Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dila Daniel » 30 Dec 2012, 16:42

Ca o recomandare(de viitor),puneti coli ordinare de scris sub turte.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Avatar utilizator
Dila Daniel
 
Mesaje: 2447
Membru din: 18 Feb 2011, 22:51
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde stefeug » 30 Dec 2012, 17:09

sau puneti-le in pungi subtiri la rola ....ca nu mai curg printre rame ..
stefeug
 
Mesaje: 85
Membru din: 09 Mai 2011, 22:46
Localitate: Focsani

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde horia_ch » 30 Dec 2012, 19:06

Folosesc plăcile de zahăr invertit de cel puţin 10 ani.
hrana.JPG

Doar anul trecut am avut oarece probleme cu curgerea (nu atât cât să-mi omoare coloniile)... Nu ştiu care să fi fost cauza (poate graba la fierbere).
קֹהֶלֶת 3:11,12
Avatar utilizator
horia_ch
 
Mesaje: 723
Membru din: 15 Mar 2011, 20:32
Localitate: Miercurea Ciuc, Harghita, România

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde sakala » 04 Ian 2013, 20:22

horia_ch scrie:Folosesc plăcile de zahăr invertit de cel puţin 10 ani.
hrana.JPG

Doar anul trecut am avut oarece probleme cu curgerea (nu atât cât să-mi omoare coloniile)... Nu ştiu care să fi fost cauza (poate graba la fierbere).

ati pus placi candy anul acesta?
Avatar utilizator
sakala
 
Mesaje: 202
Membru din: 30 Iun 2011, 23:39
Localitate: barlad-vaslui

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 20:23

Nu. Încă nu e nevoie.
קֹהֶלֶת 3:11,12
Avatar utilizator
horia_ch
 
Mesaje: 723
Membru din: 15 Mar 2011, 20:32
Localitate: Miercurea Ciuc, Harghita, România

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde sakala » 04 Ian 2013, 21:25

dar tot placi candy preferati ? sau puneti si apifonda sau apimel?
Avatar utilizator
sakala
 
Mesaje: 202
Membru din: 30 Iun 2011, 23:39
Localitate: barlad-vaslui

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 21:42

Prefer candy, fiind mai ieftin şi invertit.
קֹהֶלֶת 3:11,12
Avatar utilizator
horia_ch
 
Mesaje: 723
Membru din: 15 Mar 2011, 20:32
Localitate: Miercurea Ciuc, Harghita, România

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde 3stupi » 05 Ian 2013, 18:34

BUNA ZIUA.SUNT INCEPATOR,POT FOLOSI SIROPUL DE ZAHAR INVERTIT PRIMAVARA.MULTUMESC
3stupi
 
Mesaje: 8
Membru din: 07 Dec 2012, 14:06

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde un OM » 05 Ian 2013, 19:29

Da . Daca mai poti adauga ceva protofil sau combinatie cu ceaiuri si mai bine.
Avatar utilizator
un OM
 
Mesaje: 1941
Membru din: 24 Feb 2011, 21:57
Localitate: Prundu-Giurgiu

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Liviu Sarbu » 07 Ian 2013, 14:42

victor s scrie:Coronita sau Margaritar de la A****A sunt singurele sorturi de zahar fara miros...(scuze ca te-am completat eu Jenica)

Eu am testat mai multe sortimente de zahar si nu am gasit inca nici unul care sa aiba miros. Toate insa, inclusiv cele pe care le-ai pomenit, dobindesc in momentul invertirii un placut miros fructat. Din asta eu trag concluzia ca nasul omului este capabil sa detecteze mirosul de fructoza, dar nu este capabil sa detecteze mirosul de zaharoza. Asta nu inseamna ca mirosul de zaharoza nu exista. Nu am citit sa fi facut cineva teste sa afle daca albina detecteaza mirosul de zaharoza, dar sunt convins ca dupa sute de mii de ani in care s-a ocupat de invertirea zaharozei in dextoza si fructoza este capabila sa le simta pe fiecare in parte si probabil ti-ar putea spune instantaneu si proportiile lor.
Avatar utilizator
Liviu Sarbu
 
Mesaje: 76
Membru din: 05 Iul 2011, 10:47
Localitate: Oradea

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde cypryx » 10 Ian 2013, 22:13

salutare

am invertit si eu 5 kg zahar pt placi candi aseara ,,,
sau cel putin asa cred , am pastrat reteta (proportiile) exact ca in reteta lui nea gica dar parca nu sunt multumit de ce a iesit.
am folosit o oala de 13l de inox fund tripul capsulat(fund gros de 1-2 cm),la foc mic arzatorul mare de la aragaz.
am pus aprox 400 ml apa ,la fiert , am adaugat 1 kg zahar pana catre fierbere ,apoi 100 ml solutie sare de lamaie (exact ca in reteta originala) apoi am lasat la foc si am mestecat .am pus zahar in continuare pana la 5 kg.
in tot acest timp am mestecat mereu cu o lingura de lemn.
a inceput sa se umfle, a crescut,aprox 4/5 din oala, a inceput sa scada si apoi l am lasat pe foc mic 30-40 sec .am oprit focul ,arata ok la culoare.
DAR in cateva minunte sa cam inchis la culoare.
nu stiu daca o fi bun sau l am caramelizat.
l am pus la racit in tavi pe hartie de copt iar cand a fost destul de rece ca sa poata fi pus in pungi lam pus in pungi de plastic.
dupa racire se comporta ca si sticla ,e dur-casant
intrebarea mea e daca o hi bun sau nu ? ca dupa gust imi pare cam caramel.
sa le dau la fete sau nu ?astai intrebarea
daca nu, mai pot folosi placile.?
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx
 
Mesaje: 180
Membru din: 23 Mar 2011, 23:03
Localitate: HUNEDOARA

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde cypryx » 10 Ian 2013, 23:00

poze cu candi
Fişiere ataşate
zahar  candi1.jpg
zahar  candi cu  servet.jpg
servetul e pt comparatie de culoare
zahar  candi  si  un  pahar  de  vin  negru.jpg
oare ce o fi mai bun ,,,vinu sauuuu
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx
 
Mesaje: 180
Membru din: 23 Mar 2011, 23:03
Localitate: HUNEDOARA

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde cypryx » 10 Ian 2013, 23:05

ulterior am vazut mesajele de descantece""""folositi doar zahar cristal.....se lasa la racit 10-15 min prin scufundare in apa rece,,,,ca sa nu faca hmf,,etc.
astea mi au scapat
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx
 
Mesaje: 180
Membru din: 23 Mar 2011, 23:03
Localitate: HUNEDOARA

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde niko » 11 Ian 2013, 16:26

am si eu acceasi problema ,am invertit zaharul dupa metoda lu Nea Gica dar nu inteleg ,dupa mine e prea tare cind se raceste, daca stie cineva cum trebuie sa ramina,mai maleabil......mai tare.......la cum sa intarit nu ma tem ca o sa curga pe rame .multumesc!
niko
 
Mesaje: 4
Membru din: 24 Dec 2012, 00:57

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde mechenici » 11 Ian 2013, 18:27

salut. chiar daca este mai moale daca il pui in punga de congelator nu curge albinele il ia incet,shi eu am pus doua sezoane pe hirtie de maculator shi toata mincarea era pe fundul stupului ,am vazut pe net varianta cu punga shi este OK. BAFTA
Avatar utilizator
mechenici
 
Mesaje: 58
Membru din: 24 Feb 2011, 21:04
Localitate: ORSOVA-MEHEDINTI

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde csaa » 16 Ian 2013, 21:27

Gata si placile de zahar. Din pacate imaginile au o rezolutie ce nu "incape" aici.
csaa
 
Mesaje: 2256
Membru din: 26 Aug 2012, 11:37
Localitate: Oltenita

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori