Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2016, 17:26

Stiu ca autoritatile romane se dadeau peste cap pentru relatii cat mai bune cu Basarabia. Ca propaganda de la voi sau cea rusa insinua o posibila "agresiune" romana, stiu, dar nu am auzit sa fi spus presedintele vostru asa ceva.
De curiozitate, aveti si voi ziare pe net, poti sa pui un link cu aceasta afirmatie?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vevidadra » 05 Ian 2016, 17:34

Salutare !

http://www.ziare.com/vladimir-voronin/r ... bia-721640

Îmi cer scuze de cifra greșită. Scriu repede și nu am avut timp de verificat. Cu memoria de mult timp nu prietenesc.
vevidadra

Mesajde nae » 05 Ian 2016, 17:52

Sper ca discutiile noastre nu se vor ETALON ; nu stapanim adevarul nici trecut si nici prezent .
Fetusul aude sunete => ca este manipulat inainte de nastere de ''limba '' auzita la radio .
Ungurii-ro vor autonomie dar nu au resurse ,sunt doar bisnitari electorali .
Moldovenii-m sunt saraci si spera sa suga de la doua oi , sper sa reusiti .
Nae!?, sunt o combinatie ungaro-moldoveana :( . Sunt liberal in cap dar nici pomana nu-mi repugna :)
Ca nu ma duce capul si imi place tupeul de ''bas'' sau sunt platit sa-l miros = pt fam mea sunt dispus .
Sa-l pup pe ''bas'' FIX in c*r si GRATIS ma descumpaneste , ma lasa fara repere .
Liberalismul din capul meu nu se raporteaza la VIOL , natural-rusesc sau protejat-american

Biris , birul lu' Biris nu-i RUSESC ?
:o :o :o (expresie de satisfactie nemteasca )
nae

Mesajde vevidadra » 05 Ian 2016, 17:54

Noroc !
Apropo pe 7 aprilie vama la Sculeni a fost închisă pentru a opri autocarurile cu studenții moldoveni care doreau să participe la demonstrații în Chișinău. Știți cum au făcut securiștii ? Au aprins șine de cauciuc și au chemat pompierii în vamă.Vama a fost închisă pe motiv de incendiu. Iar la Ungheni la unele Autocare au fost tăiate roțile cu cuțite. Acele persoane sînt și astăzi în serviciu și probabil vor mai slugi și alte regimuri.
vevidadra

Mesajde Shrek » 05 Ian 2016, 18:12

Pentru vevi....
Uica este ocupat asa ca o sa iti tin eu de urat! Fii atent! Eu nu stiu chiar atat de multa istorie ca am mai chiulit de la ore! Ce cautau americanii in Polonia? Este simplu! La sfarsitul razboiului, cand au vazut lagarele le-au picat plombele si acum au venit sa le caute! In tarile Baltice? Acolo le-au picat cateva avioane , tot in perioada aceeia! Le-au facut inventarul si fiindca au iesit lipsa i-au trimis comandantii sa le caute!
La Deveselu? Ehe, aici este mai complicat! Vezi tu, in Romania circula un mit! La Caracal s-a rasturnat carul cu..... genii, ca urmare a unor fenomene misterioase, de origine extraterestra. Deveselu este la o aruncatura de ..... grenada si au decis sa vina sa studieze fenomenul! Rusii sunt invidiosi si au spus ca vor transforma locul intr-o tinta nucleara, ca sa nu mai rastoarne carul cu ...... extraterestri la noi si sa mearga la ei!
Eu zic sa fii mai calm si sa nu te ambalezi prea tare cu avantajele si dezavantajele unei societati comuniste/capitaliste. Totul nu este decat o propaganda agresiva si te vad baiat istet sa faci diferenta.
Noua, romanilor ne-a trecut glontul pe la ureche in martie 1990, cand dupa ce au "mintit poporul cu televizorul" pe tema unor conflicte interetnice, eram gata gata sa o dam pe un razboi civil asemanator cu al sarbilor. Al cui este meritul ca Romania a ramas intreaga si a continuat parcursul democratic? Nu stiu si nici nu ma intereseaza! Asa ca, aveti grija cu relatiile dintre moldoveni si rusi si nu va lasati manipulati! Uneori lucrurile se rezolva de la sine. Sarbatori fericite pe stil vechi!
Shrek

Mesajde feederman » 05 Ian 2016, 19:17

Ce cauta americanii la Deveselu?! Cred ca incearca sa apere dreptul unora , de a vorbi prostii si de a face propaganda ... antiamericana.
Intre 1986 si 1989, in Romania se primea in mod legal, din Moldovskaia CCP, revista Literatura si arta, care trecea de la om la om si se citea pe nerasuflate. Aceea revista a fost un simbol si o flacara a sperantei pentru romani. Daca in 1989 romanii s-au ridicat si si-au castigat libertatea , astazi trebuie sa stim ca schimbarea destinului nostru se datoreaza si acelor oameni, care in timp ce noi ne piteam de frica in intuneric,ei putini la numar si
izolati in imperiul raului, ridicau capul si-si cereau dreptul de a fi un neam liber. Din aceea revista am aflat de uriasul patriot Alexe Mateevici, de speranta, de dorul si de disperarea moldovenilor.
La multi ani Vevidadra!
LIMBA NOASTRA
Limba noastră-i o comoară
În adâncuri înfundată
Un şirag de piatră rară
Pe moşie revărsată.
Limba noastră-i foc ce arde
Într-un neam, ce fără veste
S-a trezit din somn de moarte
Ca viteazul din poveste.
Limba noastră-i numai cântec,
Doina dorurilor noastre,
Roi de fulgere, ce spintec
Nouri negri, zări albastre.

Limba noastră-i graiul pâinii,
Când de vânt se mişcă vara;
In rostirea ei bătrânii
Cu sudori sfinţit-au ţara.
Limba noastră-i frunză verde,
Zbuciumul din codrii veşnici,
Nistrul lin, ce-n valuri pierde
Ai luceferilor sfeşnici.
Nu veţi plânge-atunci amarnic,
Că vi-i limba prea săracă,
Şi-ţi vedea, cât îi de darnic
Graiul ţării noastre dragă.

Limba noastră-i vechi izvoade.
Povestiri din alte vremuri;
Şi citindu-le 'nşirate, -
Te-nfiori adânc şi tremuri.
Limba noastră îi aleasă
Să ridice slava-n ceruri,
Să ne spiue-n hram şi-acasă
Veşnicele adevăruri.
Limba noastra-i limbă sfânta,
Limba vechilor cazanii,
Care o plâng şi care o cântă
Pe la vatra lor ţăranii.

Înviaţi-vă dar graiul,
Ruginit de multă vreme,
Stergeţi slinul, mucegaiul
Al uitării 'n care geme.
Strângeţi piatra lucitoare
Ce din soare se aprinde -
Şi-ţi avea în revărsare
Un potop nou de cuvinte.
Răsări-vă o comoară
În adâncuri înfundată,
Un şirag de piatră rară
Pe moşie revărsată.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde nae » 05 Ian 2016, 19:23

feederman scrie:Ce cauta americanii la Deveselu?! Cred ca incearca sa apere dreptul unora , de a vorbi prostii si de a face propaganda ... antiamericana.

Serios !?
Adica si crezi ?
nae

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2016, 20:40

Sa nu fim naivi si sa credem ca e vorba de o pomana. Totul este Win-Win adica este castig=castigi.

Daca lor le-a convenit sa vina si sa faca baza aia la Deveselu, iar noua ne-a convenit de asemenea, e totul OK. Ca nu le convine rusilor? E treaba lor si n-au nici un drept sa se amestece.

Acuma... deh, am vazut si faze in care daca am ceva de vandut, sunt un escroc. Umblu dupa bani.Ba chiar si daca dau gratis... cine stie ce urmaresc, dar fie iertat, cu conditia sa ma port frumos.
NorMal ca nu vin nici americanii, nici rusi si nici nimeni sa ne dea ceva sau sa ne ajute, numai asa, ca suntem noi frumosi si destepti. Fiecare urmareste un interes. La randul nostru urmarim si noi un interes. Cand interesele astea se completeaza reciproc si mai ales pe termen lung, batem palma.
Mircea_63

Mesajde nae » 05 Ian 2016, 20:52

Nea M63, ce spui d-ta e frumos si corect dar ... ma uit la ''LasFierbinti'' .
Interesul celor care ''bat mana'' nu coincide cu interesul ''meu'' ; Iliescu nu a vrut bani-a vrut putere , Basul a vrut si-si .
Cand s-a terminat ''fierul vechi'' am sperat :( pana mi-au vandut anii pe care inca nu-i am si mi-au indatorat nepotii pe care nu-i am :shock: , pt o ''geanta''.
Care e interesul meu sa stau capra ?
Ultima oară modificat de nae pe 05 Ian 2016, 21:07, modificat 1 dată în total.
nae

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2016, 20:57

vevidadra scrie:
proapis13 scrie:
vevidadra scrie:Pe lîngă asta nu uitați că Romania nu are hotarele stabilite și se află în vecinătate cu zone de conflict.

Si atunci care sunt hotarele Romaniei :?: :?
Asta doar ....daca poti sa si traduci din moldoveneasca in romana.... ;)

Întrebarea asta puteți să o puneți lui Voronin Vladimir Nicolaievici pentru că el mereu alerta cetățenii Moldovei că există pericol de agresiune din partea Romaniei.

O DAI COTITA ACUMA ....SA-TI FIE RUSINE ...rumane... :oops:
Iar tu ar trebui sa re rezumi doar la APICULTURA...si sa nu te mai bagi unde nu-ti fierbe oala...
sau pe intelesul tau...daca NU STII despre ce este vorba ...mai bine TACI... :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 05 Ian 2016, 21:56

Ce faceti mai, nationalistilor, va certati care are dreptate? Toti aveti dreptate. ;)

Beleaua e ca n-are cine sa ne reprezinte... s-au de-o fi, umbla ca marfarul... :(
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 05 Ian 2016, 22:03

Federe, tu, care esti mare fan Iohannis, s-o fi intors domnu' presedinte cu ceva idei de prin Florida. Cum, si cu ce?

Uite, eu stiu de doi insi care s-au intors din Florida.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2016, 22:17

proapis13 scrie:
vevidadra scrie:
proapis13 scrie:
vevidadra scrie:Pe lîngă asta nu uitați că Romania nu are hotarele stabilite și se află în vecinătate cu zone de conflict.

Si atunci care sunt hotarele Romaniei
Asta doar ....daca poti sa si traduci din moldoveneasca in romana....

Întrebarea asta puteți să o puneți lui Voronin Vladimir Nicolaievici pentru că el mereu alerta cetățenii Moldovei că există pericol de agresiune din partea Romaniei.

Iar tu ar trebui sa re rezumi doar la APICULTURA...si sa nu te mai bagi unde nu-ti fierbe oala...
sau pe intelesul tau...daca NU STII despre ce este vorba ...mai bine TACI... :oops:

Mariane, ca tovaras de Poiana spun: esti cam dur! Nu cred ca Vevidadra are intentii rele sau dusmanoase sau ca e mai putin roman decat noi. Cred ca doar sunteti pe lungimi de unda diferite. :roll:
Mircea_63

Mesajde vevidadra » 05 Ian 2016, 22:43

proapis13 scrie:
vevidadra scrie:
proapis13 scrie:

Si atunci care sunt hotarele Romaniei :?: :?
Asta doar ....daca poti sa si traduci din moldoveneasca in romana.... ;)

Proapis 13 mai inervat puțin !
Da, Romania a fost primul stat care a recunoscut r.Moldova. Dar nu a fost semnat nici un Acord de frontieră cu r.Moldova. S-a găsit Voronin să înainteze acest acord, însă Romania a refuzat să-l semneze. Iată de ce scrieam că Romania nu are granița determinată. Și de acea am scris să puneți întrebarea lui Voronin. Romania astăzi trăiește după tratatul încheiat între doi criminali de război Stalin-Hitler. Unirea va fi cu toate că rușii au rămas special în Transnistria, îsă mai trebuie să treacă timp. Băsescu a fost unul din președinții Romaniei care a făcut cel mai mult pentru recuperarea teritoriului.
vevidadra

Mesajde Shrek » 05 Ian 2016, 22:58

Cred ca se numea........ Ribentrof-Molotov si se spunea "Pactul". Daca va place atat de mult baselu' nost' luati-l la voi! Vi-l dam mocca! Cu frate cu tot! Si cu Nuti! Cum ar fi sa o vezi maine in ajun cu colindul: primiti cu capra!?
Shrek

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2016, 23:04

Era un colind care se incheia cam asa:
"si nu uita romane sa fii drept!"

Ca nu-ti place de Nutzica, ca ai boala pe Sfantul Boc Izvoratorul de Bir (la asta-i sunt nas :lol: ), dar cand are Base vre-un merit, de ce sa nu recunosti? :?
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE