badguy_goodguy scrie:Este normal sa imi apara condens doar pe peretii stupilor, acolo nu sunt albine? gen condes si mucegai, bine nu slouri de gheata sau cum am auzit la unii, ce doar condens, mucegau pe hranitoare sau pe peretele stupilor?
marian67stroe scrie:Eu asta toamna am izolat stupii cu diafragma de extrudat si deasupra familiiilor o alta placa de extrudat, gandindu-ma ca am scapat albinele de gerul iernii, iar in februarie la primul control am constatat existenta a mucegaiului pe ramele marginale si pe hranitoare si mult condens sub placa de extrudat asezate deasupra familiilor de albine.
pescaru scrie:Poti sa invelesti si stupii la exterior cu polistiren si tot condens vei avea pentru ca nu ai inteles ca marimea urdinisului este tot secretul la folosirea foliei , eu am folia pe stupi iarna -vara fund fix si nu am condens ,ce zici de asta
danman scrie:Urdinis superior si gata. Pe urma puteti impacheta cat vreti si cu ce vreti, folie, blana de urs, baloti de paie, etc. atata vreme cat ai urdinis superior deschis... vor fi ok.
gica scrie:Ce poate sa faca stuparul ca sa evite aceasta situatie?
- ierneaza pe sistemul horn cu consum mai mare de rezerve
- ierneaza pe sistemul clopot cu consum mai mic si are mare grija sa nu aiba pierdere de caldura in zona podisorului (temperatura in aceasta zona sa fie aproape de cea din cuib)
- are grija sa aibe o circulatie de aer normala in stup.
Astea sunt la general.In particular fiecare stup este o mica problema.
Sauer scrie:Se poate dezvolta discutia despre ,,sistemele" horn si clopot? Cel putin, intuitiv, se intelege, dar a intelege este una, iar a fi convins de un lucru este altceva.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori