Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde cristi_vidican » 25 Aug 2014, 10:00

peterneamt scrie:Folosiţi cu încredere : http://www.oetker.ro/ro-ro/produsele-no ... rvant.html ;)

ne dați, vă rugăm, și cantitățile în amestec!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde IonutMioveni » 25 Aug 2014, 13:27

Alaturi de sfanta galetusa de smantana,borcanul clasic de 720, eu am folosit cu brio si acest ambalaj reciclabil.
Am facut cate 8-10 gauri pe o fata a cutiei, respectiv 1 gaura pe verso.(toate gaurile le-am dat cu un bold.
Am asezat-o peste rame, intre ea si spetezele ramelor punand 2 bureti de 0,5 cm la un capat si la celalalt al cutiei pentru ca albinele sa aiba cum traversa.
Tin sa mentionez ca 1 l de sirop poate fi luat foarte rapid si fara batai de cap daca familia respectiva e numeroasa.
Daca vreti ca siropul sa fie luat intr-un timp mai indelungat, dati mai putine gauri recipientului.

Eu am facut aceasta alegere pentru ca aveamm nevoie ca recipientul sa nu fie asa de inalt precum sunt galetusile si borcanele.
Avantajul poate fi reprezentat si de lipsa riscului de innec a albinelor in sirop :!: (vesnica problema)
Procurarea acestor"hranitoare" se poate face foarte usor(mie imi aduce tata saptamanal de la munca 2 recipiente de acest gen, dreptul sau pentru ca lucreaza in mediu toxic).
Bafta tuturor! :D
Fişiere ataşate
ladorna-lapte-semidegresat-15.jpg
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde delorin I » 25 Aug 2014, 13:39

Nu ti le rod?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde IonutMioveni » 25 Aug 2014, 14:15

In cele 2-3 zile cat le-am folosit nu am observat asta,insa ramane sa ve dau verdictul exact la sfarsitul saptamanii cand voi merge la ele.
Eu sper ca nu,insa nu pot stii niciodata.
Acelasi rezultat ,dar fara pericolul de a fi roase "hranitoarele" il pot obtine si cu pet.utile de Aqua Carpatica, acestea avand marginile drepte si cam aceeasi inaltime,insa nu am avut de unde procura astfel de pet.uri.
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde peterneamt » 25 Aug 2014, 21:16

cristi_vidican scrie:
peterneamt scrie:Folosiţi cu încredere : http://www.oetker.ro/ro-ro/produsele-no ... rvant.html ;)

ne dați, vă rugăm, și cantitățile în amestec!

Un pliculeţ la 10 - 15 l sirop 1/1. ;)
peterneamt

Mesajde IonutMioveni » 03 Sep 2014, 12:32

Salutare din nou!
Asa cum am promis revin cu rezultatele obtinute cu hranitoarele care s.au dovedit a fi de unica folosinta , deoarece albinutele au ros si au largit orificiile realizate cu boldul. Asadar , nu se merita....solutie de avarrie da , dar tot mai practica s.a dovedit galetusa...si cu o durata prelungita de viata.
Voi incerca si cu pet.uri (as prefera cele de Aqua Carpatica pentru marginile sale drepte ).
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde cristi_vidican » 03 Sep 2014, 12:46

Aseară am început operațiunea siropul.
Trebuie dat mult și repede. Eu dau în flacoane tăiate și pus pe orizontală, în care bag paie. Am pus anul trecut poze pe undeva.
Roii pe MER vor ierna pe 6 intervale, așa că în C1 sunt 10 rame, iar în C2 7 rame. În locul liber am băgat flaconul pe post de hrănitor.
Până dimineața nu mai era pic de sirop în hrănitor.
La stupi, am procedat puțin diferit. Peste cuib am pus o folie îndoită la un colț. Peste am pus un etaj cu rame goale și un hrănitor din pet.
În cazul acesta au tras siropul dar încă mai era dimineață. Cu cât o familie e mai tare, cu atât trage mai bine. Hrănirea în etajul superior nu prea merge bine dacă noaptea e frig.

Cel mai bine e ca siropul să fie cât mai aproape de cuib.
În felul acesta (hrănire cu flaconul) dau cam 2,5 kg de sirop odată, astfel că repede rezolv.
La hrănirile de completare e bine să nu fie prea diluat siropul. Cei care dați F40, nu-l diluați deloc cu apă la completare.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 03 Sep 2014, 12:50

Am găsit și o poză mai veche. Am mai fost pusă pe forum
Fişiere ataşate
IMG_8873a.jpg
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 04 Sep 2014, 10:36

Ieri am luat un pepene din acela lung...cum erau mai multi PE VREMURI! Placerea mea uneori este scobitul cu lingura! Facand asta, brusc am avut revelatia unui "Hranitor eco" de unica folosinta!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde varro.levente » 05 Sep 2014, 00:37

Am facut un video despre metoda care folosesc eu. Limba romana nu este limba mea materna, scuzati-ma cum vorbesc. Deci aici gasiti video: https://www.youtube.com/watch?v=P9egCvmBvh4 Sper ca v-am ajutat. Succes si o zi buna
varro.levente

Mesajde mausica » 05 Sep 2014, 09:21

varro.levente scrie:Am facut un video despre metoda care folosesc eu. Limba romana nu este limba mea materna, scuzati-ma cum vorbesc. Deci aici gasiti video: https://www.youtube.com/watch?v=P9egCvmBvh4 Sper ca v-am ajutat. Succes si o zi buna

La modelul de hranitor tip uluc daca albinele stau calare in hranitor(tu nu ai cum sa vezi asta)cum procedezi?Torni peste ele siropul?Am incercat si eu(am turnat prin sita insa daca nu am dat putin fum a fost jale).La cel de al 2 nu are nici o treaba oricum ai proceda.Din hranitoarele probate de mine pana acum cele mai simple si eficiente sunt: galetuta de smantana si galeata de 4-5 kg(intorci una din asta in cap si ai stimulare/complectare cat vrei tu,in functie de cate gauri ii dai.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde varro.levente » 05 Sep 2014, 11:05

Pana acum nu am avut probleme cu asta. nu prea am gasit albine moarta in hranitor, max 2-3 bucati. Si eu am vrut sa incerc hranirea cu galeata, dar pana cum nu am apucat
varro.levente

Mesajde proapis13 » 17 Sep 2014, 18:35

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 18 Sep 2014, 05:36

proapis13 scrie:Alimentator spaniol :!:
https://www.facebook.com/video.php?v=301171226755329

1. Cati dintre noi au "curajul" sa faca asta?
2. Tipul acesta ne "invata sa fim darnici cu aproapele nostru".

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 29 Sep 2014, 14:43

Interesant hranitorul :!:
Fişiere ataşate
hranitor cu dopuri.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA