Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde dantat » 05 Feb 2017, 15:12

In cautarea raspunsurilor pt. situatia actuala, am facut o mica statistica pt stupii unde am constatat decese majore...din cauze necunoscute inca.
mortalitate si an matca.jpg
Mortalitatea in functie de anul matcii, pe verticala greutatea estimata de albina moarta, orizontala nr. stupului, si bineinteles anul Matcii (2016 an de roi, nu de transvazare).
Hraniri-stare puiet-mortalitate.jpg
Totalul mortalitatii in functie de hranirile de toamna si starea puietului la ultima verificare. K, P+, P- (puiet in regula, pe plus, pe minus). In dreapta cifrele reprezinta kg bagate ca si completare de hrana (0,2,3,4,5,8).
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde dantat » 05 Feb 2017, 15:14

continuare...

Mortalitatea fiecarui stup in functie de starea puietului (se subintelege ca verificarea a fost in toamna, sau pe aproape ;))
Fişiere ataşate
mortalitate singulara- puiet.jpg
dantat

Mesajde mausica » 05 Feb 2017, 15:51

Hunbee scrie:
A, si ca o paranteza iernarea pe MER e cam cu schepsis. Pe un corp roi ierneaza bine, dar pe 2-3 corpuri se cam incurca si o iau aiurea in stanga dreapta, sau nu trece de pe un corp pe altul, etc.

Pai cine te pune sa iernezi roii in 3 corpuri ??? :shock: Acolo bagi familii in toata regula nu amaraciuni,altfel o iei la vale.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 05 Feb 2017, 23:02

peterneamt scrie:Dupa cercetari indelungate am ajuns la concluzia ca erbicidul total este principalul vinovat in cazul depopularii stupilor mei dar nu este singurul factor din ecuatie.... !

Am pățit-o și eu anul acesta cu ierbicidul total.
Am crezut că sunt povești.
Am lăsat niște roi lângă o fermă.
Un băiat de curte a fost pus să dea cu ierbicid pe lângă sculele lăsate pe afară, ca să nu crească buruieni.
A dat și pe lângă roi.
În 2 săptămâni roii care trebuia să-i închid în 10r 1/2, mai aveau cel mult 5.
I-am dus imediat de acolo și i-am desființat unindu-i cu alții.

A fost crunt.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde bio » 05 Feb 2017, 23:11

cristi_vidican scrie:
peterneamt scrie:Dupa cercetari indelungate am ajuns la concluzia ca erbicidul total este principalul vinovat in cazul depopularii stupilor mei dar nu este singurul factor din ecuatie.... !

Am pățit-o și eu anul acesta cu ierbicidul total.
Am crezut că sunt povești.
Am lăsat niște roi lângă o fermă.
Un băiat de curte a fost pus să dea cu ierbicid pe lângă sculele lăsate pe afară, ca să nu crească buruieni.
A dat și pe lângă roi.
În 2 săptămâni roii care trebuia să-i închid în 10r 1/2, mai aveau cel mult 5.
I-am dus imediat de acolo și i-am desființat unindu-i cu alții.

A fost crunt.

Ahha !!
..poate a-ti depasit doza de administrare. Va spun asta ca eu folosesc ierbicid Total de ani de zile in ferma inclusiv pe zona de teren unde am amplasate roiuri si nu am observat depopulari suspecte in stupina .
Pe perioada unui an cred ca dau cu acest tip de ierbicid de 5-8 ori in functie de cit de ploios este acel an .
bio

Mesajde cristi_vidican » 05 Feb 2017, 23:20

bio scrie:Ahha !!
..poate a-ti depasit doza de administrare. Va spun asta ca eu folosesc ierbicid Total de ani de zile in ferma inclusiv pe zona de teren unde am amplasate roiuri si nu am observat depopulari suspecte in stupina .
Pe perioada unui an cred ca dau cu acest tip de ierbicid de 5-8 ori in functie de cit de ploios este acel an .

Nu am dat eu, ci proprietarul l-a pus pe un băiat.
Cu 1 săptămâna înainte am lărgit roii. Aveau nevoie de spațiu.
După 2 săptămâni ar fi trebuit să progreseze.
Cei de pe vatra a doua primeau deja corpul 2 cu rame clădite.
Aceștia erau acum pe maxim 5 rame de 1/2.

Nu știu cu ce a dat. Știu doar că a fost ierbicid total.
Dumneavoastră cu ce dați?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kiloz » 05 Feb 2017, 23:28

Depinde in ce perioade a fost facuta stopirile..Daca folosesti cind este seceta,lipsa de cules,sau posibilitate formare de roua,albinele le aduna pentruca are un gust dulce, din cauza conponentelor.Este absorbit de albine exact ca picaturile de gutatie de la orice plante.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde dantat » 06 Feb 2017, 10:14

dantat scrie:continuare...

Mortalitatea fiecarui stup in functie de starea puietului (se subintelege ca verificarea a fost in toamna, sau pe aproape ;))

Cate grame de musca moarta considerati ca e in pozele alaturate ?
Ps. E una si aceeasi cantitate (ambalata si neambalata).
Acum sa vedem ce mai e si pe la analize...
Fişiere ataşate
17.jpg
004.jpg
dantat

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2017, 11:21

Erbicid total = glifosat de la Monsanto si alte......Dupa aplicare, erbicidul intra in plante si incepe sa isi faca treaba, oprindu-le cresterea. Primele rezultate se vad in aproximativ 5-7 zile, cand plantele se inrosesc, dupa care mor. PLANTELE STROPITE ARATA IN PRIMELE 4-5 ZILE CHIAR MAI BINE DE CAT ARATAU INAINTE DE STROPIRE DESII SUNT PLINE CU OTRAVA ,......OTRAVA PE CARE INCEARCA SA O ELIMINE FIE PRIN NECTAR FIE PRIN GUTATIE, CANTITATEA DE NECTAR FIIND DUBLA FATA DE PLANTELE NE TRATATE, INSECTELE O GASESC ATRACTIVA MAI ALES IN PERIOADELE DE SECETA CAND NU AU ALTE ALTERNATIVE . CAND O INSECTA INGURGITEAZA NECTARUL SAU SOLUTIA DE GUTATIE, PARALIZEAZA INSTANT SI MOARE IN CETEVA MINUTE, ASTFEL ALBINELE NU MAI AJUNG LA STUPI IAR NOI GASIM STUPII CU REZERVELE DE MIERE INTACTE, CU PUIET SI MATCI DAR FARA ALBINE ADULTE ! :oops:
peterneamt

Mesajde un OM » 06 Feb 2017, 13:12

Si credeti ca d-l Madalin va crede?
un OM

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2017, 13:56

un OM scrie:Si credeti ca d-l Madalin va crede?

Nimeni nu crede până nu vede ! Am semănat în stupină un răzor cu flori de câmp pe care le-am stropit cu Total în cursul lunii iule 2016 și am urmărit ce se întâmplă cu insectele ce se puneau pe flori .......( a fost cu scop experimental ) :( . Este la îndemâna oricui să verifice afirmațiile mele ! ;)
peterneamt

Mesajde filip » 06 Feb 2017, 14:39

Am fost si eu la stupi,au raspuns prezent toti mai putin unul.
Consumul peste asteptari,populatie OK,incarcarea intestinala in limite rezonabile.
filip

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2017, 15:08

Publicat pe 19 noiembrie 2016

Am fost de peste la Halifax Public Gardens, unde toți copacii sunt bolnavi și pe moarte .. am fost mărită într-o floare face o aproape. Am fost fotografiat o albină care a aterizat și a început să mănânce în centrul florii și a murit instantly..Yes i-am spus adevărul .. rahatul care omoara plantele omoara albinele .. Că albina a murit instantaneu și a devenit lipit de floare ... a fost atât de înspăimântător să-l vadă așa cum sa întâmplat aproape .. https: //www.youtube.com/watch? v = p79mm ...

Filmat de Daniel J Towsey, vizionarul Folk Fotograf
thevisionaryfolkphotographer.com

Glifosatul este un spectru larg sistemic erbicid și culturi desicant. Este un compus organofosforic, în mod specific un fosfonat. Este folosit pentru a ucide buruieni, în special al buruienilor cu frunze late anuale și ierburi care concurează cu culturi.

Acesta a fost descoperit a fi un erbicid de Monsanto chimistul John E. Franz în anul 1970 .. Monsanto a adus pe piață în 1974, sub denumirea comercială de Roundup, și ultima relevantă comercial brevet Statele Unite ale Americii Monsanto a expirat în 2000.

Agricultorii a adoptat rapid la glifosat, mai ales după ce Monsanto a introdus culturile rezistente la Roundup Ready-glifosat, care să permită agricultorilor să omoare buruienile fără a ucide culturile lor. În 2007, glifosat a fost erbicidul cel mai utilizat în sectorul agricol Statele Unite ale Americii ", iar al doilea cel mai folosit in casa si gradina, guvern și industrie și comerț .. Până în 2016 a existat o creștere de 100 de ori de la sfârșitul anilor 1970, în cadrul frecvența aplicațiilor și a volumelor de erbicide pe bază de glifosat, (GBHs) aplicată, parțial ca răspuns la apariția mondială fără precedent și răspândirea de buruieni rezistente la glifosat.

Glifosatul este absorbit prin frunze și minim prin rădăcini, [i transportat la puncte în creștere. Acesta inhibă o enzimă de plante implicate în sinteza de trei aminoacizi aromatici: tirozină, triptofan și fenilalanină. Prin urmare, este eficient doar pe plantele care cresc în mod activ și nu este eficient ca un erbicid pre-emergent. Un număr tot mai mare de culturi au fost modificate genetic pentru a fi tolerante la glifosat de (de exemplu, soia Roundup Ready, prima recoltă Roundup Ready, de asemenea, creat de Monsanto), care permite agricultorilor să folosească glifosat ca un erbicid postemergent împotriva buruienilor. Dezvoltarea rezistenței la glifosat din specii de buruieni este în curs de dezvoltare ca o problemă costisitoare. În timp ce glifosat și formulări, cum ar fi Roundup au fost aprobate de către organismele de reglementare la nivel mondial, preocupările legate de efectele lor asupra oamenilor și a mediului persistă. https://en.wikipedia.org/wiki/Glyphosate
Vizionați : https://www.youtube.com/watch?v=Iwonn8X4BF8&t=387s
peterneamt

Mesajde dantat » 06 Feb 2017, 17:45

Am mai gasit unul :x :x :x :evil: Aici treaba e suspecta, nu mancare, nu diaree, nu nimic, si nici zbor de curatire, urdinis liber si aerisit, doar albina moarta. Am gasit si matca (vie).
La voi tot CLANURILE DE MAFIOTI va schimba ramele si va otravesc albinele dupa metode securiste ??? sau e mostenit din tata in fiu, ca meserie??~!!!
Aveti grija ca poate va suna "sa va inrolati la SRI", cum mi s-a intamplat mie...ca asa procedeaza astia...Poate intra peste voi in casa sa va spionati vecinii, ca sunt teroristi sau dracu stie...

https://youtu.be/xVgd0DZFXLE
Fişiere ataşate
009.jpg
004.jpg
dantat

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2017, 18:46

În cazul prezentat anterior albinele au murit de foame.....probabil matca fiind bătrână a favorizat apariția unui furtișag lent și apicultorul ( singurul vinovat ) nu a verificat greutatea stupului în noiembrie- decembrie ( ridicând stupul din partea opusă urdinișului , cântărindu-l ) ! O altă posibilitate este prezența în număr mare a varroa pe albinele din cuib, fapt ce le irită, desfac ghemul și mănâncă mult ! Nu este totuna cu depopularea stupilor în sezon ( în perioada august- octombrie ) ! :roll: :roll:
peterneamt

Mesajde bio » 06 Feb 2017, 20:25

cristi_vidican scrie:
bio scrie:Ahha !!

Nu am dat eu, ci proprietarul l-a pus pe un băiat.
Cu 1 săptămâna înainte am lărgit roii. Aveau nevoie de spațiu.
După 2 săptămâni ar fi trebuit să progreseze.
Cei de pe vatra a doua primeau deja corpul 2 cu rame clădite.
Aceștia erau acum pe maxim 5 rame de 1/2.

Nu știu cu ce a dat. Știu doar că a fost ierbicid total.
Dumneavoastră cu ce dați?

Fermierul din zona i-mi da in fiecare an .... imi spune ca este erbicid Total.
Este la bidon de 5 litri si mi-a recomandat parca intre 10ml si 30 ml la galeata de apa in functie de ce buruieni am crescute .... Tratamentul trebuie sa-l fac cind plantele sunt tinere-- in perioada de crestere si dupa aplicare sa nu ploua cel putin 6 ore ......In 2-3 saptamini plantele se usuca.

Anul acesta o sa fiu mai atent la dinamica roiurilor care le am la ferma , poate nu am observat eu problemele de care amintesti mai sus.
bio

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR