Mai nea Gica, e o vorba: m-ai urcat si m-ai urcat,m-ai laudat si......m-ai laudat ca dupa aia ma trantesti acolo unde am fpst initial...
A nu se intelege atliteram la persoanele de fata.
Cand am zis si eu...gata...am rezolvat si protofilul asta.... cum s-a rezolvat si cu siropul a la Gica, vi si arunci post-ul asta.....
Ce sa inteleg?
Ok, fac un rezumat la tot ce s-a scris pe aici:
plantele + alcoolul se tin la macerat 12 -14 zile
Avem doua situatii:
1. plantele culese proaspat .... se foloseste alcoolul de 96grd. nu se diluiaza.
2. plantele uscate... se foloseste alcoolul de 96grd. diluat cu apa distilata sau apa plata sau apa de ploaie pana la 70grd.Cine nu are alccolmetru: 1l alcool 96grd. + 370ml apa... Eu am alcoolmetru si am pus numai 300ml apa . Inseamna ca alcoolul nu avea gradele.
Dupa cele 12/14 zile se scoate alcoolul si se pastraza asa pana in clipa cand il folosim.Atunci il diluam din nou pana il aducem la 40grd. Asa diluat din nou, la 40grd. folosim 17ml la 1l sirop a la Gica.
Pastrarea o facem la cat mai multe grade intrucat " este o vorba - prietenii sunt ca vinul - cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai buni "
Uite ca am restrans .....
Daca am gresit, .... nu ma iertati... punctati . Important e sa iasa ceva bun.