Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde horia_ch » 19 Feb 2012, 23:32

Aşa e, Cristi, şi eu cred că în citat vorbea de sirop. Totuşi, este logic faptul că în cazul răcirii forţate în apă scade MULT formarea HMF. Nu trebuie răcit amestecul până se întăreşte de tot, să nu îl mai poţi turna.
Din păcate, nu am făcut analize la turta făcută astfel. Nici nu cred că voi face, pentru că sunt foarte mulţumit de reţeta asta. N-am avut niciodată probleme, deşi, cum spuneam, o folosesc de muuuultă vreme.
Fără răcirea forţată apare şi caramelizarea amestecului, CHIAR ŞI DUPĂ OPRIREA SURSEI DE CĂLDURĂ. Am avut cazuri pe vremuri când, pe măsură ce turnam turtele în pungi şi le legam, obţineam turte din ce în ce mai închise la culoare. Asta nu s-a mai întâmplat după ce am recurs la răcirea forţată.
קֹהֶלֶת 3:11,12
Avatar utilizator
horia_ch
 
Mesaje: 723
Membru din: 15 Mar 2011, 20:32
Localitate: Miercurea Ciuc, Harghita, România

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde bihorel » 19 Feb 2012, 23:35

ceva de genul celei din poza 2 adica asa mai roscata deci nu transparenta cum o vad pe cea de pe rame.
Horia cred ca ai pus punctul pe "i" in cazul meu, adica dupa ce am oprit focul de la aragaz am lasat oala vreo 20 de minute si abia apoi am incercat sa o racesc fortat punand-o in zapada si amestecand cu lingura de lemn.
acum ce a iesit e o bomboana de toata dulceata :oops:
e bine macar sa stie si altii cand s-or apuca :
dupa fierbere si dat in clocot trebuie racit cat mai repede
bihorel
 
Mesaje: 19
Membru din: 10 Mar 2011, 02:13

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde panshe85 » 20 Feb 2012, 02:31

in apa le am racit si eu , pe toate, lighean cu apa si dushul in lighean cu apa rece continuu.....
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85
 
Mesaje: 113
Membru din: 20 Iun 2011, 14:13
Localitate: craiova, dolj

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde balu » 21 Feb 2012, 11:01

Cind o fi mai bine de pus turtele, daca e putin mai cald cind vri sa le pui turta, albinele zboara si aterizaza pe zapada si mor, daca e prea frig si albinele sus, le strivesti, parca tot mai bine erau puse cind albinele erau jos. Consumul f mare fata de alti ani, le-am pus sirop invertit cam 8/1 dar nu prea sau atins de el, turta de miere salcim- zahar pudra 1/1 parca le place mai mult. Am facut o prostie mare, sa vedem urmarea, pungile nu le-am legat la gura, si au fost cam pline. e greu de respectat retetele, ,,eu sunt mai destept, mai multa miere e mai bine etc''
balu
 
Mesaje: 522
Membru din: 20 Iul 2011, 10:27
Localitate: berbesti vl

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde gica » 21 Feb 2012, 20:26

Buna seara,
Va scriu aici retetele lui Gica pt. turte proteice.Nu le-a luat cu el dar eu nu pot sa ma opresc din plans cand citesc tot ce scrieti dv si de asta nu prea scriu.
1)pt. stimularea ouatului si formarea corpului gras in toamna:
10l sirop1:1invertit; 0,5kg polen(cand nu este in natura),0,5kg lapte praf, 0,5 kg drojdie de bere.
Se amesteca bine componentele si se da in portie de 300-500ml la2-3 zile.In caz ca este cules de polen ,acesta se exclude si se pun cate 0,75kg din celelalte componente.Doza de componenti nu se mareste pt. ca creste prea mult aportul caloric si albinele vor lua mai greu hrana(Gica ii zicea risipa).
2)Turta proteica:
5kg miere sau 4kg sirop invertit 4/1; 5kg zahar pudra ;1kg drojdie de bere;1kg lapte praf;1kg polen macinat.In mierea sau siropul cald(max.40grade)se pune zaharul pudra apoi ceilalti componenti se amesteca bine , se pune in pungi de la 0,5-1kg si se pune pe rame.
3)Reteta pt. perioade lipsite complet de cules de polen(toamna secetoasa sau primavara devreme):cantitate egala din:polen macinat, drojdie de bere ,lapte praf.Se amesteca bine componentele,se pune in capace pe coli de hartie la10-20m in fata stupilor.Stupii se stmuleaza cu o seara inainte cu siropul din reteta1.Daca a doua zi nu iau deloc amestecul se executa dresaj:se presara cu 3 degete amestec la urdinis si cand albinele simt mirosul in cateva minute incepe culesul.Nota:Nu este indicata folosirea amestecurilor din comert deoarece componentii nu sunt in proportii corecte.(Am citat din scrierile sotului meu).Va doresc sa va fie toate asa cum va doriti.Elena Romanescu.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde modigliani » 21 Feb 2012, 20:31

....... Am vazut "ultima postare" , ...... autor GICA !!! Mi-a-nghetat inima !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
modigliani
 

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde teinegru64 » 21 Feb 2012, 20:37

Va multumim doamna Romanescu.Au trecut 40 de zile ....
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2379
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde modigliani » 21 Feb 2012, 20:44

teinegru64 scrie:Va multumim doamna Romanescu.Au trecut 40 de zile ....

Sa se INALTE !!!!! Sa fie primit in sanul Domnului !!!
modigliani
 

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde proapis13 » 21 Feb 2012, 21:17

Doamna Elena cand vazui postarea era sa fac infarct,norocul meu ca stau bine cu corasonul
Astazi la ora 18.10 vrind sa-l sun pe un prieten in loc sa se apeleze B.N.se apela Gica Romanescu :!:
A doua oara la fel;formam nr lui B.N. si se apela nea Gica.....ma trecura fiorii...brrrrr....
Apoi dupa un calcul realizai ca sunt 40 de zile de la trecerea lui nea Gica la dreapta Domnului
Maine ii trimit o plotoaga de Timisoreana..
Dumnezeu sa-l odihneasca....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde LUCIAN AVRAM » 21 Feb 2012, 21:22

eu am ramas cu gura cascata , nu am inteles cine a postat pana nu am ajuns la finalul retetei ,

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE !
LUCIAN AVRAM
 
Mesaje: 1311
Membru din: 23 Feb 2011, 13:10

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde nae » 21 Feb 2012, 21:32

Sarut-mana, d-na Elena !
nae
 
Mesaje: 3375
Membru din: 11 Noi 2011, 19:29

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde fanella » 21 Feb 2012, 21:52

Sarut-mana, d-na Elena.
fanella
 
Mesaje: 128
Membru din: 14 Mai 2011, 21:56
Localitate: com. Vladila, jud. Olt

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde elena » 21 Feb 2012, 22:22

Imi cer iertare,ma descurc cam greu si pana mi-am dat seama am scris pe adresa lui Gica.Nu,nu s-au implinit ,pe 26 se implinesc 40 de zile dar parastasul l-am facut pe 18 ca sa nu intram in post ca lui Tatason nu-i prea placea mancarea de post.Vom face parastasul de 6 luni in postul sf.ap. Petru si Pavel,cu peste ca-i placea mai ales saramura.
Va multumesc pentru tot,Dumnezeu sa va ajute tuturor.Elena
elena
 
Mesaje: 13
Membru din: 21 Ian 2012, 20:43
Localitate: bumbesti-jiu

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde modigliani » 21 Feb 2012, 22:31

elena scrie:Vom face parastasul de 6 luni in postul sf.ap. Petru si Pavel,cu peste ca-i placea mai ales saramura.
Va multumesc pentru tot,Dumnezeu sa va ajute tuturor.Elena


Si eu va multumesc doamna , si-i multumesc si LUI ca mi-a calcat pragul si-a gustat din saramura mea ........ si-i multumesc lui Dumnezeu c-a fost dat sa-i fac o saramura Dunareana .........
Sunt coplesit si mi-e dor de el si de discutiile sugubete dar pline de continut cu el .......

Sa va dea Dumnezeu putere in continuare . V-o doresc din toata inima !!!
Fişiere ataşate
DSC06987.JPG
modigliani
 

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde panshe85 » 22 Feb 2012, 10:51

Sarut-mainile Dna Romanescu, sa mai postati dupa adresa lui nea Gica, mi a tresarit inima si mi s au umezit ochii atunci cand i am revazut avatarul , nu inceteaza sa ne ajute.......VA MULTUMIM!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85
 
Mesaje: 113
Membru din: 20 Iun 2011, 14:13
Localitate: craiova, dolj

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde Tino » 22 Feb 2012, 11:21

Poate mai ajuta pe careva, pe mine m-a scutit de multa munca. In bormasina e o spirala din aceea de amestecat in vopsea, taiata astfel incat sa fie cat mai aproape de fundul oalei(0,5-1cm).Sarma care actioneaza butonul de pornire a bormasinii are rol de reglare a turatiei, cantitatea de zahar din solutie modifica vascozitatea, asa ca din cand in cand mai rasucesti de sarma, sa ii mai cresti forta bormasinii.
Spor
Fişiere ataşate
IMG_20110924_121343.jpg
La apusul soarelui, si oamenii scunzi au umbra lunga.
Avatar utilizator
Tino
 
Mesaje: 23
Membru din: 30 Noi 2011, 09:50
Localitate: Bucuresti, stupina in Socea, jud.Neamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori