Asculta un sfat de la un batran paţit: La peste 100 familii trebuie sa te gandesti la investitii. Daca vrei sa mergi pe cârpeli ajungi la situatia: "ce iei pe mere dai pe pere". La peste 100 familii stuparitul capata nuante de afacere si ca orice afacere da vrei sa mearga trebuie sa te tii de ea, adica:
Rasa = selectie sau material verificat
Casa = stupi de calitate, modelul....dupa mana fiecaruia........
Masa = recomand o combinatie intre miere de calitate si zahar invertit. )M-am prajit cu mierea si dintr-o neatentie am bagat loca europeana in vreo 20 de familii.)
Treaba cu vagonul este un amanunt pe langa restul.........asa ca daca tot ai camion ia gandeste-te la urmatoarea varianta: niste paleti, stupii pusi cate 2 sau 4 pe palet si pentru incarcat-descarcat iti pui la punct un mic utilaj(ma bazez pe tine ca esti roman inventiv).
Eu zic ca in final te-ar ajunge, nu mai ieftin dar cam tot pe acolo, in schimb rezultatele vor fi cu totul altele......
Parerea mea!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"
Friedrich Ruttner