Horia, contribuie mai si tu cu ceva. Scris, poze, film, orice doresti.
La subiect.
lucky5strike scrie:Dragii mei, ce face parte din ansamblu, ramane la mine. Eu sunt facut sa discut tehnica de lucru, nu sa ma pierd in imagini. Fiecare face cum doreste.
Ca sa raspund, la ora asta, pot avea acolo 60 de unitati, pot avea 300... Gruparea familiilor in octombrie-martie, e avantajoasa, intervii mai usor. Tratamente, schimb de matca, hraniri, mentinere vetre, nesfarsitele drumuri. Vara sigur nu exista asemenea variabile. Ce am vrut sa arat este rutina de acolo, familiile cu mici exceptii arata la fel. Roii ierneaza tot la fel. Dar aia au intre 5-6 rame bune de albina. Cand mai ajung, oi face si la cativa roi. Candva aveam obiceiul sa mai iernez roi la diafragma dubla. Acum spun ca nu merita sa te incurci cu nimic sub 6 rame de albina.
Temperatura la pozat sa fi fost 15 grade. Familiile din poza, cu ajutor de sus, vor avea la 15 martie cam 8 rame bune, si ar trebui sa mai discut cu cuibul danselor, sper, prin august.
Eu as vrea peste doi ani sa le deschid cuibul, dar, tratamentele, cate un FA, natura mai... lucreaza si atunci trebuie sa mai bagi mana sa indrepti cuibul.
andrei_calinescu scrie:Domnule Nae, nu cred ca are domnule importanta cate postari are Horia.
popageorgian scrie:carpatina noastra NU INTRA IN IARNA CU MAI MULT DE 6 R DB !!!! vorbesti de roi pe 5-6 r db? si fam di foto sus 10r ? hai sa fim seriosi!!!!!!!!!!
andrei_calinescu scrie:Ce bine era la fructiferi.
Florin Dobre scrie:Ca o umila parere...
Cand privim cuibul unei familii de sus, ne putem face o parere; vedem cate intervale sunt ocupate si cat de bine sunt ocupate(pe toata lungimea sau mai putin)...
Dar ne putem insela asupra populatiei reale. In cazul foliei e logic ca albina sa se adune sus la caldurica. Iar in jos rama se poate sa fie goala.
Inainte dadeam pe spate cand vedeam foto cu un stup negru de albina sus. Acum sunt mai circumspect...vreau sa-l vad si din lateral.![]()
Eu sunt inca in liga mica...media pe stupina acum e la 5 rame DB.
Florin Dobre scrie:In cazul foliei e logic ca albina sa se adune sus la caldurica. Iar in jos rama se poate sa fie goala.
7Rame scrie:popageorgian, imi pare rau, dar vulpea cand e departe de struguri, spune ca nu sunt copti!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori