și au dat mult în floare. Înainte stropeau până nu veneam noi.
Și n-a fost bine deloc pentru mulți stupari din zonă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE