Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde Badea. claudian » 13 Ian 2013, 22:53

eu recomand salcam !!!....
Badea. claudian

Mesajde jenica67 » 13 Ian 2013, 23:38

alin anghel, esti sigur ca nu mai au rezerve ? Hrana suplimentara, se da numai in caz de necesitate. Dar faptul ca sunt sus, nu este sigur, ca nu mai au mancare. Deci evalueaza exact intai situatia. Dar daca constati ca au mancare, sa fie ultima verificare, pana la zborul de curatire !
jenica67

Mesajde pngflorin » 14 Ian 2013, 09:42

alin anghel scrie:Buna seara! As dori un sfat, daca se poate. Am observat ca albinele mele au ajuns sus si cred ca este momentul sa intervin cu turte. Este prima iernare pentru mine si nu am facut turte niciodata. Mai am miere de salcam, tei si floarea-soarelui, de care ar trebui sa folosesc in acest moment? As dori sa amestec miere cu zahar pudra la rece in cantitati egale, fara a mai adauga altceva, apoi sa o pun in pungi mici. Se poate? Va fi destul de consistenta sa nu se curga peste albine? Va multumesc anticipat!

Cauta pe forum reteta pt turte din miere si zahar pudra si o sa gasesti acolo proportiile.
Pt un incepator evaluarea rezervelor e intradevar mai dificila, asa ca preventiv poti administra turte, cu mentiunea ca deranjul asupra coloniei sa fie minim si f rapid.
pngflorin

Mesajde jiji » 14 Ian 2013, 18:59

va salut
am tot cautat retelete lui nea gica cu drojdia inactiva , daca cine stie pe unde sant il rog sa puna un link
treaba era ca facuse si niste experimente cu drojdia de la o anumita firma sa vada dc este cu adevarat inactiva care asa s a dovedit .
jiji

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2013, 21:40

jiji scrie:va salut
am tot cautat retelete lui nea gica cu drojdia inactiva , daca cine stie pe unde sant il rog sa puna un link.

Colegule,la tine am pretentii ca esti vechi pe forum,ai functia cauta ;daca o foloseai dadeai de;
viewtopic.php?f=9&t=807&start=240#p105539
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jiji » 14 Ian 2013, 22:03

am cautat 30 de min pe amandoua site urile si m am lasaat pagubas , daca ai gasit pune aici te rog linkul te rog ,
jiji

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2013, 22:22

jiji scrie:am cautat 30 de min pe amandoua site urile si m am lasaat pagubas , daca ai gasit pune aici te rog linkul te rog ,

Link-ul e in postarea de mai sus :shock: cel scris cu albastru
Dai click pe el si te duce la topicul Drojdie de bere inactivata :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde emilduda » 14 Ian 2013, 23:21

am cumparat api mel,este bun ? A folosit cineva? :shock: :shock: :shock:
emilduda

Mesajde emilduda » 14 Ian 2013, 23:28

Va salut pe toti colegii,urmaresc de mult aceasta pagina de forum , am invatat multe urmarind cu placere postarile dvs.Va salut, un an bun tuturor. ;) ;)
emilduda

Mesajde BUNKA » 14 Ian 2013, 23:38

emilduda scrie:am cumparat api mel,este bun ? A folosit cineva? :shock: :shock: :shock:

Da e cel mai bun..citeste la Apimel versus Apifonda!
BUNKA

Mesajde csaa » 16 Ian 2013, 14:19

Vreau sa pregatesc in a doua jumatate a lunii februarie, daca timpul permite, niste turte proteice cu zahar, miere si lapte praf degresat (reteta clasica). Din experienta dumneavoastra imi puteti spune cata turta sa pun la o familie care a intrat in iarna pe 6 rame si care nu are o mortalitate excesiva?
csaa

Mesajde simi » 16 Ian 2013, 16:17

Va salut!
-eu as dorii o reteta de turte proteice cu zahar, miere si lapte praf degresat daca se poate.
Va multumesc!
simi

Mesajde csaa » 16 Ian 2013, 18:55

simi scrie:Va salut!
-eu as dorii o reteta de turte proteice cu zahar, miere si lapte praf degresat daca se poate.
Va multumesc!

Gasesti pe prima pagina a site-ului si arata cam asa:
"Pasta de miere, zahar pudra si lapte praf
Un alt inlocuitor al polenului este laptele praf degresat. Turtitele se prepara din 1/2 parte lapte praf degresat, 2 parti zahar pudra si 1,5 kg. miere. Se corecteaza consistenta adaugand zahar pudra sau miere. "
csaa

Mesajde jiji » 16 Ian 2013, 19:13

scuze de off topic, aveti idee de unde iau cativa litri de alcool sa fac protofil?
jiji

Mesajde ghimpe » 16 Ian 2013, 23:40

jiji gasesti la bulgari in piata
ghimpe

Mesajde BUNKA » 17 Ian 2013, 03:15

Vad ca toata lumea vrea ceva neaparat cu lapte praf...imi puteti spune de ce??
Hai sa vedem cu ce e hranita larva si cu ce se hraneste albinutza proaspat eclozata in primele zile..de ce are ea nevoie pentru a-si face incarcatura proteica necesara, apoi sa discutam putin despre ce inlocuitori sunt mai indicati in perioada asta si de ce??
Daca unii incarca mai mult intestinele albinelor, altii incarca mai putin...unii inlocuitori au in compozitie anumiti aminoacizi, altii au alti aminoacizi...sa vedem ce si cum se potriveste!
Am o problema cu chestia asta cum ca doar laptele praf ar fi bun pt cresterea puietului in timp ce drojdia e buna mai mult pentru corpul gras al albinei...aici undeva dupa umila mea parere este o eroare si o sa va spun si de ce dupa ce va spuneti si voi parerea!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA