Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde liviu1965 » 19 Oct 2011, 19:57

mibu scrie:gabi bee ! TE SALUT ! am pentru tine un sfat si o intrebare :
1- cel mai bun combustibil pentru afumatoare este putregaiul de SALCIE (ai relatii la SALCIILE ,stiu sigur ) !!!

2- de ce te plingi de bani cind cu tricoul tau faci ditamai reclama ?

Punctat perfect.... si eu vroiam sa-i spun ca e .... " reclamangiu " .... la firma respectiva.
M-am luat cu altele...
Cine stie cat incaseaza ca are avatarul asta.....
Gabi, glumite, glumite....

PS Pune si tu in avatar " cum sa nu tai o gaina.... "

Glumite, glumite......
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Oct 2011, 21:18

glumite ,glumite !!! vine tata si va rezolva cand este ceva de taiat !!! ( injunghiat ) !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jonny_it » 19 Oct 2011, 22:22

1- cel mai bun combustibil pentru afumatoare este putregaiul de SALCIE (ai relatii la SALCIILE ,stiu sigur ) !!!

Eu as spune ca cel mai bun combustibil este iasca de pe fag/salcie/mesteacan/anin.
Fumul este mai "dulce" (indeparteaza albinele dar nu le agita) si tine mult mai mult, de cel putin 3-4 ori mai mult decat putregaiul.
Si bineinteles daca ne luam dupa batrani are si efecte benefice in ce priveste unele boli ale albinelor.

Eu personal intotdeuna aprind o bucata de hartie peste care pun 2-3 bucati de putregai si dupa aceea pun si putregai(se gaseste mai usor in zona) si iasca. .. conteaza mai mult cat de grabit sunt :)
Fişiere ataşate
DSC03580.JPG
DSC03578.JPG
jonny_it

Mesajde gabi bee » 20 Oct 2011, 22:49

2- de ce te plingi de bani cind cu tricoul tau faci ditamai reclama ?

domnu` mibu , am ramas praf cand am citit chestia cu tricoul ! cum de v-a venit ideea ? m-ati dat de gol , ca incasez bani din reclama mascata :lol: ! gata , rup contractul cu firma respectiva [daca m-ati descoperit ] si incerc altceva mai subtil :lol: !
acum , ca mi-am revenit la normal , va spun ca mi-as dori ca dl. mibu sa aiba dreptate si sa vina niste bani din niscai reclame dar din pacate "porcul nu zboara " si eu va trebui sa imi fac in continuare stupii tot cu flexul . dar ce mai , gata , trebuie sa-mi caut alt avatar ca maine-poimaine primesc si vreo citatie de pe undeva , mai stii ! :D
o sa incerc o poza mai de aproape ! s-o caut intai ...
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 00:27

daca ti-au mai ramas niste saci cu adeziv , si nu ai ce face cu ei , anunta-ma !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 23 Oct 2011, 10:53

am mai gasit pe la anticariat o carte si doua reviste mai vechi de apicultura si le-am cumparat . am dat 10 lei pe toate si cu cele pe care le mai aveam mi-am asigurat lectura pt toata iarna ! :P
Fişiere ataşate
Picture (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Oct 2011, 14:29

baga mare !!! citeste-le dar nu pe rupte !!! poate mai vor si altii sa le citeasca dupa tine !!! te salut !!! ce-ai zice de un film cu plantarea pomilor ???
pentru incepatori nu pentru tine !!! tu le ai deja !!! fii sanatos !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 23 Oct 2011, 15:05

gabi bee scrie:am mai gasit pe la anticariat o carte si doua reviste mai vechi de apicultura si le-am cumparat . am dat 10 lei pe toate si cu cele pe care le mai aveam mi-am asigurat lectura pt toata iarna ! :P

Nu e rea cartea,o sa o termini cam repede de citit
Majoritatea plantelor melifere de la ei nu sunt la noi
La fel si ca model de lucru ce merge la francezi nu tine la noi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Oct 2011, 15:20

o idee buna daca o gaseste in carte si tot a meritat sa o cumpere !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 23 Oct 2011, 15:35

la banii astia se merita . inca nu am citit-o ci doar am rasfoit-o si nu e de aruncat . bineanteles ca sunt altele mult mai interesante pe care vreau sa mi le procur si , cu timpul , sper sa le gasesc !
lucian daca poti face un film cu plantarea pomilor e f. bine . cu toate ca este o chestie simpla , pt cine nu a plantat niciodata poate sa fie o opreliste in a se hotara sa inceapa . ce parere ai despre saparea gropilor cu mai mult timp inainte de plantare ? :D
gabi bee

Mesajde victor s » 23 Oct 2011, 17:02

bravo domniilor voastre...acum postati si voi despre acest subiect? tocmai ce am terminat de plantat prima sarja de 12 pomi fructiferi... !
grabiti-va si voi cu filmuletul pentru ca urmeaza sarja a-2-a saptamana viitoare ! si inca una peste 2 saptamani, daca timpul mai permite !
sanatate maxima !
victor s

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Oct 2011, 20:22

gabi bee scrie:la banii astia se merita . inca nu am citit-o ci doar am rasfoit-o si nu e de aruncat . bineanteles ca sunt altele mult mai interesante pe care vreau sa mi le procur si , cu timpul , sper sa le gasesc !
lucian daca poti face un film cu plantarea pomilor e f. bine . cu toate ca este o chestie simpla , pt cine nu a plantat niciodata poate sa fie o opreliste in a se hotara sa inceapa . ce parere ai despre saparea gropilor cu mai mult timp inainte de plantare ? :D

si daca se sapa vara nu-i nici o problema !!! un lucru este insa important !!! pamantul din partea de sus a gropii se pune intr-o parte , iar pamantul din partea de jos a gropii in alta parte !!! cand se pune pamantul la loc SE INVERSEAZA !!! asta pentru ca pamantul de sus este mai fertil , si el trebuie sa ajunga in partea de jos a gropii la radacinile pomului plantat !!! mai discutam !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 23 Oct 2011, 20:58

da lucian , stiu tehnica descrisa in carti , cu inversarea pamantului . eu plantez pomi de vreo 6 ani si niciodata nu am sapat gropile inainte , ci in momentul plantarii , numai ca am facut groapa ceva mai mare . te-am intrebat fiindca mai nou am inteles ca s-a renuntat la sistemul asta de plantare datorita faptului ca sapand groapa cu 1 luna inainte sau chiar mai mult , pamantul de pe fundul si peretii gropii , incusiv cel scos din groapa se poate usca si intari datorita lipsei precipitatiilor , caldurii excesive si vanturilor. in cazul asta radacinile pomilor , in dezvoltarea lor , strapung mai greu coaja asta tare si se dezvolta mai greu . acum , nu stiu exact care e cea mai buna varianta dar eu am fost multumit pana acum de cum m-i s-au prins si s-au dezvoltat pomii si pe viitor voi planta la fel !
victore , deja ai plantat pomii ? sa ai bafta sa t-i se prinda toti si spor la cumparat in continuare ! :D
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Oct 2011, 22:35

groapa cu cat mai mare cu atat mai bine !!! si daca o sapi vara , cand pui pamantul in groapa se afaneaza oricum !!! la plantat cu siguranta dupa ce ai calcat bine pamantul ii dai apa !!! acuma la pomi stiu ca te pricepi !!! cand am avut mai mult timp si am avut ce aduna le adunam zapada pe langa ei !!! in livada batrana intr-un an am adunat zapada pe langa pomi pana la crengi !!! iti dai seama ca a fost ceva munca !!! am avut o trupa din vecini si s-a rezolvat destul de repede !!!
fii sanatos !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mibu » 24 Oct 2011, 15:02

GABI ! te salut . nu ti-am raspuns la timp pentru ca am cules niste porumb la CEPTURA .
s-o luam pe rind : chestia cu reclama ai inteles-o cum trebuie . adica o gluma si mi-am permis s-o fac asa ca intre prahoveni !
La capitolul "fum " mi-a raspuns prietenul tau din SALCIILE !
A facut si niste completari bune .
Eu cind lucrez la stupi imi dau pe miini ,de regula , cu otet . Am descoperit anul asta ca cel mai bun otet este cel din vin .
Mai vorbim si pina la primavara o sa iti trimit o sticla sa faci o proba !
Numai bine !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 24 Oct 2011, 20:08

dle mibu , va salut si eu ! de unde sunteti sau unde aveti stupii ,ca va simt pe aci pe langa mine dupa cum vorbiti ? va astept cu sticla de vin si va pregatesc niste peste proaspat in schimb ! va salut ! :D
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?