Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 14:03

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 14:08

lucky5strike scrie:Stuparul din ce traieste, Nae? Din activitatea familiilor autosuficiente. Tu daca ai fi albina, din ce familie ai vrea sa faci parte?

Eu .. sunt .. mai nae .
Pt ca nu ma cunosti ai sentimentul ca ''bat '' in d-ta , NU , pe d-ta te respect = nu te cunosc , dar se vede din postari ca muncesti /produci + valoare si nu dormi in c*r .
Ca empatizezi cu ''nenea''acesta = e dreptul d-tale .
Ai vazut macar un interviu cu Tiriac ?
nae

Mesajde Jean Valjean » 19 Oct 2014, 14:09

Dupa ce am urmarit filmul postat de luckystrike, am urmarit si Apelul catre natiune, postat acum trei zile.
Daca in ceea ce priveste scopul imediat al acestui domn, anume construirea unei imagini si cresterea notorietatii publice, lucrurile sunt destul de clare, in privinta scopului final putem avea doar banuieli.
E prima data cand il ascult pe Calin Georgescu si am impresia ca spune in mod clar si concis ceea ce orice om rezonabil stie dar nu poate sa exprime sau nu are vizibilitatea necesara. De fapt el nu spune decat ceea ce noi stim deja, bazandu-se pe faptul ca in general, oamenii ii plac pe cei cu idei similare si-i dezavueaza pe cei cu pareri diferite. Aceeasi impresie pe care mi-o lasa si Andrei Plesu, un intelectual gustat nu pentru ca vine cu idei inovatoare, ci pentru stilul savuros si elegant in care exprima ceea ce orice om de bun simt intelege ca asa e.
Prin urmare discursul dumnealui, al domnului Georgescu, desi mobilizator intr-o anumita masura, nu aduce nimic nou prin idei si nici spectaculor prin stil iar acel Apel catre natiune imi ridica cateva semne de intrebare, printre care si in ce calitate face domnia sa apel catre natiune? Desi calitatea de cetatean al unei natiuni iti permite sa faci un apel catre ea, totusi e nevoie de mai mult de atat pentru ca apelul tau sa nu se umple de ridicol.
Ca sa nu mai spun ca in acest apel repeta exact fraze rostite in timpul acelei conferinte, ca intr-un program de campanie electorala.
Prin urmare, intrebarea mea e: ce vrea/urmareste acest domn?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 14:11

lucky5strike scrie:Daca vrei abrambureala...

Daca vreau imi iau eu ce si cand vreau .
Nu am treaba cu d-ta , vrei sa-ti desenez , pot .
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 14:21

Fratilor, fiecare se indoapa cu ce crede. Eu de exemplu nu ma pot indopa cu clasa politica actuala... cu mitocani gen base, mazare, vanghelie, firea, cocos, bla-bla

Una peste alta, la sate educatia si sanatatea sunt praf in tara asta. Economia e jalnica, sa importi atatea alimente, traim pe datorie... activele tarii sunt luate cu japca de banci, multinationale sau mai nou, persoane fizice. Si cand vine unul si se arata preocupat de treaba asta, ca Georgescu... il respingem, ca... ne intrebam ce scop are. Mi se rupe, cata vreme e evident ca atinge niste probleme pe care oamenii politici actuali le fac uitate.

Faptul ca repeta oarecum discursul, e absolut normal. El are niste idei ancora. Performanta cere si rutina.

Orice stupar bun are un sablon dupa care intervine.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 14:29

TDI

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 14:34

Suntem satui/mintiti/tradati ... ne inecam si apare ''colacul''..., din dorinta de supravietuire mai punem botul o data ca : -arata bine, e pedant, e .. ''cineva'' = sigur e serios ; si o furi iar .
NU mai vreau OAMENI PROVIDENTIALI , VREAU o Constitutie din 10 propozitii a maxim 10 cuvinte ; o LEGE , chiar proasta,dar sa n-o schimbi 20 de ani = sa stiu ce fac - nu schimbi TVA de 2 ori intr-un an .
Ce vrea Omul = un os /echivalentul .
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 14:59

Conducerea unui stat nu se poate castiga fara propaganda. Omul nu e masina, sa retina mesajul din prima.

Ai nevoie de oameni ca sa conceapa constitutia aia.

Numeste cativa insi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Jean Valjean » 19 Oct 2014, 15:08

TDI scrie:http://capitalismpepaine.com/2014/10/17/tora-tora-tora/

Nu agreez, e un site plin de ura si cinism. E bun ca termen de comparatie, dar cu atitudinea alora nu construiesti nimic.

TDI mesajul tau era mai lung, vad ca l-ai micsorat :lol: probabil nu stiai despre ce site e vorba.

Ai citit articolul in engleza? Ai urmarit putin celebrul interviu la care se face referire?
Nu e decat reclama la cartea aia care, vezi doamne, e o revelatie.
Jean Valjean

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 15:22

lucky5strike scrie:Numeste cativa insi.

Nu pot ,eu doar comentez ce simt , recunosc ca nu simt mereu bine si ma insel des .
Chiar ma mir ca nu m-ati luat la ture ca sunt ''gica contra ''. :D
Eu nu ofer solutii ,nu caut recunoastere ,eu .. am un drum particular :( , neinteresant pt dv si pt natie cu atat mai mult.
Am regasit in dv o familie , un grup care excelati = asta ma revolta, ma determina sa fiu caustic cand il vad pe fratele meu /copilul meu cu gura cascata la NIMIC = la tipul din ultima banca care ragaie / trage un part si noi radem partasi fara sa-i dam suturi , ba il creditam ca lider .
Puteti ce vrea muschiul vostru si ceva in plus , doar sa vreti .
nae

Mesajde Jean Valjean » 19 Oct 2014, 15:47

lucky5strike scrie:Una peste alta, la sate educatia si sanatatea sunt praf in tara asta. Economia e jalnica, sa importi atatea alimente, traim pe datorie... activele tarii sunt luate cu japca de banci, multinationale sau mai nou, persoane fizice. Si cand vine unul si se arata preocupat de treaba asta, ca Georgescu... il respingem, ca... ne intrebam ce scop are. Mi se rupe, cata vreme e evident ca atinge niste probleme pe care oamenii politici actuali le fac uitate.

Lucky, te rog sa urmaresti inca o data Apel catre natiune.
La ce face el apel? Ca mie ii este neclar. Ce vrea de la mine?
Discursul are introducere, cuprins, dar...nu si incheiere. Un demers cu un plan, dar al carui scop scapa intelegerii.
Vine in fata mea, imi spune ce nasoala e situatia si ca el e expert. Asa si? Ce sa inteleg eu, ca vrea ceva? Ce? Sa fie prim-ministru? Poate pesedinte? Pai sa zica domnule asa, ce ii e rusine? Eu de unde sa stiu ce vrea? Tebuie sa banuiesc?

Pe Dan Puric, care in aceeasi nota are un discurs incomparabil mai frumos si mai mobilizator ,n-am vazut pe nimeni pana acum sa vina sa-l propuna presedinte. Dar de, el vorbeste de Dumnezeu, de sfinti, nu e expert si nici in clubul de la Roma (care vorbeste lumea pe la colturi ca nu ar fi o treaba prea curata pe acolo; eu nu stiu nimic, asa am auzit si eu).
Jean Valjean

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2014, 16:00

Jean Valjean scrie:La ce face el apel? Ca mie ii este neclar. Ce vrea de la mine?
Discursul are introducere, cuprins, dar...nu si incheiere. Un demers cu un plan, dar al carui scop scapa intelegerii.
Vine in fata mea, imi spune ce nasoala e situatia si ca el e expert. Asa si? Ce sa inteleg eu, ca vrea ceva? Ce? Sa fie prim-ministru? Poate pesedinte? Pai sa zica domnule asa, ce ii e rusine? Eu de unde sa stiu ce vrea? Tebuie sa banuiesc?

La un moment dat intr-un clip este subliniat ca i s-a propus functia de prim ministru si a refuzat-o fiindca la acea vreme nu i s-au acceptat conditiile.
Probabil ca acum intrevede posibilitatea unei oferte care sa-i satisfaca ideile.
:idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 16:01

Sau a renuntat la o parte din idei.
TDI

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2014, 16:03

Sau asa Daniel...probabil considera ca se poate mula pe oferta politica existenta acum. :)
Pentru asta e nevoie sa fie cunoscut cat de cat, sa aiba notorietate persoana si mesajul. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 16:08

Jean Valjean scrie:
TDI scrie:http://capitalismpepaine.com/2014/10/17/tora-tora-tora/

Nu agreez, e un site plin de ura si cinism. E bun ca termen de comparatie, dar cu atitudinea alora nu construiesti nimic.

TDI mesajul tau era mai lung, vad ca l-ai micsorat :lol: probabil nu stiai despre ce site e vorba.

Ai citit articolul in engleza? Ai urmarit putin celebrul interviu la care se face referire?
Nu e decat reclama la cartea aia care, vezi doamne, e o revelatie.

Stiam despre ce site era vorba, probabil mi l-a editat lucky5strike, l-a considerat reclama. Sunt de acord ca site-ul ala e plin de ura, dar ca si CVT, unii porumbei eliberati nu sunt opere literare. Înafara de cursa inarmarilor, reinceputa cu sârg, conflictul cu califatul etc. nimic nu ar mai fi putut opri un declin.
E chiar logic daca urmaresti celelalte crize si contextul in care au apărut.
Daca au ajuns astia sa scada pretul barilului de petrol... e grav. Cauzele nu pot fi decât artificiale, dar repercusiunile vor fi reale.
Războiul previne crizele si slava săracilor ca sunt suficiente începute.
UE, incet-încet se dovedeste o utopie, din păcate.
TDI

Mesajde Jean Valjean » 19 Oct 2014, 16:15

Florin Dobre scrie:La un moment dat intr-un clip este subliniat ca i s-a propus functia de prim ministru si a refuzat-o fiindca la acea vreme nu i s-au acceptat conditiile.
Probabil ca acum intrevede posibilitatea unei oferte care sa-i satisfaca ideile.

Ok, si nu poate sa spuna asta clar? Sunt expert si cred ca pot scoate Romania din rahat, prin urmare luati in considerare si persoana mea cand va ganditi la un prim-ministru?
Mie-mi lasa impresia omului care vine sa-ti ceara bani cu imprumut dar nu stie cum s-o spuna, ca-i e rusine. Si te ia pe ocolite. Dar macar ala la urma tot iti cere bani, adica isi face intr-un final cunoscut scopul.
Georgescu nu, o lasa in coada de peste.

Sa fie clar, n-am nimic cu omul. Doar ca-mi lasa impresia ca nu vrea sa-si asume nimic si asta denota slabiciune.
Jean Valjean

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE