Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde jenica67 » 31 Mar 2013, 18:40

Mediul acid, combate nosema.
jenica67

Mesajde cipry74 » 31 Mar 2013, 19:21

si pe prospectul la protofil ce zice in afara de stimularea pontei..:D?
cipry74

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2013, 20:20

In zona mea nu am gasit o alta metoda mai buna deocamdata, decat sa astept sa vina cu adevarat caldura. Mai bine fac unificari sau mut rame decat sa le fortez. Uzura o consider mult prea mare pentru cresterea puietului in conditiile in care noapte coboara pana la - 10 grade sau mai mult. De la minus si pana la 35 de grade cat este nevoie este un consum de energie suplimentar.
Asa cum a spus colegul sunt din Salaj, sunt la poalele muntelui si nu vreau sa risc.
balasbebe

Mesajde alt stupar » 31 Mar 2013, 21:23

:oops: din pacate putini sunt cei care constientizeaza cat uzeaza albina o fortare a cresterii de puiet in conditiile expuse de matale, cand afara sunt minus multe grade iar in cuib trebuie asigurate 34-35 pentru cresterea puietului.
acum... e o moda, ai n-ai suficienta albina-n lada... baga nenea stupariu turta si ceiutzul din ianuarie sa stimumulezi :mrgreen:
Sa stimulezi ce ? Inceputul sfarsitului cumva ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ANITEI » 31 Mar 2013, 21:34

Dan Margarit avea -2 grade ziua si un metru de zapada si totusi proteine le dadea, si eu le-am dat proteine.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde alt stupar » 31 Mar 2013, 21:45

Dan Margarit avea ceva albina cand a bagat proteina.
Noi ?
Avem si noi... nu 100% ca Margarit dar 99% tot avem. Sau am vrea sa avem ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Albinel » 31 Mar 2013, 21:47

ANITEI scrie:Dan Margarit avea -2 grade ziua si un metru de zapada si totusi proteine le dadea, si eu le-am dat proteine.

probabil se baza pe starea vremii imediat si definitiv propice depunerii pontei si dezvoltarii puietului ... ;)
in plus ..ceea ce spune alt stupar...."Dan Margarit avea ceva albina cand a bagat proteina."
asa mi-am furat-o si eu acum cu un numar de ceva familii..(sa nu faceti pariu cu vremea ,ca pierdeti ) spunea cineva .. :idea:
Ultima oară modificat de Albinel pe 31 Mar 2013, 21:51, modificat 1 dată în total.
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde ANITEI » 31 Mar 2013, 21:49

Si eu am , stupi mai buni decat anul asta si decat anul trecut si decand sunt , n-am avut niciodata!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde vasilefi » 01 Apr 2013, 08:07

am facut cam multa turta proteica si pana anul viitor trebuie sa o pastrez cumva.
aveti o idee cum as putea sa o pastrez mai bine? turta are apiinvert, miere si lapte praf in compozitie.
vasilefi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Apr 2013, 08:16

nu stiu daca in frigider rezista mult timp !!! poate in congelator , bine inchisa in punga sa nu se usuce !!!
e doar o parere !!!
dar poate faci roi anul asta !!!
eu zic ca le va merge bine cu turta deasupra ramelor !!! posibil ca din cauza laptelui praf sa trebuiasca sa le dai cantitati mici sa nu se altereze turta din cauza caldurii !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilefi » 01 Apr 2013, 10:52

e buna ideea multumesc!!
o s-o mai amestec cu sirop invertit. atunci sunt mai sigur ca nu se altereaza laptele praf cand o dau la roiuri.
vasilefi

Mesajde BotaPaul » 01 Apr 2013, 22:32

si daca o dizolva in sirop ? are cv?
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde cipry74 » 02 Apr 2013, 09:40

ves.lucian.zabrani scrie:nu stiu daca in frigider rezista mult timp !!! poate in congelator , bine inchisa in punga sa nu se usuce !!!
e doar o parere !!!
dar poate faci roi anul asta !!!
eu zic ca le va merge bine cu turta deasupra ramelor !!! posibil ca din cauza laptelui praf sa trebuiasca sa le dai cantitati mici sa nu se altereze turta din cauza caldurii !!! :P :P :P
....
...
aceeasi opinie am si eu...numai in congelator poate rezista ceva timp ...si administrata in cantitati mici
cipry74

Mesajde joohny » 08 Dec 2013, 19:39

Va salut.Despre laptele praf VITALACT basic(pt. copii) are cineva cunostinte daca e bun pt. turte?Pe cutie scrie ca are 12,5% proteine si 26,5% lipide.Va multumesc anticipat.Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 08 Dec 2013, 20:17

joohny scrie:Va salut.Despre laptele praf VITALACT basic(pt. copii) are cineva cunostinte daca e bun pt. turte?Pe cutie scrie ca are 12,5% proteine si 26,5% lipide.Va multumesc anticipat.Sanatate.

Joohny ... NU-I BUN !
Laptele praf folosit la prepararea turtelor trebuie sa fie degresat ! Si sa aiba procentul mai mare de proteina !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mircea_tm » 27 Dec 2013, 12:23

un OM scrie:O firma din Bacau comercializeaza un lapte praf pentru ...albine. Pretul se pare ca a fost marit undeva spre 180 lei sacul de 25 de kg. Cum vi se pare compozitia?
" ... vinde LAPTE PRAF DEGRESAT LACTOCALF ( Franta) pretabil pentru fabrici de branza, albine, etc… cu urmatoarele caracteristici : lapte praf de origine organica ( din lapte) cu proteina 40 % si grasime 1 % . Sacul de 25 kg. se vinde la pretul de 146 roni ( plata cash ). 0752933650 "
Multumesc.

azi 27.12.2013, am sunat la acest numar sa intreb de lapte praf si....in final am aflat ca procentul de proteina e 20% si grasime 5% !
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA