BogdanU scrie:Va salut !
Domnule Andrei, am si eu urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra si astept un raspuns cand aveti timp :
Avem urmatoarea situatie cand o familie a intrat in frigurile roitului si a construit botci. Luam matca din familie asa cum spuneti dvs. cu rama ei si o rama cu puiet alb iar in locul initial ramane familia orfanizata care beneficiaza de aportul culegatoarelor.
Ce sanse sunt sa avem roire atat din roiul format cu matca cat si din familia orfanizata in cazul in care in familia orfanizata raman multe botci de roire iar in roi rama matcii sau cea cu puietul alb contine deasemenea mai multe botci de roire ?
Va multumesc !
ovidiu_78 scrie:si tot in adaugare la intrebarea colegului despre matcile din celule de ponta sau depozitare...se pot face roi doar cu rame de puiet,oua,fara nici o botca?mai bine zis e in regula daca procedam in felul acesta?
nu ma intereseaza acest gen de matci ce rezulta,dar ca exemplu,vreau sa fac roi imediat dupa salcam...dar matcile imperecheate nu vor veni numai in iunie,si normal dupa aceea le schimb
sau sa le fortez spre roit(inghesuite sau alte metode) si sa fac cu botcile acelea pana imi vin matcile imperecheate?
cum ati proceda?
sanatate
BogdanU scrie:Cate lasati mai exact ?
un OM scrie:Pentru ca sunt la dumneavoastra in "casa", va invit sa detaliati de ce nu agreati matcile crescute in celule care au fost initial construite pentru ponta sau depozit.
ignatov andrei scrie:Liviutz si Bogdan, pe ramele cu matca nu las nicio botca! Pe ramele de la roi pastrez doar botcile mature ( nu multe cand vorbim de roii facuti cu rame de la stupul in friguri). Aceasta operatie o execut a doua zi dupa ce am facut lucrarile amintite la metoda de roire!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori