Vevidadra, daca te uiti putin prin Istorie observa cat de extraordinar s-a ridicat Crestinismul. Fara demonstratii, fara maidan! In liniste! Cand s-au trezit autoritatile de atunci si au inceput sa "taie capete", Crestinismul crestea ca balaurul din poveste. Ii tai un cap si rasar altele trei in loc. Cu cat era mai combatut, cu atat se dezvolta mai rapid si puternic. Insa fara sa fie violent!
Asta-i una!
Elementele radioactive sunt atomi care explodeaza printr-o reactie nucleara la nivel atomic. Emite niste radiatii, poate face ceva rau in timp indelungat unei vietati aflate la mica distanta. Se numeste radiere. Aceste elemente radioactive, insa, daca ajung la o anumita cantitate, numita masa critica, se declanseaza acea reactie nucleara in toti atomii si rezultatul este o explozie devastatoare. Bomba nucleara (atomica).
Asta-i alta!
Luati exemplul Crestinismului! Credinta comuna o aveti. Va "contaminati" in liniste si pace intorcand si obrazul celalalt dusmanului. Va fi nevoie dupa aceea sa apara liderul care sa candideze si sa vrea ceea vreti si voi. Cine ii va putea sta in cale cand va fi ales democratic de o larga majoritate?
Mai luati si exemplul Unirii Moldovei cu Tara Romanesca. Cuza este mare erou! Asta in cartile de istorie. Altfel, un afemeiat. S-au facut lucruri de mare viziune sub domnia sa, nu stiu daca dupa mintea sa sau dupa cea a colaboratorilor (Kogalniceanu si altii). Insa fara poporul care sa il voteze nu putea face absolut nimic.
Pot sa stea maretii Cuza Voda pe toate gardurile si... nada, niente, nimic. Poporul trebuie sa atinga "masa critica".
Pe de alta parte... si romanii din Romania trebuie sa devina de asa fel incat cei de la voi sa-si doreasca sa se uneasca cu noi.
Oltenii sunt cei mai grozavi, smecheri, descurcareti si intotdeauna au dreptate, ardelenii sunt cei mai harnici si civilizati, moldovenii sunt mai buni decat ceilati doi, mai cultivati, destepti, credinciosi, drepti urmai ai lui Stefan. Banatenii... e clar, de fapt ei sunt fruntea. Ca romani insa... ori se vad buricul universului si intemeietorii omenirii, ori cei mai de nimic.
Cum crezi insa ca va vad pe voi?

Asa ca dupa o eventuala unire... va veni o perioada de vulnerabilitate. Ursul va profita de acel "dezbina si cucereste".
Sa dea Dumnezeu... si s-auzim de bine!

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)