Aia-s stupi morti de foame.
dantat scrie:Am mai gasit unul![]()
![]()
![]()
Aici treaba e suspecta, nu mancare, nu diaree, nu nimic, si nici zbor de curatire, urdinis liber si aerisit, doar albina moarta. Am gasit si matca (vie).
La voi tot CLANURILE DE MAFIOTI va schimba ramele si va otravesc albinele dupa metode securiste ??? sau e mostenit din tata in fiu, ca meserie??~!!!
Aveti grija ca poate va suna "sa va inrolati la SRI", cum mi s-a intamplat mie...ca asa procedeaza astia...Poate intra peste voi in casa sa va spionati vecinii, ca sunt teroristi sau dracu stie..
peterneamt scrie:În cazul prezentat anterior albinele au murit de foame.....probabil matca fiind bătrână a favorizat apariția unui furtișag lent și apicultorul ( singurul vinovat ) nu a verificat greutatea stupului în noiembrie- decembrie ( ridicând stupul din partea opusă urdinișului , cântărindu-l ) ! O altă posibilitate este prezența în număr mare a varroa pe albinele din cuib, fapt ce le irită, desfac ghemul și mănâncă mult ! Nu este totuna cu depopularea stupilor în sezon ( în perioada august- octombrie ) !![]()
Florin Dobre scrie:dantat, nu-ti mai bate capul sa afli cauza capotarii acelor colonii daca asa arata la tine ramele full cu miere.![]()
Aia-s stupi morti de foame.
mifu2006 scrie:dragi colegi.nu am mai fost pe acest forum de vreo 2 ani.nu are asta importanta.ce e important e faptul ca m-am trezit in arna aceasta incepand din decembrie si pana acum cu 8 stupi in care albinele au murit fara sa imi dau seama de ce.m-am uitat bine in acei stupi si pot spune ca semne de diaree nu au nici unul,de varooa la fel si hrana au fiecare inca 12 kg .ciudat ca au murit fara sa fie sa zicem vreun soricel intrat in stup ci pur si simplu au cazut la fundul stupului si pe rame moarte au ramas foarte putine.am indentificat si matca la ele care la fel si ea a murit.ce parere aveti?sunt ingrijorat ca la fel vor patii si ceilalti ramasi in viata.nu am multi stupi doar 20 din care 8 sau dus.pot spune ca nu sunt incepator deoarece ma ocup de acesti stupi inca din 2007 si mentin acest numar doar pentru a avea miere in propria gospodarie,nu sa devin mare apicultor deoarece timpul nu imi permite.pot spune in schimb ca am avut grija si am si acum de ele ca la carte.astept pareri
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori