Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde patrascu » 13 Mar 2016, 12:43

Donbazil scrie:
P.S...Iobagii aveau stupi!....Paniemaiu?.....

La Triest era locul de întâlnire al negustorilor de ceară din Asia Mică, Polonia, Rusia, Principatele Române etc. Preţul se stabilea în funcţie de sosirea cerii moldoveneşti, a cărei calitate şi parfum servea ca etalon pentru ceara din alte ţări. În notele de călătorie ale abatelui italian Domenico Zanelli se menţiona „…ceara românească are mare trecere în portul Triestului şi e atât de abundentă încât pe fiecare an se pune în comerţ 400.000 kg. De asemenea consulul francez la Ioanina, Parqueville, scria că se cumpărau 338.700 kg de ceară provenind din Moldova, Ţara Românească şi Bosnia
http://www.slideshare.net/eurohonig/din ... c-si-colab

aveau si altii :D
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde csaa » 13 Mar 2016, 12:48

Sa inteleg ca iobagii transilvaneni erau mai....decat serbii ragateni????? Mai cu staif??
csaa

Mesajde Shrek » 13 Mar 2016, 14:34

Donbazil scrie:Salut!

Istoria asta ne mananca dom'le!

Pai cum sa inteleaga un regatean sau un moldovean ca un "iobag" ardelean avea casa din piatra sau din barne, cu mai multe odai, sura si acareturi si cateva perechi de boi si cai, afara de alte animale in gospodarie?....Cum sa inteleaga, cand pe la ei iobagii locuiau in bordeie ....
....

Da' vezi matale ca inca de atunci "iobagii olteni" aveau case eco, independente energetic si traiau in deplina armonie cu natura! Acum unii dau bani grei sa isi construiasca locuinte eco si mai si primesc subventii pentru asta!
Shrek

Mesajde Donbazil » 13 Mar 2016, 23:36

Donbazil

Mesajde cristian bh » 14 Mar 2016, 09:30

[urlnew=] http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima- ... 31.html?mo [/urlnew]
cornelioandanciu scrie:
csaa scrie:Sa inteleg ca iobagii transilvaneni erau mai....decat serbii ragateni????? Mai cu staif??

Cei mai tari iobagi din lume, domnule ! :lol: Pe primul loc ! In fiecare an primeau premiul intai cu coronita ! Cand uitau grofii sa le dea premiul, se rascula Horea, Closca si Crisan ! Ce mai, tari de tot ! cred ca aveau si BMW-uri, dar nu se spune, sa nu se simta prost iobagii ceilalti ! Cei mai tari !

Erau cei mai cu mot,....cei mai ...si mai...si mai....si mai! :lol:
Musai s-o recunoasca si regatenii! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde csaa » 14 Mar 2016, 17:35

Sa inteleg ca in fum nu le puneau doar ardei iute, le puneau si.....canepa!?
Da frate! Asta civilizatie!
Nu te ....calca cu roata, simplu, ca in Valahia! Te calca cu roata de BMW!!! CIVILIZATIE!!!
Radem noi, radem, dar deja dam cu sapa prin pantatiile altora, numai ca (inca) nu recunoastem.
csaa

Mesajde mircea.costache » 15 Mar 2016, 17:50

Buna ziua.

Daca un singur cuvant este adevarat, traim doar pentru a nu recunoaste PROSTIA,SISTEMUL,.....
Alina Petre,: „De ce am tăcut? De FRICĂ, mi-au spus că LEGEA SUNT EI”
SCRIS DE STIRI EXTREME PE MARȚI, 15 MARTIE 2016
PUBLICAT ÎN: POLITICA
Alina Petre, fost noră a lui Virgil Măgureanu, revine cu noi dezvăluiri despre „abuzurile” la care a fost supusă. „Fosta familie mi-a transmis că dacă spun ceva din câte […]

Alina Petre, fost noră a lui Virgil Măgureanu, revine cu noi dezvăluiri despre „abuzurile” la care a fost supusă. „Fosta familie mi-a transmis că dacă spun ceva din câte am văzut, mă vor distruge!”, scrie fosta nora a lui Virgil Măgureanu.

Vă prezentăm integral mai recent mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

Am fost întrebată de ce am stat așa mult până să depun informații la DNA.
Spun deschis, de FRICĂ!
Am început de aprox 2 ani să ajut autoritățile în diverse dosare, dar după prima vizită, fosta familie mi-a transmis că dacă spun ceva din câte am văzut, mă vor distruge!
Mi-au mai spus că legea sunt ei în această țară și că oricum nu voi rezolva nimic. Sincer, nu am mari speranțe că se va rezolva ceva, eu îmi fac datoria de a spune ce am văzut.
De altfel, dau doar câteva exemple prin care mi-au și arătat ce putere au încă:

1. În data de 18.12.2014 familia Măgureanu a început un proces împotriva mamei mele pretinzând că dânșii sunt proprietarii reali ai terenului și casei ei!?!? Nu au prezentat nici o probă și totuși procesul a început și continuă într-un mod ciudat. Uneori Virgil Măgureanu intră, înaintea procesului, în biroul judecătoriilor. Alteori, judecătoarea, la cererea foștilor socrii, dă pe toată lumea afară din sală, inclusiv avocații, și pune presiune pe mama mea, rămasă fără apărarea prevăzută de constituție.

2. Marian Măgureanu, a schimbat încuietorile casei mamei, aceasta a depus plângere la poliție. După ce Poliția Snagov a încadrat cazul la „tulburare de posesie” și ulterior „violare de domiciliu”, brusc au cerut Parchetului Ilfov clasarea cazului. Parchetul a dispus clasarea cazului neluând în considerare declarațiile contradictorii și false ale lui Marian Magureanu, iar procurorul șef a emis o soluție pe care îmi permit să o cataloghez drept o mare confuzie voită între bunul mamei și bunul deținut în comun de mine și fostul soț. Mama a atacat din nou decizia….

3. M-am trezit cu conturile personale blocate, inclusiv contul de alocație al copilului, pentru o presupusă datorie a unei firme a soțului către o firmă de pază. Aceasta firmă avea un contract de pază pentru niște vile, ale firmei lui Marian Măgureanu, de la Predeal. Cum au reușit? Nimeni nu înțelege, dar trebuie să mă judec și cu firma Allistar Security.

4. Actele firmei mele au ajuns în seiful lui Virgil Măgureanu, iar când le-am cerut, dânsul mi-a transmis că „dacă vin, voi face cunoștință cu asfaltul, de la etajul 3″

5. Acum câteva luni, mașina pe care o foloseam a dispărut din fața casei, am aflat ulterior că a luase fostul soț. Precizez că îmi schimbasem domiciliul curând și în mod normal nu ar fi avut de unde să știe unde locuiesc, decât dacă aș fi fost urmărită.

6. De 2 ani, sunt urmărită aproape continuu, în țară și în afara ei. Fostul soț a postat poze cu mine pe profilul său de facebook, făcute într-un spațiu privat,undeva, în afara țării. Am depus plângere la poliție, dar iarăși nu am mari speranțe….

7. După ce am fost în fosta locuința (sunt singura persoana care are domiciliul legal acolo) pentru a lua cateva din lucrurile copilului, mi s-a făcut plângere penală pentru spargere de locuință și furt de către Maria Măgureanu. Reacția poliției a fost toatal exagerată, am fost dusă aproape pe sus la secție pentru declarații, iar fostul soț îmi transmitea ironic informații care ar fi trebuit să rămână doar la poliție. A durat un an până să se claseze cazul din lipsă de probe. Ca și completare, Comisarul Lupu de la Secția 2, care a instrumentat cazul, a fost arestat și sudpendat din funcție pentru abuz în serviciu…

8. Fostul soț mi-a intentat proces, cerându-mi daune de 10.000 de euro, pentru că îl denigrez. Un nou proces, timp și bani pierduți…..

9. În pofida proprietăților și luxului afișat de Familia Măgureanu, judecătorii au stabilit, în urma unei judecăți „drepte și echitabile”, o pensie de 69 ron pentru copilul nostru.

Toate acestea sunt doar o parte dintre presiunile la care sunt supusă pentru a păstra TĂCEREA…

COMENTARIILE SUNT DE PRISOS.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde mircea.costache » 15 Mar 2016, 20:38

Asa este.Ni se pare noua ca este rau in general.Vedeniile noastre sunt de vina de cum merge societatea.Fuga la doctor pentru medicamente ,ne ajuta sa nu mai simtim,vedem,observam,gandim,judecam,....etc.,.SOLUTIA sunt doctorii si doctoriile.
S-ar putea sa ni se para pretul prost la miere si multe altele.PAREREA va fi de vina.

OK. Tot inainte MAFIOTI.Aveti in tara niste prosti.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde cristian bh » 15 Mar 2016, 22:09

mircea.costache scrie:Asa este.Ni se pare noua ca este rau in general.Vedeniile noastre sunt de vina de cum merge societatea.Fuga la doctor pentru medicamente ,ne ajuta sa nu mai simtim,vedem,observam,gandim,judecam,....etc.,.SOLUTIA sunt doctorii si doctoriile.
S-ar putea sa ni se para pretul prost la miere si multe altele.PAREREA va fi de vina.

OK. Tot inainte MAFIOTI.Aveti in tara niste prosti.

SOLUTIA,..ar mai fi,cititul orice de oriunde si inghititul pe nemestecate! ;)
In cazul asta,ma indoiesc ca mierea si doctorii mai ajuta! :oops:
cristian bh

Mesajde cristian bh » 15 Mar 2016, 23:07

Noroc cu sistemul!(costacche)
El ce tot incearca sa ne dezmorteasca!
cristian bh

Mesajde Shrek » 15 Mar 2016, 23:13

Te-ai crezut prea important?! Nu intereseaza pe nimeni de pensia unora!
In alta ordine de idei, nu pot fi de acord cu tine in prvinta principiului contributivitatii! Daca un medic studiaza 22 de ani si lucreaza in sistemul bugetar 35-40 de ani cu salariile de acolo sa aiba o pensie mai mica decat a unui sofer care a studiat 10 clase plus 2 ..........saptamani scoala de soferi dar care a tras de covrig 40 de ani? Nu este nici corect si nici moral! Zic io! Cat despre parlamentari, le-as dedica melodia lu' Victor Socaciu! Aia cu " aia hoti, astia hoti, ........"
Shrek

Mesajde csaa » 16 Mar 2016, 08:15

Mai intai va intreb cum priviti pensiile si cum intelegeti fondul de pensii? Ca fiind ce?
csaa

Mesajde akmm » 16 Mar 2016, 08:15

E rea mai bine ,,inainte''.Toti egali frate.Numai securistii de asuprea.Acum toti vor mult.Si au si tupeu.Ia plecati bai din tara daca nu va convine...Textul e un pamflet si nu implica discernamantul celui care l-a scris.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde akmm » 16 Mar 2016, 08:19

csaa scrie:Mai intai va intreb cum priviti pensiile si cum intelegeti fondul de pensii? Ca fiind ce?

Fondul de pensii e un ceaun de unde mananci mai pe saturate daca ai lingura mai mare.E un fel de troaca de porci de unde mananca mai mult porcul care ii da pe ceilalti la o parte.Poate apucam sa vedem si taiat porcul asta de care vorbim, ca de regula e primul care se ingrasa.Tare mi-e ca o sa ramana de prasila...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Mircea_63 » 16 Mar 2016, 09:21

Nu e niciun fond! Pensionarii sunt platiti din contributiile celor activi. La randul lor pensionarii i-au sustinut pe cei de dinaintea lor. Fiecare generatie la randul ei isi da obolul.
Intr-o societate mereu in crestere, e perfect. Numai ca noi suntem in scadere ca populatie activa.
Asa ca putini muncesc si multi traiesc.

Se poate si asa! Nivelul de trai insa.... va fi scazut. Si totusi, salvarea poate veni din cresterea productivitatii. Asta inseamna tehnologie si calificare.

Doi parinti batrani pot fi sprijiniti mai usor de catre un singur urmas medic chirurg, decat de patru urmasi lucratori cu ziua, de exemplu.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Shrek » 16 Mar 2016, 21:01

Precizare:exemplul cu soferii si medicii a fost pura intamplare fara intentia de a leza vre-o profesie! Exemplificarea s-a dorit a fi o recunoastere a calitatii muncii unor oameni care studiaza pe bune ani de zile, indiferent ca sunt medici, ingineri, arhitecti, profesori........si care chiar lucreaza in domeniile in care s-au pregatit.
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE