paul scrie:Nu stiu de ce am impresia , dar, mi se pare ca a scazut cam mult albina dupa ce am facut 2 tratamente cu benzi si 2 tratamente cu varachet, pana in acest moment. Urmeaza sa mai fac minim un varachet, poate chiar doua pentru ca inca mai este puiet in stupi. La voi ati sesizat depopulari asa mai consistente dupa efectuarea tratamentelor ?
Vasile_Bucovineanu scrie:Depopularea familiilor odata cu eclozarea ultimului puiet poate avea doua cauze. Acum dispare ultima albina lucratoare care a participat la cules si in acelasi timp odata cu eclozarea ultimului puiet eclozeaza si toti acarienii care se gasesc in acea familie. Daca infestarea e mare albinele care eclozeaza ultimele nu vor fi viabile si nu vor trece iarna murind prematur si in acelasi timp parazitii vor ataca si alte albine din stup.
Shrek scrie:Am făcut acum două zile tratament cu varachet si nu am gasit păduchi picati pe hartia de control ( le-am dat...extemporal). Aseară am repetat tamaiatul si iar nimic. Am avut benzi cu varostop in ei din septembrie. Ca sa pot spera ca totul ok, am citit pe aici despre testul cu alcool. Imi spune cineva cum se procedează? Adica ce albine se baga in borcan, cam cât alcool, ce trebuie sa urmăresc? Am stupi cu fund "antivaroua". Multumesc!
Shrek scrie:Am făcut acum două zile tratament cu varachet si nu am gasit păduchi picati pe hartia de control ( le-am dat...extemporal). Aseară am repetat tamaiatul si iar nimic. Am avut benzi cu varostop in ei din septembrie. Ca sa pot spera ca totul ok, am citit pe aici despre testul cu alcool. Imi spune cineva cum se procedează? Adica ce albine se baga in borcan, cam cât alcool, ce trebuie sa urmăresc? Am stupi cu fund "antivaroua". Multumesc!
cristi_vidican scrie:Din discuțiile cu mai multi stupari din zona mea, toți zic că e puțin varroa.
A căzut puțin și în august, comparativ cu alți ani.
Care să fie explicația?
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator