Sal'tare!
Optiunea mea politica o stiti dar cand auzi ca exista muuuulta lume care gandeste la fel parca, parca...Asteptam sa ne aresteze!

...
..."Ieri la A****n,un angajat isi cumpara o paine.Observ ca ii scaneaza legitimatia si deduc ca are reducere.Il intreb cat au reducere:
El: "5 la suta" si rade...
Rad si eu si ii spun ca,credeam ca vreo 30 la suta...
El: " nu ne dau domle astia asa ceva,fii serios,nu dau nimic gunoaiele" urla,toata lumea il auzea.
Dau din cap si zic ironic : "buna reducere" dar n am vrut sa i fac probleme omului asa ca n am mai dezbatut.Mai incolo cand sa ies,ii prezint paznicului bonul si plasa cu,cumparaturi,caci luasem mancare gatita de la cantina si deci nu o platisem la casa.
Langa paznic, "amicul meu angajat A****n" ,ii spune zambind colegului paznic: " uite pe domnul ar trebui sa l punem manager la noi ca ne ar da 30 la suta reducere" si rad amandoi,rad si eu si i raspund ca nu cu manageru trebuie sa aiba ei treaba pt asa ceva ci cu sindicatul.
La care cei doi imi raspund,parca intr un singur glas: " Ce sindicat domle?! Vezi ti de treaba! Nu exista asa ceva,decat teoretic,te zboara imediat astia! Nu vedeti ce salarii dau?"
Eu: "te da afara daca te aude cu sindicate,ha?"
Ei: "Absolut! Nu exista asa ceva,nimeni de aici n are nici o tangenta cu sindicate!" Cei doi erau evident revoltati dar si resemnati in acelasi timp...
Inainte sa plec,mai lansez,curios de raspuns "o provocare celor doi": "No,dvs ati vrut capitalism,voi,generatia voastra (40-50 de ani azi) ati facut revolutie!"
Unul din cei doi(cel cu reducerea): "Eu nu! Am trait bine inainte de 90 si am spus tot timpul ca a fost mai bine,desi eu ma descurc si acum,mai fac si altceva pe langa serviciu asta!"
In jur inca cateva doamne trecute de 50,se solidarizeaza si ele cu raspunsul: "era mai bine,era o viata mai linistita" , "eram mai oameni" adauga alta, "acuma ne mancam intre noi".
Zambesc si salut politicos,lasand balta "mica revolutie" pe care o iscasem,mai ales vazand ca "revolutionarii",apartineau toti generatiei care se indreapta cu pasi repezi inspre varsta a3a in timp ce tinerii angajati A****n(cativa chiar cunoscuti din cartier) si nu doar angajatii treceau impasibili si dezinteresati de subiect.Resemnati la viata lor de invinsi ai societatii burgheze,sperand probabil cu totii la o zi in care vor da lovitura si ei ca cei pe care ii vad in masini luxoase pe strazile marelui oras intelectual ,Cluj Napoca.. Totusi am constatat cu placere inca odata ca Pcr ul ar avea destui sustinatori si azi dupa 25 de ani de propaganda anticomunista.Iar existenta unei miscari comuniste ar face multi tineri sa si constientizeze existenta sociala si intresele de clasa! Dar deocamdata Pcr ul nu exista si ni se si pregateste o lege care va baga comunistii la puscarie,mai trebuie doar aprobata,proiectul e deja la parlament!"...