mellis scrie:Mâtcile zburdalnice tare abia le-am mai pus in cutie.
mellis scrie:Salutari,
regula de baza - daca nu gasesc matca - NU SCUTUR - mi-am invatat lectia..
mellis scrie:Salutari Yulian!
Am făcut 5 roiuri din 5 familii, o rama cu puiet căpăcit, una cu miere si una cu păstură.
Din fiecare am scuturat 2 sau 3 rame cu albina după diafragma..
Familiile de productie nu poți sa le muti la nimereala decât daca vrei sa le strici, eu am reușit..
Din 5 de dimineața am început cu 3 ca la carte, găsit matca, pus deoparte si apoi scuturat..
Am fost întrerupt o ora, apoi ultimii 2 i-am orfanizat, familii bune de cules la floare, care își scoate incet petalele..
Unul a primit matca înapoi, al doilea va fi unit cu un roi..
Am o lecție strașnică, emoții, supărare, le-am mai dres dar tot la capitolul prostii sunt..
Sănătate..
mellis scrie:Sanatate Gaby,
In apicultura regulile se schimba mereu. Cele de mai sus sunt ca la carte - daca vrei sa nu ai emotii deloc (minime)...Mereu se poate si altfel cu succes, greseli facem (fac) mereu, nu imi amintesc sa le repet, mereu unele noi, dar cum anii trec si mintea se increteste, cine stie..
Da-mi un sfat cum sa fac altfel ca la carte sa nu pierd o matca noua cu siguranta mare - ce doresc sa o introduc in familie de baza sau roi?
Multumesc
Numai de bine...
mellis scrie:Salut,
Multumesc mult de sfaturi. Am sa rumeg la ele, mai ales ca trebuie sa unesc o familie orfanizata cu un roi. Ma gandesc sa pun matca in cusca si stropite bine cu tuica si sirop.
Sper sa imi iasa socoata..
Sanatate..
sebastian todor scrie:Salut. Ai un topic foarte frumos.Bafta cu introducerea matcilor.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori