Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum ne vedeau americanii în anii ‘40

Mesajde patrascu » 29 Dec 2011, 17:29

Nu mai ma domniti ca nu-mi sata bine:). pt Paul - Femeia inseala nu dupa cum arata parerea mea. Nu exista curve urate? Cred ca in afara de aspectul fizic este importanta educatia pe care a primit-o.
- Sa o bati si sa o iubesti iar nu sunt de acord (o palma din cand in cand nu consider bataie). In studiu bataia=preludiu. Daca esti de acord cu asta atunci nu iti mai raspund.
-violenta fata de copil cand apare al doilea- am avut grija de un frate mai mic decat mine cu 8 ani si nu prea am avut asa niste suferinte sa ma marcheze.
O radiografie a societatii romanesti poti sa o faci vazuta de copii ca sunt cei mai sinceri(i Creanga Amintiri din copilarie sau Marin Preda Morometii)

Pt lupu lupone:) daca se poate fara domnul. este interesant subiectul Plecand de la asa studiu poate ne trezim si ne scuturam si noi ca natie macar putin. Daca veti sa vedeti cu adevarat chinurile la care a fost supus poporul asta o sa gasiti pe youtube Memorialul Durerii (rezistenta anticomunista pe mine unul m-a impresionat)
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde paul » 29 Dec 2011, 17:36

Andrei ... nu stiu de unde ai ajuns tu la concluzia ,din postarea mea ,ca ...SUNT DE ACORD !!! Am scos in evidenta faptul ca ... exemplele date de tine ... din "studiul" american ... SUNT ADEVARATE ... pentru ca le intalnim si ... in zilele noastre !!! ATAT !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde patrascu » 29 Dec 2011, 17:48

eu nu am spus ca nu le intalnim dar in mod izolat. Singurul lucru valabil sunt politicienii:) La un an sau doi dupa ce a fost adus in tara Carol I l-a chemat pe Bratianu omul care se implicase si il anunta ca vrea sa plece. Motivul cand el vorbea in parlament se dormea :)
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde paul » 29 Dec 2011, 17:58

patrascu scrie:eu nu am spus ca nu le intalnim dar in mod izolat. Singurul lucru valabil sunt politicienii:) La un an sau doi dupa ce a fost adus in tara Carol I l-a chemat pe Bratianu omul care se implicase si il anunta ca vrea sa plece. Motivul cand el vorbea in parlament se dormea :)

Andrei ... in anii '40 ,cand s-a facut "studiul" american , aceasta mentalitate era ... in floare ! Nicolae Iorga era deosebit de preocupat la vremea aceea de ... "intunericul moral si spiritual " al ... majoritatii !!! Repet este vorba de anii ... '40 .
In legatura cu dormitul in Parlament ... dupa 70 de ani ... tot la fel ! O fi ... Morpheus interesat de ... actul legislativ ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde patrascu » 30 Dec 2011, 00:29

"Era un popor brav acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii: Roma.
Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispreţ, şi a fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost şi nu va fi ruşine niciodată." (Mihai Eminescu)
patrascu

Mesajde paul » 30 Dec 2011, 00:38

patrascu scrie:"Era un popor brav acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii: Roma.
Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispreţ, şi a fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost şi nu va fi ruşine niciodată." (Mihai Eminescu)

Suflet de poet ...
paul

Mesajde jimm » 30 Dec 2011, 10:43

Domnul LUpu, ati gasit pe undeva studiul complet?
Sa vada si ochiu' meu..ca cica d'na antropooloaga a avut un moment de ratacire de 65 pagini.
jimm

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 30 Dec 2011, 11:24

jimm scrie:Domnul LUpu, ati gasit pe undeva studiul complet?
Sa vada si ochiu' meu..ca cica d'na antropooloaga a avut un moment de ratacire de 65 pagini.

-Jimm, cam așa arată cartea:
http://www.librariaeminescu.ro/isbn/1-8 ... -romanilor (nu am găsit-o încă în format PDF pt a fi descărcată).

Sunt extrem de aglomerat pe final de an. Dar tu ști că atunci când postează LU', este Eveniment Cultural... :lol:
Așa că merită să aștepți...
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde david nick » 30 Dec 2011, 13:31

Ceva de retinut si apoi vorbim de semnatara studiului
http://www.youtube.com/watch?v=exCcwE0c ... plpp_video
david nick

Mesajde patrascu » 30 Dec 2011, 14:50

"In Testamentul meu politic, daca voi mai avea timp sa-l scriu, voi spune:
Scump popor roman, sunt madru ca am facut parte dintr-o natie cu dubla ascendenta romana si daca a carei istorie a fost luminata de stralucitoarea figura a lui Traian si de jertfa marelui Decebal!
Am luptat in doua razboaie pentru gloria ta!Sunt fericit sa cobor cu cateva clipe mai devreme alaturi de martirii tai[.........]
Cer sa fiu condamnat la moarte si refuz dinainte orice gratiere. In felul acesta voi muri pe pamantul Patriei, in schimb, voi ceilalti, nu veti fi siguri daca veti mai fi aici cand veti fi morti"

Ultimele cuvinte rostite de maresalul Ion Antonescu in fata Tribunalului ce l-a condamnat la moarte.
patrascu

Mesajde patrascu » 30 Dec 2011, 15:57

nu e din anii 40 dar pe aproape. fragmentul este dintr-o scrisoare trimisa de Caragiale
"De ce sa ne facem spaima si inima rea degeaba? La noi nu e nici mai multa nici mai putina stricaciune decât în alte parti ale lumii, si nici chiar nu s'ar putea altfel. Calitatile si defectele omenesti sunt pretutindeni aceleasi; oamenii sunt peste tot oameni. Limba, costume, obiceiuri, apucaturi intelectuale si morale, religiuni - precum si toate celelalte rezultate ale locului unde au trait, ale împrejurarilor prin care au trecut - îi pot arata ca si cum s'ar deosebi mult cei dintr'un loc de cei dintr'altul; ei însa, în fundul lor, pretutindeni si totdeauna sunt aceiasi. Nu exista pe pamânt speta zoologica mai unitara decât a regelui creatiunii. Între un polinezian antropofag si cel mai rafinat european, alta deosebire hotarâta, nu exista decât modul de a-si gati bucatele. Nici un neam de oameni nu-i mai bun sau mai rau, nici unul mai inteligent ori mai prost; unul e mai asa, altul mai altminterea; dar, la urma urmelor, toti sunt la fel. Zi-le oameni si da-le pace!
Asadar, sa nu ne mai facem inima rea si spaima gândindu-ne ca lumea româneasca ar fi mai stricata decât altele. Nu, hotarât; neamul acesta nu e un neam stricat, e numai nefacut înca; nu e pân'acum dospit cumsecade. E înca nelimpezit de mizeriile seculare sub care a mocnit cu junghetura frânta; înca nu crede în dreptate; înca nu poate scoate din sânu-i pe cine sa-i poata comanda; înca nu stie de cine sa asculte - fiindca nu are deocamdata încredere în nimeni... Fript cu lapte, sufla si 'n brânza. N'a ajuns sa cumpaneasca bine ceea ce i se pune împotriva; si astfel înca nu întelege ca în mâna lui ar sta sa-si îndrepteze soarta si sa dispuna apoi de 'ntregul de ea - precum e drept si precum are sa si fie odata. "
PS Daca nici Caragiale nu putea face radiografia societatii romanesti.....putea o duduie de la mii de km in 65 de pagini :lol:
patrascu

Mesajde liviu1965 » 30 Dec 2011, 17:40

Ca " o glumita " in acest post:

Era un film in care Victor Hrebenciuc avea o replica.....ceva de genul ..." mai da-i in masa si pe americanii astia..."
liviu1965

Mesajde patrascu » 30 Dec 2011, 19:12

domunle Liviu mare dreptate aveti! Asa sunt eu mai euforic si incerc sa sustin ceva cu argumente. Cand treceti prin Copou sa-l salutati si pentru mine ca acolo am cele mai frumoase amintiri ale studentiei.
patrascu

Mesajde liviu1965 » 30 Dec 2011, 20:39

Vorba lu socru: nea Genu: toate sunt cu au fost....

Lasa frajeala si vino in Copou.

De cand nu ai mai fost?
liviu1965

Mesajde patrascu » 30 Dec 2011, 20:59

Obisnuiesc sa vin in fiecare an si am un ritual al meu. Prima oprire o fac sus la bucium sa vad tot orasul de sus iar apoi merg tinta in Copou. Iubesc tot ce este frumos in tara asta dar Iasiul este de departe pe primul loc in sufletul meu.
patrascu

Mesajde jimm » 30 Dec 2011, 21:28

patrascu scrie:nu e din anii 40 dar pe aproape. fragmentul este dintr-o scrisoare trimisa de Caragiale
"De ce sa ne facem spaima si inima rea degeaba? La noi nu e nici mai multa nici mai putina stricaciune decât în alte parti ale lumii, si nici chiar nu s'ar putea altfel. Calitatile si defectele omenesti sunt pretutindeni aceleasi; oamenii sunt peste tot oameni. Limba, costume, obiceiuri, apucaturi intelectuale si morale, religiuni - precum si toate celelalte rezultate ale locului unde au trait, ale împrejurarilor prin care au trecut - îi pot arata ca si cum s'ar deosebi mult cei dintr'un loc de cei dintr'altul; ei însa, în fundul lor, pretutindeni si totdeauna sunt aceiasi. Nu exista pe pamânt speta zoologica mai unitara decât a regelui creatiunii. Între un polinezian antropofag si cel mai rafinat european, alta deosebire hotarâta, nu exista decât modul de a-si gati bucatele. Nici un neam de oameni nu-i mai bun sau mai rau, nici unul mai inteligent ori mai prost; unul e mai asa, altul mai altminterea; dar, la urma urmelor, toti sunt la fel. Zi-le oameni si da-le pace!
Asadar, sa nu ne mai facem inima rea si spaima gândindu-ne ca lumea româneasca ar fi mai stricata decât altele. Nu, hotarât; neamul acesta nu e un neam stricat, e numai nefacut înca; nu e pân'acum dospit cumsecade. E înca nelimpezit de mizeriile seculare sub care a mocnit cu junghetura frânta; înca nu crede în dreptate; înca nu poate scoate din sânu-i pe cine sa-i poata comanda; înca nu stie de cine sa asculte - fiindca nu are deocamdata încredere în nimeni... Fript cu lapte, sufla si 'n brânza. N'a ajuns sa cumpaneasca bine ceea ce i se pune împotriva; si astfel înca nu întelege ca în mâna lui ar sta sa-si îndrepteze soarta si sa dispuna apoi de 'ntregul de ea - precum e drept si precum are sa si fie odata. "
PS Daca nici Caragiale nu putea face radiografia societatii romanesti.....putea o duduie de la mii de km in 65 de pagini :lol:

Strict acest fracment reprezinta o radiografie? Suna mai degraba a justificare!
Din toata satira lui Caragiale ai ales un fragment dintr-o scrisoare care reprezinta din punctul meu de vedere o justificare
Autocaracterizarile vor fi totdeauna subiective. Caragiale dincolo de satira a fost un patriot care a saclad'o.
Nu suntem nici mai buni, nici mai rai suntem asa cum suntem... si multe spuse de duduie ne prind!
Iti propun un exercitiu! Fa tu o radiografie sa vedem ce iese!
Studiaza tu toate sursele de informatii ce le ai, fa o sinteza si vino cu o viziune proprie concentrata in 15-20 de puncete( sa spunem) sa vedem!
Nu incerca sa o desfiintezi, fi constructiv! Ai un atuu, poate chiar mai multe: traiesti in realitate, te scalzi in informatie, cunosti Romania de 30 de ani, ai pregatire de istoric, vorbesti cursiv romaneste.... sa vedem ce iese!

Ca de multe ori pe acest forum intotdeauna vrem sa desfiintam persoana, ca e urata, ca e proasta, ca originea o transforma intr-un dusman ca ca ca... ce transmite si cuum putem fructifica e mai putin important.
jimm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE