Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde victor s » 02 Mar 2012, 19:40

Nebunu_R scrie:pot sa pun Protofil intr-un pulverizator si sa stropesc turtele de zahar invertit?
nu le-am pus atunci cand le-am facut, acum mi-a venit ideea si vreau sa stiu daca e ok.

si eu am pus aceasta intrebare mai demult si m-i s-a raspuns ceva gen:
''tu mananci ardeiul iute in intregime si apoi te apuci de ciorba?''
deci, protofilul trebuie amestecat in turte sau sirop (depinde de perioada de administrare) asa cum scrie pe prospect !
toate cele bune!
victor s

Mesajde sdanut » 03 Mar 2012, 18:47

eu am pus Protofil in Apifonda. Am taiat bucatile de Apifonda, masurat cantitatea de Protofil iar apoi le-am combinat, printr-o malaxare intre degetele proprii. Nu cred ca am fost vre-odata mai cleios ca dupa aceasta operatie. Bucatile de Apifonda au fost undeva la aproximativ 600 grame.
sdanut

Mesajde kamy » 04 Mar 2012, 11:03

din experienta zerul e mai potrivit cand se consuma repede si nu sta prea mult prin stup!
kamy

Mesajde kamy » 04 Mar 2012, 11:08

deci, protofilul trebuie amestecat in turte sau sirop (depinde de perioada de administrare) asa cum scrie pe prospect !
toate cele bune![/quote]
in tratarea nosemozei protofilu mi de pare mai mult dezodorizant,daca observati ca familia nu creste cum ar trebui,n-ar strica o ex de laborator noua ne-a deschis ochii dr Egri.
kamy

Mesajde victor s » 04 Mar 2012, 11:42

sdanut scrie:eu am pus Protofil in Apifonda. Am taiat bucatile de Apifonda, masurat cantitatea de Protofil iar apoi le-am combinat, printr-o malaxare intre degetele proprii.

scuze de interventie, dar eu unul, daca as dori administrarea de protofil, as achizitiona un alt produs la care se pot adauga si aceste suplimente.
nu dau nume deoarece s-ar considera reclama, dar aceste produse exista.(si tot de la aceeasi firma producatoare apifonda)
acestui produs ''apifonda'' nu i se pot adauga alte substante in completare (efortul fiind si unul destul de mare) deoarece s-ar schimba consistenta si nu se mai poate administra direct pe rame deoarece ar curge .
spor in toate !
victor s

Mesajde sdanut » 04 Mar 2012, 13:47

victor s scrie:
sdanut scrie:eu am pus Protofil in Apifonda. Am taiat bucatile de Apifonda, masurat cantitatea de Protofil iar apoi le-am combinat, printr-o malaxare intre degetele proprii.

scuze de interventie, dar eu unul, daca as dori administrarea de protofil, as achizitiona un alt produs la care se pot adauga si aceste suplimente.
nu dau nume deoarece s-ar considera reclama, dar aceste produse exista.(si tot de la aceeasi firma producatoare apifonda)
acestui produs ''apifonda'' nu i se pot adauga alte substante in completare (efortul fiind si unul destul de mare) deoarece s-ar schimba consistenta si nu se mai poate administra direct pe rame deoarece ar curge .
spor in toate !

Intr-adevar rezulta o pasta destul de moale cand o "framanti", insa daca o lasi cateva minute la rece revine la consistenta initiala. De administrat nu administrez direct pe rame, exista riscul de a curge, o administrez in punga, intepata cu furculita de descapacit. ;)
sdanut

Mesajde gica.mosu » 06 Mar 2012, 21:42

Se poate pune compozitia si in rh( vezi rama claditoare cu uluc) linga ghem...asa fac eu...
cu ac reteta: 2 parti miere polif zaharisita+0 parte apiinvert+zah farin(conmp moale)ce rez
torn in hranitor +plutitoare si 1-2 sapt nu deranjez fam...rez ff bune cind aduc polen din
mama natura-pofta buuuuna fetelor...cu bine mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 18:25

inventar: 15kg zahar, 10l Apiinvert, 5kg Apiluk P, 2kg lapte praf, 500ml Protofil

planul de atac:
11.03 turta zahar invertit 5kg + Protofil 170ml ~600g portia
18.03 turta zahar invertit 5kg +lapte praf 1kg + Protofil 170 ml ~700g portia
25.03 turta zahar invertit 5kg + Apiluk P 1kg + lapte praf 500g + Protofil 160g ~750g portia
01.04 turta Apiluk P 4kg ~500g portia
08.04 Apiinvert 4l + lapte praf 500g ~750g portia
15.04 Apiinvert 4l ~700g portia

dupa data de 25 martie nu mai dau Protofil pentru ca s-a atins limita de 60ml/familia de albine.

ce ziceti?
Nebunu_R

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2012, 19:32

La inventar la cant de aprox 28,5 kg ai nevoie de cel putin997,5g protofil :shock:
Planul de atac nu poate fi pus in practica deoarece turtele nu pot
fi consumate intr-o perioada de timp atat de mica,cca 7 zile :!:
Cind o sa apara polenul o sa constati ca ai dat banii degeaba pe apiluk,sau pe laptele praf
Cind dai turta de apiluk nu mai dai apiinvertul cu lapte si invers
Sfat; incearca si ne povestesti si noua ce si cum sau mai taie din cantitati
Intrebare; ce le mai dai dupa 4 aprilie in afara de ,,zeama de scara''
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 19:41

proapis13 scrie:La inventar la cant de aprox 28,5 kg ai nevoie de cel putin997,5g protofil :shock:

pe eticheta Protofilului scrie asa: cantitatea ce se administreaza unei familii variaza intre 50-80ml pe sezon in functie de puterea familiei.
Ultima oară modificat de Nebunu_R pe 08 Mar 2012, 19:48, modificat 1 dată în total.
Nebunu_R

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 19:48

proapis13 scrie:Planul de atac nu poate fi pus in practica deoarece turtele nu pot fi consumate intr-o perioada de timp atat de mica,cca 7 zile :!:

in functie de cat consuma intr-o saptamana ajustez urmatoarele portii. ce ramane, e bun ramas.
nu dau de acum Apiluk P si lapte praf pt ca nu si-au facut zborul de curatire deocamdata. sper in doua saptamani.
au zburat sambata cand a fost mai cald, dar doar cateva. nu a fost mare harmalaie :( .
Nebunu_R

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 19:50

proapis13 scrie:Cind o sa apara polenul o sa constati ca ai dat banii degeaba pe apiluk,sau pe laptele praf

laptele praf l-am primit cadou :D
Nebunu_R

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 19:52

proapis13 scrie:Cind dai turta de apiluk nu mai dai apiinvertul cu lapte si invers

asta e deja notata in agenda mea si are un mare semn al exclamarii. voi tine minte!
Nebunu_R

Mesajde Nebunu_R » 08 Mar 2012, 19:54

proapis13 scrie:Sfat; incearca si ne povestesti si noua ce si cum sau mai taie din cantitati
Intrebare; ce le mai dai dupa 4 aprilie in afara de ,,zeama de scara''
salve :D

voi posta totul la "Jurnalul multietajatilor din Campia Romana"
intrebarea n-o inteleg.
Nebunu_R

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2012, 20:14

Nebunu_R scrie:,,zeama de scara''salve :D

voi posta totul la "Jurnalul multietajatilor din Campia Romana"
intrebarea n-o inteleg.[/quote]
Sa uzi scara..... sa-i creasca picioarele.... :lol:
Nebunu_R scrie:pe eticheta Protofilului scrie asa: cantitatea ce se administreaza unei familii variaza intre 50-80ml pe sezon in functie de puterea familiei.

Perfect de acord insa in turte cantitatea de protofil trebuie sa fie de 35ml/kg :o
salve
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Nebunu_R » 09 Mar 2012, 01:01

5(kg zahar)*34(ml Protofil/kg turta)=170(ml Protofil la cantitatea de 5kg zahar invertit)
Nebunu_R

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA