Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Larve de gaselnita

Mesajde TCO » 09 Mai 2011, 21:38

Salut . Sunt incepator si deja cred ca am probleme .Pe 10 aprilie am cumparat 5 familii de albine pe care le-am instalat in stupi noi Datant pe 10 rame fund anti varooa,azi am tras suberele de sub cuib si in resturile de ceara si polen la 2stupi am gasit cateva larve care misunau pe acolo . Am verificat stupii dar pareau in regula.Ce pot sa fac?
TCO
 
Mesaje: 1
Membru din: 25 Apr 2011, 09:46
Localitate: Ceptura PH

Re: Larve de gaselnita

Mesajde un OM » 09 Mai 2011, 21:49

Din cand in cand fa curat pe table. Larve de gaselnita se gasesc in destul de multe familii. Unele dintre ele tin sub un control mai strict, altele mai relaxat. Vei cauta sa inmultesti stupii cu botci sau larve de albina din familiile care tin infestatia cu gaselnita sub un control cat mai strict. Gaselnita se inmulteste in orice colt cu resturi de ceara. Da si tu o mana de ajutor atunci cand umbli in familia de albine indepartand orice rest de ceara.
Avatar utilizator
un OM
 
Mesaje: 1941
Membru din: 24 Feb 2011, 21:57
Localitate: Prundu-Giurgiu

Re: Larve de gaselnita

Mesajde Yojen » 10 Mai 2011, 07:28

Am luat si eu 4 lazi goale ce urmeaza a fi populate si am gasit si eu gaselnita, dar am spalat bine cu soda caustica cu apa calda, urmeaza sa parlesc pe dinafara si sa kituiesc gaurile unde au bagat nasu, iar ramele le oparesc inainte de a pune foita de ceara . :twisted:
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Avatar utilizator
Yojen
 
Mesaje: 148
Membru din: 09 Mai 2011, 08:38
Localitate: com Hoceni sat Oteleni jud Vaslui


Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 71 vizitatori


cron