Vasile_Bucovineanu scrie:Se spune ca acest tratament fiind organic se poate aplica in sezonul activ, chiar si in timpul culesurilor. Are cineva experienta in legatura cu acest tratament in urma aplicarii? Daca da il rog sa ne impartaseasca si noua, cum se prepara amestecul si cum se aplica. Am inteles ca se folosesc prosoape de bucatarie din hartie sau hartie din filtre auto. Daca s-a discutat in alt topic imi cer scuze.
peterneamt scrie:Eu cred că tratamentul acesta a lui Oscar nu e de OSCAR ( TRATAMENTUL E PRIETEN CU ACARIENII ȘI ACARIENII CU EL )
Balian scrie:Este și recetă de preparare, dar există gata făcut în comerț.
https://www.apis-blaj.ro/lucru-in-stupi ... ap630.html
Am folosit în august. Era eficient. Acidul oxalic în general
este tolerat de albine.
Dacă doriți modul de preparare vă dau în PM.
Balian scrie:Dacă sunt băgate între rame fagurele sunt roase lângă fâșii și fără puiet.
E ușor de pus deasupra ramelor în sistemul unde cuibul este împărțit și
are efect. Pică păduchele. Trebuie controlat ce rămâne.
kovacslg scrie:Vreau sa intreb pe cei cu experienta cu tratamente cu benzi, despre momentul ideal de aplicare in primavara.
benzile cu oxalic se pot pune acum, odata cu turta proteica, sau e mai bine asteptat pana in 15 martie?
Ce alternative ar fi tot pe benzi acum in primavara?
Herba strip / mavrirol / varostop / apilife var / preparate artizanal
Sam scrie:Balian scrie:Dacă sunt băgate între rame fagurele sunt roase lângă fâșii și fără puiet.
E ușor de pus deasupra ramelor în sistemul unde cuibul este împărțit și
are efect. Pică păduchele. Trebuie controlat ce rămâne.
Asa este, scoate puietul in dreptul benzii. Cred ca este un efect mecanic(nu se datoreaza prezenteii oxalicului), pentru ca am pus intre rame si servetele subtiri care nu au deranjat deplasarea albinelor si in acest caz puietul nu a fost eliminat. Am cautat sa introduc benzile in pozitii unde era polen.
Inca un argument pentru MER/ME, usurinta aplicarii tratamentelor de acest tip!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 3 vizitatori