Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dulcofruct

Mesajde Dragos2006 » 04 Ian 2012, 09:57

Abia astept sa vad primele albine obeze ... :D
Studiul e platit de comerciantii de zahar care isi vad afacerea amenintata de siropul de fructoza , se stie ca zaharul este supraevaluat .
Pana una alta daca consumi zahar sigur vei face diabet !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Ruben » 04 Ian 2012, 10:08

Fra, nu se face asa.

Ai facut exercitii de copy-paste si ne ai dat un catehism intreg.

Bine zice Dragos. Nu nu preocupa efectul hidrolizatului asupra noastra. Nu noi il mancam(cu toate ca e destinat oamenilor), ci albinele. :)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde reformistul » 04 Ian 2012, 16:04

Fiecare cu opiniile sale, fiecare e liber sa decida ce si cum face cu albinele pe care le detine, cum le hraneste si asa mai departe. Oricum mierea ramane miere, in opinia mea, si nici un inlocuitor nu o poate substitui cu rezultate similare mierea in hrana albinelor. Cred ca profitul se poate face altfel...poate crescand durata de viata a albinelor in perioada culesurilor mari?! Poate obtinand un numar mai mare de albine culegatoare prin aceasta crestere?! Si poate ca astfel se va obtine o cantitate de miere suplimentara si cu siguranta acesta va putea fi folosita pentru iernare. Dar fiecare cu cercetarile sale ;)
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 04 Ian 2012, 16:24

In ultimul an am vazut o crestere a cazurilor de loca la stupinele din Ro . Nosemoza este in floare . Sa nu uitam ca aceste doua maladii se transmit prin mierea de albine ! Cei care dati iarna sau primavara miere de albine la stupi aveti grija sa nu produceti reinfectari cu respectivele molime !
In schimb Dulcofructul nu transmite nici o boala !
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 05 Ian 2012, 10:10

Vreau doar sa inteleg un fenomen. In stup avem rame cu miere de albine. Mierea este scoasa din rame si depozitata. Se pot pune si ramele cu miere si pastura la pastrat. Cu ce este mai toxica pentru albine mierea de la rezerva, mierea din butoaie fata de ceea din stupul obisnuit. Ma refer la mierea care se gaseste in stup in toamna. Va rog sa ma faceti sa pricep ceva. Scoateti mierea din stup, o predati cu 8 lei si cumparati turta cu 9 lei. Oare ce poate sa fie?
Daca mesajul este doar ca iernarea este mai ieftina pe zahar sau sirop de porumb, pentru mine mesajul est ecat se poate de clar si pozitiv. Daca folosesc mierea doar din stupina mea si nu am loca este foarte bine. Nu este bine sa cumparam mierea de la piata sau magazin pentru a hrani coloniile.
Punct si o luam de la capat.
Albinele iarna mor de foame si paduchi nu de miere.
balasbebe

Mesajde danut » 05 Ian 2012, 11:24

Dle.Balasbebe a-ti punctat foarte bine!Mereu i-am intrebat pe stupari:De ce muncesti omule sa scoti mierea din rame si dupa aia la 2 luni de zile muncesti s-o dai inapoi in stup sub forma de turte ?Nu primesti niciodata un raspuns pertinent!acu alta dracie unii ajung sa sustina ca iernand albinele pe miere riscam sa le imbolnavim!Asta e chiar tare!cred ca pana la urma astia ar fi in stare sa propuna o lege prin care sa fim obligati sa iernam familiile de albine pe orice numai pe miere nu!Si inca ceva sa nu se mai cace pe ei unii ca sunt mari stupari atata timp cat in luna dec. pune turta fiindca nu are hrana in stup !
Ultima oară modificat de danut pe 05 Ian 2012, 11:49, modificat 1 dată în total.
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde danut » 05 Ian 2012, 11:25

danut scrie:Dle.Balasbebe a-ti punctat foarte bine!Mereu i-am intrebat pe stupari:De ce muncesti omule sa scoti mierea din rame si dupa aia la 2 luni de zile muncesti s-o dai inapoi in stup sub forma de turte ?Nu primesti niciodata un raspuns pertinent!acu alta dracie unii ajung sa sustina ca iernand albinele pe miere riscam sa le imbolnavim!Asta e chiar tare!cred ca pana la urma astia ar fi in stare sa propuna o lege prin care sa fim obligati sa iernam familiile de albine pe orice numai pe miere nu!Si inca ceva sa nu se mai cace pe ei unii ca sunt mari stupari atata timp cat in luna dec. pune turta fiindca nu are hrana in stup !
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 18:30

A da albinelor produse rafinate (ca si pentru oameni ) e o prostie fara margini . Daca totusi familiile de albine ramin fara hrana se poate da mire la pungi de frigider ( pungi la rola de trei Kg la care se pun un Kg de miere per punga ) pe cuib si la un pret de cost comparabil cu celelalte prouse asa zise bio stimulatori.
Dar aveti grije, fiindca atunci cind hranim familiile care au miere suficienta in cuib si cuibul bine organizat in luna ianuarie, facem mai mult rau decit bine familiilor respective.
peterneamt

Mesajde Dragos2006 » 05 Ian 2012, 19:21

Danutze ai dat cu bata in balta ! Am un prieten cu 1000 de familii de albine care la ultimul control din luna oct. pune si o turta de 1 kg. apifonda , ai idee de ce ? Eu zic ca respectivul nu se caca pe el si sigur este mare stupar la asa numar mare de stupi.
Dragos2006

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2012, 19:33

Asta-i buna ... daca are stupi multi, e mare stupar :lol: ... pai sigur ca e, doar o arata nr-l de stupi.
Asta oglindeste mai degraba averea, nu-i sigur ca si ... experientza.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 19:52

A pus hrana pentru el nu pentru albine, ca sa doarma linistit . Imagineazati ce se intimpla daca familia ar avea acum mult puiet ? Sau altfel spus cum e mai economic sa obti rosiile (tomatele ) vara sau iarna si au cele obtinute in sere au aceiasi calitate ca cele obtinute in perioada optima ? Ce se intimpla cu doicile care cresc puiet in excedent si nu au acces la pastura din cuza frigului, dar cu mierea din fagurii de cuib? E CA IN RECLAMA CU MEZELURILE LUI MATACHE MACELARU
peterneamt

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 20:14

Eu am decit 200 si citeva pe o vatra si stiu ca vatra mea de iernare asigura necesarul de polen in primavara si in august doar pentru 50-60 familii si deci intervin cu hraniri de stimulare si de complectare dar de la 1 martie si pina la pomii fructiferi si apoi in august pina la 1 septembrie ,iar dupa miere dupa diafragma la descapacit.
Ar mai fi multe de spus dar mie imi place sa privesc omul in ochi cind vorbesc cu el, sa stiu daca il intereseaza subiectul, sau daca a inteles mesajul, sa stiu daca mai trebuie date explicatii suplimentare etc.
peterneamt

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2012, 20:47

peterneamt scrie:Eu am decit 200 si citeva pe o vatra si stiu ca vatra mea de iernare asigura necesarul de polen in primavara si in august doar pentru 50-60 familii si deci intervin cu hraniri de stimulare si de complectare dar de la 1 martie si pina la pomii fructiferi si apoi in august pina la 1 septembrie ,iar dupa miere dupa diafragma la descapacit.
Ar mai fi multe de spus dar mie imi place sa privesc omul in ochi cind vorbesc cu el, sa stiu daca il intereseaza subiectul, sau daca a inteles mesajul, sa stiu daca mai trebuie date explicatii suplimentare etc.

Iata un mare stupar, chit ca nu are 1 000 de stupi dar dovedeste experientza.
D-le Peter imi ridic palaria in fatza dumitale bucurandu-ma ca albinele ce le intretii sint pe maini bune.

La ce bun sa se dea turta din oct. stiind ca in noe, dec si ian o colonie pe 6 -7 int. nu consuma mai mult de 1,5 kg. de miere ?.
Asa cum zice d-l Peter ... pt. linistea stuparului ... doar se vede in suficiente poze cu turta ignorata de catre albine.

Un mare stupar, in spetza meserias, nu neaparat cu nr. mare de stupi, face ce descrie postarea mai sus citata ... si asa e cel mai benefic atit pt. albine cat si pt. stupar.
Si mai e una, pe meserias nu-l duce cu vorba cei ce vor sa-si vanda inlocuitorii de miere. :idea:

Stupari mari din occident au pierdut albine la greu cu inlocuitorii ... dar deh, ei sint mari.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Dragos2006 » 05 Ian 2012, 21:02

Stuparul roman e cel mai bun la teorie , nimeni nu este mai bun apicultor decat el . Pur si simplu detine adevarul absolut ! Cand il aduci cu picioarele pe pamant si te uiti cu atentie la el vezi cum mor paduchii de foame pe el.
In acest calcul nu intra si stuparii care posteaza pe forumul stuparitul.
Dragos2006

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2012, 21:25

Dragos2006 scrie:Stuparul roman e cel mai bun la teorie , nimeni nu este mai bun apicultor decat el . Pur si simplu detine adevarul absolut ! Cand il aduci cu picioarele pe pamant si te uiti cu atentie la el vezi cum mor paduchii de foame pe el.
In acest calcul nu intra si stuparii care posteaza pe forumul stuparitul.

D-le Dragos2006 ... vad ca nu poti sa renunti la atitudinea asta mareatza si zeflemitoare ... totusi, la ce bun foloseste ?.
Astea-s argumente contradictorii la subiectul de mai sus ?.
Peterneamt a spus cum face, la fel fac si eu si altii ... vin-o cu argumente nu cu plezneli d´astea de mahala.
Ori daca nu te poti abtine ... atunci n-are rost sa stam la dezbateri.

Eu unul nu ti-am adus jigniri prin apropo-uri ... asa ca te rog, ai grija de vigheaz :!:
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 05 Ian 2012, 21:34

peterneamt scrie:Eu am decit 200 si citeva pe o vatra si stiu ca vatra mea de iernare asigura necesarul de polen in primavara si in august doar pentru 50-60 familii si deci intervin cu hraniri de stimulare si de complectare dar de la 1 martie si pina la pomii fructiferi si apoi in august pina la 1 septembrie ,iar dupa miere dupa diafragma la descapacit.

fara sa am experienta , ci doar din cele citite , intelese si mirosite de mine de la stuparii producatori de miere , de la jumatatea lui ianuarie stupii vor fi asaltati cu turte pana in martie , apoi cu sirop , apoi se merge sa se cumpere butoaie , la care nu le ajunge ! chestia ca nu se umbla in stupi pana im martie m-i se pare un pic neadevarata ! va salut ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA